livia25
12.05.11, 13:11
Zaczne od tego ze z wymiana fotelika mecze sie juz rok, a dlatego ze po pierwsze od zeszlych wakacji nie jezdzilismy samochodem wiec nie bylo koniecznosci uzywania fotelika, a po drugie to z upragnieniem czekalam az moja starsza corka przekroczy magiczny prog 15 kg, niestety nie doczekalam sie...
a ze zblizaja sie wakacje to chcialabym jeszcze w tym miesiacu cos jej kupic
zalaczam tez link do mojej postu zeszlorocznego:
forum.gazeta.pl/forum/w,97434,112309181,112309181,fotelik_dla_3_5_latki_prosze_o_rade.html
na dzien dzisiejszy zmienilo sie to ze waga mojej corki waha sie teraz w przedziale 14,8-15 kg wiec jest postep

i mierzy juz 102 cm
nadal jezdzimy oplem Astra II z 2007 r bez isofixu
mlodsza corka jezdzi w maxi cosi cabriofix bez bazy na pasy
I teraz moje pytania i watpliwosci:
co wybrac dla starszej corki? czy ona nadaje sie juz na fotelik od 15kg?jezeli tak to jaki model powinnam rozwazac i dlaczego i jaki pasuje do naszego samochodu?
wczesniej ilhenny proponowal mi recaro young plus, bo zalezalo mi na 5 punktowych pasach ale chcialabym sie dowiedziec jakie inne mamy mozliwosci, jak czytam forum to wystepuja przerozne modele, a moze powinnam nadal wziasc dla niej cos z 5puktowymi pasami
druga sprawa to kolo grudnia bedziemy musieli zmienic mlodszej corce fotelik na wiekszy i tu zastanawiam sie czy nie pojsc w jakis tylem do kierunku jazdy, tylko jaki, czym sie kierowac? a moze zwykly tzn. przodem?
myslalam tez zeby przejsciowo kupic starszej jakis fotelik do 18kg, ktory potem przeszedl by za pol roku na mlodsza, tyle ze starsza raczej tylem jezdzic nie bedzie chciala(jeslibym kupila taki z mysla o mlodszej)
poradzcie prosze bo mimo ze czytam forum to mam dosc duzy metlik w glowie, a chcialabym wybrac najlepiej z oferowanych fotelikow na rynku