Dodaj do ulubionych

JAki fotelik do Citroena Xsara Picasso?

03.01.11, 17:31
Na wstępie przepraszam, bo już raz pytałam i .........zapomniałam, że pytałam, nagła potrzeba zmusiła mnie do ponownego zapytania smile Już mamy nóż na gardle, mała w starym foteliku jest jak śledź w puszce smile Pytam więc raz jeszcze , jaki fotelik do Citroena Xsara Picasso, mała ma roczek, waży 11 kg, 78 cm długa smile Lepsze te z bazą isofix czy bez? Gdzieś tam w rankingach i na forach wyłuskałam Recaro. Jakie są Wasze opinie, doradźcie coś, bo fotelików na rynku zatrzęsienie i ciężko się połapać - dziękuję z góry za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: JAki fotelik do Citroena Xsara Picasso? 03.01.11, 17:39
      no to jakiś isofixowy 9-18 za ile od 300 do 1400
      • igaga2009 Re: JAki fotelik do Citroena Xsara Picasso? 03.01.11, 17:49
        A czemu z isofix, ja jestem kompletnie zielona smile? Myślałam też o romer king plus, ale gdzieś wyczytałam, że ma styropianowe boczne wykończenia, czy to możliwe?
        • ilhenny Re: JAki fotelik do Citroena Xsara Picasso? 03.01.11, 18:08
          wszystkie foteliki mają wykończone zagłówki styropianem
          King to jeden z najlepszych fotelików i da się go tam zamontować ale trzeba umieć skrócić taśmę zamka https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/se/gd/ni40/tgY3gq4ro468vqUuNX.jpg
          • igaga2009 Re: JAki fotelik do Citroena Xsara Picasso? 03.01.11, 18:27
            To jak ten styropian ma chronić od uderzenia??? I dlaczego trzeba skracać pasy, czy w citroenie są one za krótkie do romero? I czy romero montuje się obustronnie? I dalej nie wiem, jaki byłby najbardziej optymalny, może moglibyście podac kilka typów? Cena nie gra roli, nie będę oszczędzać na bezpieczeństwie dziecka. Dziękuję
            • ilhenny Re: JAki fotelik do Citroena Xsara Picasso? 03.01.11, 19:09
              styropian jest jak w kasku musi się połamać jako pierwszy żeby dziecko nie miało guza później jest twardy plastik
              trzeba skrócić zapięcie pasa wystające z siedzenia żeby nie wchodziło do fotelika
              można montować z obu stron samochodu na jeden pas
              pieniądze nie mają większego znaczenia bo już jesteśmy przy najlepszych fotelikach najbezpieczniejsze są tyłem jak Besafe Combi X3 przodem King, Safefix , Tobi, Exo i jeszcze sporo innych
              mam chłopaka w Poznaniu jak chcesz to dam ci namiar na maila
    • ciotka.aka Re: JAki fotelik do Citroena Xsara Picasso? 04.01.11, 13:57
      przez ostatnie 2 lata synek jeździł w naszej Xsarze w foteliku Romer king plus (nie mamy Isofix). Można go montować na każdym miejscu z tyłu (najczęściej syn jeździł na środkowym - teraz się przesiadł z racji bonusu w postaci brata). Fotelik z dobrymi notami w testach ADAC, bardzo wygodny my byliśmy zadowoleni, teraz czeka nas wybór następnego - z przedziału 9-36 może ktoś doświadczony nam podpowie?

Nasze typy: Romer Kid Plus, Cybex Solution X, Maxi-Cosi Rodi AirProtect.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka