Dodaj do ulubionych

kto wie jaki to wózek?

25.11.10, 22:37
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/se/gd/ni40/6bLjAsS43SQJvRUYsB.jpg

ja wiem, ale wy na pewno nie
Obserwuj wątek
    • monique76 Re: kto wie jaki to wózek? 25.11.10, 22:56
      Ale w sensie jakiej firmy wozek? To jest x-lander XA jesli sie nie myle..
      • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 25.11.10, 23:05
        no tak ale rok produkcji
        • monique76 Re: kto wie jaki to wózek? 25.11.10, 23:28
          aaaa smile XA było chyba baaardzo popularne na forum równieśniczym mojej młodszej córki - więc podejrzewam, że jakiś 2009 r.
          • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 25.11.10, 23:49
            no to poproszę jakiś dowód smile))
            • monique76 Re: kto wie jaki to wózek? 25.11.10, 23:54
              Dowodów braksmile Moje dziecko jezdziło w Bebecar tracker - jakoś ten xlander do mnie nie przemówił (szczególnie maleńka gondola do mnie nie przemawiała - zresztą uzytkowniczki x-landera przesadziły swoje dzieci do spacerówki jako 4-miesięczniaki, a moja roczna córka w gondoli bebecara nadal by sie w zasadzie zmieściła)
              • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 00:13
                dalej z zabawą, tu są materacyki wózków które uważa się za większe, chcesz strzelać
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/se/gd/ni40/9l5tABcQsT0by1ThpB.jpg
                • aribeth1 Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 08:49
                  Pamiętam Ilhenny, że kiedyś na forum wózkowym chwaliłeś się swoim osobistym x-landerem. Też czarnymsmile To ten?
                  • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 09:35
                    tak, czyściłem dysk i znalazłem fotkę, jest zrobiony z trzech wózków
                    • aribeth1 Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 09:39
                      Czyli trafiłamsmile Przewidziałeś jakąś nagrodę w tym konkursie?wink
                      • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 09:59
                        ale zabawa polega na podaniu z czego go zrobiłem
                        a w nagrodę pokażę wózki x-landera jakie będą w przyszłym roku
              • jotka_k Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 19:55
                małe sprostowanie ze wspomnainego forum- ja córkę przesadziłam do spacerówki jak skończyła pół roku i nie dlatego że się nie mieściła tylko dlatego, że się darła, a młoda wysoka jest wink
    • aniakoles Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 13:15
      fajne, chyba zdecyduję się na trzecie dziecko big_grin
      • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 13:41
        i teraz nikt nie powie że ten wózek czegoś nie ma, chcesz dużą gondolę proszę, chcesz równe koła proszę, no i jeszcze stelaż parasolka i inne bajery ja zaczekam na ten
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/se/gd/ni40/HxvBv4W4tFv8r2P9WX.jpg
        • najszczesliwsza Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 17:56
          O co chodzi z tym wózkiem?
          No, bo te X Landery XV (?) z małym kółkiem z przodu to porażka
          • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 21:36
            to nie jest XV i nie XQ które nadają się do jazdy po galerii jeden i drugi to XA na pompowanych kołach i czarny faktycznie na kołach Mury
        • anetus77 Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 21:12
          a bedzie dostepny w wersji tylko sapcerowej, faktyccznie skladany w parasolke, obecnie mam loole w bagazniku- jako podstawa do nosidla cabrio ok, ale spacerowka moim zdaniem taka sobie, chetnie bym zmienila
          • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 21:33
            anetus77
            usunąłem linka bo na razie tylko Tobie się udało
            będzie można kupić po kawałku i oczywiście pasuje Maxi-Cosi od 2011 będzie oficjalne pismo z atestami do Besafe i Romera
            a lak ktoś ma fotelik 0-13 Besafe Izi Sleep to się śmieje z innych fotelików
    • izryn Re: kto wie jaki to wózek? 26.11.10, 17:26
      Koła są od Mury Maxi Cosi
      • sylki Re: kto wie jaki to wózek? 01.12.10, 18:02
        Strzelam
        x-lander, Teutonia, Mura smile
        • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 01.12.10, 18:17
          zepsuje wam zabawę, jest to X-lander XA 2009, produkowany do Skandynawii i Czech, dlatego jest cały czarny, stelaż od wersji limit z polerowanego aluminium i koła od Mury
          • najszczesliwsza Re: kto wie jaki to wózek? 01.12.10, 20:52
            Wiedziałam, ale nie chciałam się wychylać tongue_out
            • mrukumaster Re: kto wie jaki to wózek? 02.12.10, 15:40
              Ja aż tak Xlanderów nie kocham więc nie skojarzyłem w ogóle.
              • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 02.12.10, 17:49
                to musisz pokochać, bo jak nie to ci bana dam smile
                • aga2-891 Re: kto wie jaki to wózek? 02.12.10, 23:10
                  Ja też nie kochałam, aż kupiłam sama spacerówkę XA i jestem mile zaskoczona. Najbardziej chyba łatwością prowadzenia. Dobrze, że mi się odwidziała lola, bo po sniegu to nie bardzo by się jechało.
                  • mrukumaster Re: kto wie jaki to wózek? 03.12.10, 11:33
                    Ja kocham swojego Jedo na skórzanych paskach tongue_out w sumie to teraz będzie chyba nim jeździło 5 dziecko w przeciągu 4 lat wink i PegPerego X-Lite kocham. X-Landery są w porządku wink
                  • olafowamama Re: kto wie jaki to wózek? 03.12.10, 21:09
                    A ja normalnie kocham ihenny, że namówił mnie na x-landera xa smile Nie mogę się nachwalić tego wózka, a przekonana to ja do niego do końca nie byłam smile
                • annulka79 do ilhenny 03.12.10, 14:03
                  Wiem, że jesteś specjalistą nie tylko od fotelików ale również od wózków, a X-landery są Twoją specjalnością smile niedawno widziałam zdjęcie X-landera. Na oko podobny nieco do XA ale ma chyba siedzisko montowane w obie strony. Wiesz co to mogło być?
                  • ilhenny Re: do ilhenny 03.12.10, 15:50
                    to miała być tajemnica
                    wózek jest prototypem z przed dwóch lat i może będzie dostępny w 2012 roku jest to XA z obracaną spacerówką
                    na ten rok X-Lander przygotował coś jeszcze lepszego Nawington
                    leebruss.com/index.php?p=prod&idg=mg,2,10&id=32&action=show
                    • ilhenny Re: do ilhenny 03.12.10, 15:51
                      leebruss.com/index.php?p=prod&idg=mg,2,10&id=32&action=show
                      • annulka79 Re: do ilhenny 03.12.10, 18:18
                        Dzięki za odpowiedź. Tak w zasadzie odwracane siedzisko to jedyne czego moim zdaniem brakowało XA smile
                        • ilhenny Re: do ilhenny 03.12.10, 18:52
                          ja nie uważam żeby obracane siedzisko było potrzebne, bo jest więcej wad niż zalet
                          wady mniejsze spacerówki, większe wózki po złożeniu, często w dwóch kawałkach, gorzej podjeżdża się pod krawężniki i jak wsadzimy dziecko 15 kg w odwróconej spacerówce to jest duża szansa na złamanie rączki
                          zaleta widzimy dziecko które i tak woli oglądać świat
                          • olafowamama Re: do ilhenny 03.12.10, 21:14
                            Przy tak dużym okienku jakie obecnie xa ma w budce zapomniałam już o tym, że brak obracanego siedziska był mankamentem, który prawie odwiódł mnie od zakupu tego wózka i generalnie nie odczuwam braku tej opcji w codziennym użytkowaniu ani trochę
    • ponponka1 Re: kto wie jaki to wózek? 06.12.10, 14:44
      X-lander XA - mialam wersje Ferrari i tylko wyglad i latwosc prowadzenia sie sprawdzila. Poza tym najwiekszym minusem dla mnie jest siedzisko spacerowki. Te kolyskowe odchylenie moja corka nienawidzila z calej swej malenkiej 8 miesiecznej duszy. Budka, ktora jest stanowczo za plytka, regulacja oparcia (uzywalam do podniesienia oparcia dwoch rak i podpieralam noga) beznadziejna. Zmienilam wozek na Hoco Zaphir z przeladana raczka, duza buda - cala rodzina ma teraz frajde smile

Tez uwazam ze przekladane siedzisko to glupi pomysl. Lepsza przekladana raczka smile Ba nawet to IMHO must....plus duze pompowane kola, i duuuuuuza budka. Reszka jest tylko dodtakiem wink

Xa na pewno sie bedzie podobalo, bo ma wyglad, szczegolnie z kolkami mury....ale jak pisalam u mnie ten wozek to byla porazka...
      • mrukumaster Re: kto wie jaki to wózek? 06.12.10, 15:40
        Nowe X-landery Xa mają dużą budę już. Ja tam o gustach wózkowych nie będę dyskutował. Na wózkach tak jak Ihenny też "troszeczkę" się na znam ale jakiejś konkretnej specjalizacji nie mam wink
        • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 06.12.10, 15:45
          ja już wypadłem z wózków, zająłem się tylko fotelikami bo nie sposób poznać wszystkie
          • jotka_k Re: kto wie jaki to wózek? 07.12.10, 13:21
            poważnie XA ma mieć obracaną spacerówkę ?
            • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 07.12.10, 15:00
              może będzie miał, pokazywałem już zdjęcie tego wózka
    • aga2-891 Re: kto wie jaki to wózek? 09.12.10, 22:50
      Bardzo ładnie wygląda Xa z kołami Mury. Szkoda, że czarnych nie robią. Mi podobały się tez stare ze szprychami ale jak kupowałam w tym roku to ponformowano mnie, że już takich nie ma, więc mam plastiki.
      • ilhenny Re: kto wie jaki to wózek? 09.12.10, 22:59
        no niestety ale nowe koła mają wadę, są za niskie opony i za szerokie, ciężko jeździ się po śniegu, a i amortyzacja troszkę gorsza
        ale ciągle jest debeściak i inni muszą ich gonić

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka