ruda_czarna
12.09.12, 21:12
Sytuacja obecna jest taka że starsza córka ma 2,5 roku 14 kilo i rozmiar 98 i jeździ w maxi cosi Priori xp, a młody ma 11 miesięcy i jeździ w maxi cosi 0-13. Na razie jest ok ale przed zimą będę musiała zmienić fotelik młodemu bo w kurtce się nie zmieści a i starszej czubek głowy wystaje już z priori. I tu mam dylemat bo nie chcę ze względów finansowych kupować drugiego priori i później wymieniać znów obydwa na większe.... Więc myślę o przełożeniu młodego do priori i zakupie dla starszej czegoś większego co starczy na dłużej. Ale czy niespełna 3 latka mimo że dość duża może jeździć w 15-36? Priori nam się fajnie sprawdza bo dobrze leży na pochyłej tylnej kanapie i na długich trasach rozkłada się do spania. Czy w większych fotelikach 15-36 jest w ogóle opcja rozkładania do spania?
Druga opcja to zostawić jeszcze starszą w priori a dla młodego kupić nowy ale też taki który wystarczy na dłużej ale jaki?
Jeździmy astrą II z 2004. Kilka razy w roku robimy całonocne trasy więc funkcja rozkładania do spania bardzo się przydaje.
Biorę też pod uwagę fotelik montowany tyłem dla młodego ale czy jest coś co po pierwsze zmieści się do astry zakładając że i kierowca i pasażer to wysokie i długonogie osoby, po drugie ta pochyła dość mocno kanapa.
Proszę o jakieś podpowiedzi na który wariant się nastawiać bo aspekt ekonomiczny nie jest tu bez znaczenia i najlepiej by fotelik nie był bardzo drogi i wystarczył na długo.
Z góry dziękuję za pomoc.