ktm123
17.05.11, 23:10
Witam.
Mam pytanie: zastanawiam się nad zakupem fotelika i narazie mam dwa typy- czyt tytuł. W sobotę pojedziemy przymierzyć obydwa, ale chciałabym poznac opinie użytkowników obydwu jeżeli takowi są na forum i bedę wdzięczna.
Ponieważ pod kątem bezpieczenstwa mają podobne noty interesuje mnie wszystko inne: montaz, pozycja dziecka, komfort itd.
No i ciekawa jestem równiez (ale to pewnie sprawdzę na żywo) na jaki okres czasu wystarczy dziecku zagłowka? Chodzi o to czy nie będzie sytuacji, ze wagowo jest ok, a wzrost wykluczy przewozenie dziecka jeszze przed ukonczeniem 3 roku życia.
Przy foteliku besafe wyczytakam na stronie ADAC, ze mało komfortowe jest równiez połozenie nóg.
Mam pytanie rowniez do naszych fachowców: zastanawiam się nad notami uzyskiwanymi przez foteliki w kwestiach bezpieczenstwa. Otóz zarówno w przypadku montowanych przodem jak i tych tylem maks ocena to 4. Rozumiem, ze sa one oceniane wg jakiś innych kryterium ( np w ramach konkretnej kategorii), bo bezsprzecznie w dobrym fotelik tylem montowanym tylem , dobrze zamontowanym dziecko jest bezpieczniejsze.
Dziekuję za opinie