kfiatuszkowa
08.06.11, 08:54
Witam serdecznie. Zostałam tutaj skierowana z forum emama z informacją, że tutaj mi pomożecie

Otóż mam problem ponieważ córka 7,5 miesiąca (waży trochę ponad 8 kilo) nie chce mi siedzieć w foteliku-nosidełku w samochodzie. Chwyta się za uchwyt i podnosi do siedzenia. Nie siada jeszcze całkiem sama, ale jak jest w pozycji takiej półleżącej jak w foteliku właśnie, to bez problemu by się podniosła, gdyby pasy jej nie trzymały.
I tutaj moje pytanie, czy warto kupować fotelik z przedziału 0-18 kg? Czy ten 9 kilo-wzwyż? Wiem, że nie powinno się dziecka sadzać za szybko przodem do kierunku jazdy, dlatego chyba ten 0-18 chyba byłby lepszy, tylko na ile on wiekowo starczy- tak pi razy drzwi? No i nie ukrywam, że nie stać mnie na fotelik za 500 zł, czy droższy. Wiem, że takie są z crashtestami itp, że bezpieczeństwo jest cenniejsze, ale po prostu mnie nie stać a dzieciaka w czymś wozić muszę.
U nas w mieście jest raczej kiepsko ze sklepami dziecięcymi, ale jak już mają foteliki to głównie firmy caretero.
Mamy renault scenic z 99 roku
Będę wdzięczna za rady, pozdrawiam