forumowiczka.to.ja
11.10.10, 10:56
Witam,
Synek ma 8,5 miesiąca, waży ok 11 kg, jeździ w Maxi Cosi citi. Zaczynam interesować się kupnem kolejnego fotelika, bo w tym citi już zaczyna wystawać mu głowa, a do tego jest już w grubszej kurtce ściśnięty jak śledzik.
I teraz proszę o porady. Sugeruję się testami ze strony fotelik.info i tam wybrałam 2 foteliki: Romer Duo Plus i Maxi Cosi Pearl. W Romerze fajne jest to, że można montować i do isofixa i pasami. Nie wiem czy tak można tez w MC Pearl? Który z tych fotelików jest lepszy?
Dziecko jest wożone w toyocie avensis 2004r combi oraz w vw passat 2007 combi.
Często fotelik przekładamy, więc zależy mi żeby montowanie i demontowanie fotelika szło dość sprawnie. Proszę o porady czy któryś z 2 ww fotelików spełnia te wymagania?
No i jeszcze pytanie: wiem, że najbezpieczniej jest wozić dziecko tyłem: czy ten warunek wziąć jako najważniejszy i pod tym kątem wybierać fotelik, czy jest to tylko sugestia i wziąć pod uwagę pozostałe zagadnienia i wybrać jeden z 2 wymienionych wyżej (Romer lub MC)?
Przepraszam za chaotyczność tego postu, liczę że pomożecie mi uporządkować myśli w tym temacie i wybrać najlepiej dla dziecka.