ilhenny 12.02.12, 16:52 www.youtube.com/watch?v=0ywimRH2Ujo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhenny Re: Besafe Izi Up X3 isofix 12.02.12, 16:53 www.youtube.com/watch?v=5Txrqd_LurM&feature=related Odpowiedz Link
kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 12.02.12, 17:42 a ja se moge dac 5 z ekonomii. obstawialem 700zl, ma byc ok 760. czyli pewnie bedzie 699 Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 12.02.12, 19:41 I gdzie się ich najszybciej spodziewać? (najlepiej za te 699 Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 15.02.12, 08:23 U dystrybutora, czyli marko na stronie jeszcze nie ma, ale rzeczywiście wyszukiwarka pokazuje, że w jednym sklepie jest za 799. Czy w marko będzie taniej? Chcę kupić dwa BS i jeszcze jeden dodatkowo inny, w tej sytuacji każdy grosz taniej to dla mnie łakomy kąsek Odpowiedz Link
kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 15.02.12, 10:04 w marko na 100% nie bedzie taniej. popatrz jakie maja ceny combi, w granicach 1800-2000zl poczekaj az fotele pokaza sie fizycznie na rynku, znajac zycie cena na poczatku bedzie promocyjna przez jakis miesiac. jak tylko bede je mial to na pewno wystawie na all, tylko nie pytaj o nicka bo ze wzgledu na niekomercyjny charakter forum takich info nie udzielam Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 15.02.12, 13:27 kwap666 napisał: tylko nie pytaj o nicka bo ze wzgledu na niekomercyj > ny charakter forum takich info nie udzielam Ok, będę śledzić all. A pocztę gazetową odbierasz? Odpowiedz Link
pitu_finka Re: Besafe Izi Up X3 isofix 16.02.12, 11:24 Tez potrzebuje dwa, moge prosic o allegrowego nicka na pitu_finka@o2.pl? Odpowiedz Link
abepe kwap666 01.03.12, 10:41 Czy mogę Cię prosić o maila na gazetową pocztę z twoim nickiem z allegro i informacją kiedy mogą się pojawić izi up 3? Odpowiedz Link
katisza Re: Besafe Izi Up X3 isofix 15.02.12, 09:34 Jak już kiedyś pisałam szukam 2 foteli 15-36 kg .Mam mercedesa clk , ze względu na to,że starszy ma głowę w foteliku bardzo blisko słupków i nad głową szybę a nie dach chcę zmienić samochód.I tu mam problem- fotele potrzebuję na już a samochód za jakieś 3-4 m .Mój nie ma isofixa i czy w takim wypadku mogę kupić ten fotelik z isofixem a póki co jeżdzić nie używając go? Czy jest to niebezpieczne ( większa waga fotela ). Wiem, fotel kupuje się do samochodu,ale syn młodszy jeździ w 9-18 .Ma ponad 4 lata i 18 kg . Starszy w mc rodi, ale blokuje mi się pas w szynie przy zagłówku i mam wrażenie,że zrobił się ciasny ( syn ma 134 cm, 23 kg ).A samochodu nie dam rady wcześniej zmienić ( planuję jakiś rodzinny typu van citroen picasso c5) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 15.02.12, 10:07 jezeli nie wybierzesz concorda transformera xt to w zasadzie kazdy inny fotel w tej grupie mozesz kupic z iso ale poki co nie uzywac go, nie wplywa to na nic. z 15-36 na isofxie nie bedziesz miala problemu, zeby dopasowac do nowego auta tak wiec raczej sie tym nie przejmuj. Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Besafe Izi Up X3 isofix 15.02.12, 10:34 kwap666 napisał: > jezeli nie wybierzesz concorda transformera xt to w zasadzie kazdy inny fotel w > tej grupie mozesz kupic z iso ale poki co nie uzywac go, nie wplywa to na ni > c. z 15-36 na isofxie nie bedziesz miala problemu, zeby dopasowac do nowego aut > a tak wiec raczej sie tym nie przejmuj. No nie tak każdy na isofix. Jak będą głęboko schowane zaczepy i w dół to już np. Ferofixa nie zapnie bo tam jest sztywne iso i w takich przypadkach jest problem. Nie wiem jak będzie to wyglądało akurat w Besafe nowym ale na pewno taki system ma Romer, Recaro, CasualPlay i nie pamiętam czy Cybex też. Są też rozwiązania na linkach takie jak w niektórych Concordach i Susnhinekids Moterey. Odpowiedz Link
kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 15.02.12, 11:00 ok errata: pamietaj zeby isofix nie byl na sztywnej szynie, czyli zeby mial regulacje gora/dol. moze byc panie mruku? Odpowiedz Link
katisza Re: Besafe Izi Up X3 isofix 15.02.12, 11:13 no to teraz już zupełnie nie wiem co robić kupić ten fotel z isofix czy bez .A czy dużo samochodów ma tak mocno ukryte iso ? Zastanawiałam się jeszcze nad jedną sprawą .Fotele bez isof są lekkie a z isof o wiele cięższe .Czy w razie wypadku ta waga fotela wpływa jakoś dodatkowo na dziecko ( chodzi mi o fotel z isofixem, jak nie jest zaczepiony do auta ) Dziękuję za odpowiedz Odpowiedz Link
kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 15.02.12, 11:25 kup z isofixem ruchomym. mruku wypisal marki ktore taki iso posiadaja (czyli w zasadzie wszystkie sensowne). w przypadku 15-36 waga jakos znaczaco nie rosnie i nie wplywa na bezpieczenstwo dziecka. Odpowiedz Link
szedarii Re: Besafe Izi Up X3 isofix 16.02.12, 09:32 w jednym ze sklepow jest za 750 jak jest w końcu z tym systemem rotacyjnym? działa to gdy fotelik jest tylko na pasach??? Odpowiedz Link
szedarii Re: Besafe Izi Up X3 isofix 17.02.12, 10:33 Dziś zmienili cenę na 799!!! Ładnie... Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 05.03.12, 11:24 W tej chwili w marko można kupić bs izi up 3 w dwóch cenach: 785 i 645 zł www.marko-baby.pl/index.php?pg=produkty&sort=hits&all=0&query=izi+up+3 Czy wiecie czym się te dwa rodzaje różnią? Czego brakuje temu tańszemu? Czy to jest wersja bez isofixu? Opisu na stronie brak. Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 05.03.12, 11:31 Ok, teraz doczytałam - te droższe to są izi up 3 fix. Zmyliły mnie niektóre zdjęcia. Proszę uznać pytanie za nie istniejące To wszystko z niecierpliwości Odpowiedz Link
kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 05.03.12, 13:17 fotele bede mial w srode u siebie, podziele sie wrazeniami Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 05.03.12, 17:25 kwap666 napisał: > fotele bede mial w srode u siebie, podziele sie wrazeniami Super, bardzo Cię proszę o maila! Odpowiedz Link
maja285 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 06.03.12, 11:27 Też czekam niecierpliwie na relację, i maila Odpowiedz Link
kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 07.03.12, 13:15 oto jest, dlugo wyczekiwany. isofix ruchomy, pozycja do lezakowania bije na glowe konkurencje. szczerze sie nie zawiodlem, moj faworyt na ten sezon wrzuce zdjecia pozniej Odpowiedz Link
lula_p Re: Besafe Izi Up X3 isofix 07.03.12, 13:27 a bez isofixu też masz? też fajny? Bo rozumiem, że tego z iso do samochodu bez iso zamontować się nie da? Bo fotelik kupić muszę teraz, a za jakiś czas dopiero będę zmieniała samochód, pewnie ten nowszy będzie już z isofixem. Odpowiedz Link
kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 07.03.12, 13:34 bez iso tez jest i tez fajny. fotel z iso do auta bez iso mozna zamontowac, nie ma problemu. mam male urwanie glowy dzisiaj ale wieczorem siade i zdam pelna relacje Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 07.03.12, 14:16 kwap666 napisał: > oto jest, dlugo wyczekiwany. isofix ruchomy, pozycja do lezakowania bije na glo > we konkurencje. szczerze sie nie zawiodlem, moj faworyt na ten sezon wrzuce > zdjecia pozniej ) Najbardziej cieszy mnie pozycja do leżakowania. Moje dzieci ostatnio znowu dyndały niemiłosiernie po zaśnięciu! Odpowiedz Link
kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 07.03.12, 21:44 tak wyglada wychylony z boku. to jest na fotelu prezentacyjnym wiec troche inaczej niz w aucie, ale naprawde robi wrazenie. a tak wyglada sir przed zderzeniem i po fotel przekreca sie o jakies 15-20stopni, dokladnie tak jak to widac na animacji. ale wynika mi ze sir jest tylko w wersji na isofixie. z innych zmian w porownaniu do x2 to siedzisko inaczej wyprofilowane. ps dalej uwazacie ze to delikatny fotel i malo zabudowany? Odpowiedz Link
maja285 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 07.03.12, 21:54 no przekonałeś mnie, rzeczywiście jest zabudowany. Ciekawe czy cena mnie nie zabije.....czekam na maila od Ciebie Odpowiedz Link
savia_30 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 08.03.12, 08:38 Ja potrzebuję 2 szt. i poroszę również o maila z ceną lub linkiem do sklepu. Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 08.03.12, 09:33 Moje dzieci są dość drobne, chętnie powożę je w tym i do 15 lat (żeby mogli sobie pospać wygodnie, bo lubią zasnąć w samochodzie Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 08.03.12, 10:46 abepe napisała: > Moje dzieci są dość drobne, chętnie powożę je w tym i do 15 lat (żeby mogli sob > ie pospać wygodnie, bo lubią zasnąć w samochodzie > Oj, niezbyt poprawnie wyszło mi to zdanie, tak to jest gdy myśli się synowie a pisze dzieci. Swoją drogą - czy ktoś praktykuje wożenie w foteliku dzieci starszych niż 12 lat? Podejrzewam, że argument jazdy w foteliku ze względu na bezpieczeństwo już do młodzieży nie dociera. Ale możliwość wygodnego spania podczas dłuższej podróży lub powrotu nocą? (my często wracamy skądś po 21) Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Besafe Izi Up X3 isofix 08.03.12, 10:59 To nie tylko waga i wiek ale wzrost. Jak masz byka 155-160cm to nie wiem czy będzie jeździł w foteliku Widzę po zdjęciu, że profil siedziska zbliżony do Romera czyli na +. Pamiętajcie tylko, że wychylenie wychyleniem ale jak profil kanapy nie jest jakoś płaski i wychylimy na maxa to dziecko może pod pasem biodrowym wyjechać więc umiar umiar i jeszcze raz umiar to jedno a dwa nie róbcie w trakcie jazdy zmiany pochylenia jeżeli nie możecie dziecka poprawić Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 08.03.12, 11:48 mrukumaster napisał: > To nie tylko waga i wiek ale wzrost. Jak masz byka 155-160cm to nie wiem czy bę > dzie jeździł w foteliku Moi chłopcy są szczupli i nieduzi. Na razie) Ich ojciec był niewysoki aż do końca podstawówki, potem urósł. Więc jest szansa (co pewnie ich nie cieszy, każdy chłopiec woli być wysoki Odpowiedz Link
maja285 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 08.03.12, 16:57 napisz mi jeszcze proszę kwap666: Romer Kidfix po dopięciu do isofixa, tak się dopycha/dociska j do fotela że jest bardzo stabilny. Czt ten Izi Up ma podobnie? Odpowiedz Link
pitu_finka Re: Besafe Izi Up X3 isofix 08.03.12, 22:46 Ja poproszę o ofertę cenową na maila pitu_finka@o2.pl Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Besafe Izi Up X3 isofix 09.03.12, 12:13 Normalnie jarmark tu się robi kwap podaj maila do siebie niech kobitki/panowie piszą do Ciebie Odpowiedz Link
kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 09.03.12, 12:57 nie moge podac maila bo to niezgodne z etykieta forum Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 10.03.12, 15:55 A co zrobić, jak wszyscy zrobiliście nam apetyt na ten fotelik, a na razie pojawił się tylko w jednym miejscu? Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 10.03.12, 17:09 Proszę, Ilhenny już w grudniu mnie kusił i jakie było zamieszanie: forum.gazeta.pl/forum/w,97434,131840306,,fotelik_15_36_do_VW_Caddy_Life.html?v=2&wv.x=1 ) Odpowiedz Link
goossia Re: Besafe Izi Up X3 isofix 12.03.12, 15:14 ja tez poproszę o namiary: osmanska@yahoo.com Odpowiedz Link
eszkal Re: Besafe Izi Up X3 isofix 12.03.12, 17:17 Miałam zgryz m-dzy bs a kidem ale już zakupiłam bs. Fotel jest super, zagłówek bardzo zabudowany. W porównaniu do x2 trochę inaczej wyprofilowane siedzisko- wyższe boki. Wybrałam pokrowiec car interior - kolor gorzkiej czekolady ( piszę bo przez int.wydawało mi się, że to czarny/grafitowy). Dziecku (3,5r, 18kg, 110cm) wygodnie ale jednak żałuję, że ze względu na gabaryty musiałam ją przesadzić z fotelika posiadającego własne pasy. Dziękuję za pomoc w wyborze! Odpowiedz Link
monna16 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 13.03.12, 11:30 eszkal a mogłabyś wrzucić tu na forum albo przesłać na priva fotkę fotela zamontowanego w aucie? jakie macie auto? ciekawa jestem ile miejsca zajmuje na kanapie. ja muszę kupić takie dwa i zastanawiam się czy zmieszczę się między te dwa fotele Odpowiedz Link
liveveb Re: Besafe Izi Up X3 isofix 13.03.12, 11:48 To ja też się podłączę do prośby o fotki. A jeśli udałoby Ci się zrobić fotkę tapicerki - zależy mi na poznaniu "prawdziwego" koloru- byłabym MEGA wdzięczna. Odpowiedz Link
eszkal Re: Besafe Izi Up X3 isofix 13.03.12, 13:54 Teraz jest w toyocie corolli - to raczej mały samochód. Zdjęcia wrzucę jutro. Odpowiedz Link
eszkal Re: Besafe Izi Up X3 isofix 14.03.12, 11:34 Zdjęcia bs w toyocie corolli '99 zamieściłam w profilu. Kilka różnych - z lampą i bez dla rozeznania w kolorze. Niestety deszczowa pogoda nie sprzyjała fotografowaniu więc lepszych ujęć brak. Odpowiedz Link
monna16 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 18.03.12, 19:42 Dzięki za zdjęcia Po fotkach widać już że fotelik jest spory. Ja na razie mam w Golfie IV MC Priori XP i Rodi XP i ledwo co się między nimi mieszczę. Patrząc na Twoje zdjęcia to po wymianie na 2 BS pewnie nic lepiej z miejscem na środku nie będzie. Możesz podać jeszcze nazwę tapicerki? Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 25.03.12, 15:25 Monna, właśnie zamontowaliśmy w samochodzie dwa takie foteliki. Na moje oko jest całkiem dużo miejsca na środku. Wydaje mi się, że nawet jeszcze jeden fotelik może się zmieścić. Tyle, że nasze auto jest dość szerokie - WV Caddy. Postaram się w tygodniu wrzucić zdjęcia. Odpowiedz Link
monna16 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 25.03.12, 15:52 Ooo... Dzięki, czekam na zdjęcia! Ja przynajmniej raz w miesiącu muszę się wciskać do samochodu jako 5 (niby to tylko 30km ale nie lubię tak jeździć i nie o wygodę już tu chodzi tylko o bezpieczeństwo) Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 26.03.12, 00:11 Nie mam jeszcze zdjęć, bo telefon całej kanapy nie łapie a nie wzięłam do auta aparatu. Ale donoszę, że moje dzieci, które normalnie (tzn. w pionowych fotelach) po zaśnięciu paskudnie zwisały w dół dzisiaj przespały godzinę w rozłożonych do pozycji wypoczynkowej izi upach 3 i pozycję miały wygodną i bezpieczną!!! Świetne fotele. Jedna uwaga: wydaje się, że te fotele są dla drobnych dzieci. Moje takie są i dobrze do nich pasują. Dziecko nieco szersze, zwłaszcza starsze, mogłoby mieć ciasno. Ale może tak mi się wydaje, warto sprawdzić. Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Besafe Izi Up X3 isofix 26.03.12, 11:35 Izi upy to chyba największe fotele na rynku gdzie dorosły człowiek się zmieści Co do jeżdżenia pomiędzy fotelami mam bardzo duże doświadczenie i powiem szczerze wszystko zalezy od rozmiaru osoby wchodzącej między foteliki, ja na ta chwilę używam cybexa solution x i jakieś innego cuda, które są węższe od besafe i ledwo się wciskam i ściśnięty jestem. Przy 2 izi upach wątpię żebym się wcisnął. Samochód Kia ceed kombi. Odpowiedz Link
monna16 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 26.03.12, 13:00 abepe ze zdjęciami aż tak się nie pali. Zakup fotelików planuję jakoś bliżej wakacji. A jakie fotele miałaś wcześniej? Moje dzieciaki też jeszcze dużo śpią w aucie (bo to jedyne miejsce kiedy siedzą cicho i spokojnie ) dlatego pozycja po rozłożeniu dla mnie jest bardzo ważna. mrukumaster ja jeszcze cały czas się łudzę że może jednak wcisnę się między dwa izi up w Golfie IV. Mam w końcu ledwo 50kg i 170cm to chyba jest nadzieja Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 26.03.12, 14:01 monna16 napisała: > abepe ze zdjęciami aż tak się nie pali. Zakup fotelików planuję j > akoś bliżej wakacji. A jakie fotele miałaś wcześniej? Moje dzieciaki też jeszcz > e dużo śpią w aucie (bo to jedyne miejsce kiedy siedzą cicho i spokojnie ) dl > atego pozycja po rozłożeniu dla mnie jest bardzo ważna. Wstyd przyznać) Młodszy jeździł w renoluxie 0-18 (przez to, że wyrósł trafiłam na to forum w poszukiwaniu nowego fotela a starszy w Graco Juniorze. > > mrukumaster ja jeszcze cały czas się łudzę że może jednak wcisnę > się między dwa izi up w Golfie IV. Mam w końcu ledwo 50kg i 170cm to chyba jest > nadzieja Wydaje mi się, że golf jest węższy od mojego caddy'ego. Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 06.05.12, 22:25 Nadal nie zrobiłam zdjęć, ale miałam dzisiaj okazję jechać między dwoma izi up 3 i było całkiem dobrze. Mogłam się swobodnie zapiąć, miałam na sobie długą kurtkę i nie było ciasno. Może przez całą Polskę bym tak nie chciała jechać, ale 30 km spokojnie. Odpowiedz Link
abepe Re: Besafe Izi Up X3 isofix 26.03.12, 14:05 mrukumaster napisał: > Izi upy to chyba największe fotele na rynku gdzie dorosły człowiek się zmieści > Napisałam, że moje spostrzeżenie wymaga weryfikacji) Może wynikać stąd, że w takim samym fotelu siedzi niespełna pięciolatek, który do niedawno dawał się zapiąć w foteliku 0-18 i ośmio-i-półlatek. Starszy jednak wypełnia więcej powierzchni fotela (na dodatek był w ocieplanej kamizelce Odpowiedz Link
lula_p Re: Besafe Izi Up X3 isofix 27.03.12, 11:42 a ja jeszcze mam pytanie do znawców, znalazłam te fotele w jednym sklepie w dwóch róznych cenach, róznica 150 zł w zależności od tapicerki. Kolor beige i grey są tańsze, reszta droższe. Czy ta tapicerka różni się tylko kolorem czy też jakimiś właściwościami? Odpowiedz Link
kwap666 Re: Besafe Izi Up X3 isofix 27.03.12, 12:34 jezeli jest roznica w cenie to raczej wynika z wersji czyli x2 i x3. jesli kolor nie robi ci roznicy a nie szukasz fotelu na isofixie kup x2. Odpowiedz Link
lula_p Re: Besafe Izi Up X3 isofix 27.03.12, 13:45 nie nie, właśnie ten sam model, x3 fix, dlatego się zdziwiłam Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Besafe Izi Up X3 isofix 27.03.12, 14:58 Nie zabanują tylko wykasują jednego posta Klasyczne zagranie zrobili, pewnie puścili 2 kolory tak o i mają po jednej sztuce na wabika Odpowiedz Link
lula_p Re: Besafe Izi Up X3 isofix 27.03.12, 15:06 czyli co? kupować szybko póki jest? Odpowiedz Link
paula-l Re: Besafe Izi Up X3 isofix 28.03.12, 11:45 he he, faktycznie. Wczoraj były 2 kolory w promocyjnej cenie, dzisiaj rano już tylko szary. Kupiłam, załapałam się Ale wchodzę teraz na stronę - i już nie ma żadnego w cenie promocyjnej, czyli faktycznie mieli po jednej sztuce. Nic to, cieszę się, że kupiłam już foteliki do obu samochodów i temat mam z głowy. Mam nadzieję, że będę zadowolona z izi upa Odpowiedz Link
afry-sia kwap 29.03.12, 06:52 Proszę o namiary na Ciebie na maila aniafrysiak@op.pl,ofertę cenową tego fotelika....czy będzie pasował do skody roomster???z góry dziękuję, Odpowiedz Link
frestre KTÓRĄ tapicerkę brać? 28.05.12, 11:30 już wiem, że kupuję besafe isi up 3x z iso, ale zależy mi na tapicerce, przy której dziecko będzie się najmniej pocić.... w podróży jeszcze śpi dotykałam w sklepie i pokrycia różnia się materiałem?! pytanko: czy cena 650zł jest OK? Odpowiedz Link
frestre Re: KTÓRĄ tapicerkę brać? 28.05.12, 11:48 zapomniałam zapytać....czy można odczepić siedzisko od całości tego fotelika? tak, aby pozostał tylko tzw "poddupnik" Odpowiedz Link
monna16 Re: KTÓRĄ tapicerkę brać? 28.05.12, 17:18 Po co chcesz odczepiać oparcie i zostawić sam poddupnik? Przecież on nie gwarantuje bezpieczeństwa! Zajrzyj tutaj: www.youtube.com/watch?v=tJD7_ukUUpA i tu fotelik.info/pl/news/siedziska_bez_oparcia_nie_gwarantuja_ochrony,76.html Na 90% w BS nie można odczepić pleców. Najlepsi producenci foteli rezygnują z tej możliwości, właśnie dlatego, że poddupnik nie daje bezpieczeństwa. Jeśli chodzi o tapicerki to niespecjalnie mogę pomóc. Z reguły jest tak, że najlepsze tapicerki są najdroższe. Odpowiedz Link