Dodaj do ulubionych

Foteliki 0-13 z funkcją leżenia - czy warto?

10.05.14, 23:35
Witam serdecznie!
Czy ma może ktoś z Was jakieś doświadczenia albo opinie o fotelikach z funkcją leżenia? W sklepie polecono nam fotelik KIDDY Evolution Pro, to będzie fotelik dla naszego dziecka które ma się urodzić w sierpniu. Fotelik tym różni się on innych, że można go niejako rozłożyć (ale nie podczas jazdy!) tak że pozycja staje się w pełni ergonomiczna i dziecko może wtedy sobie wygodnie pospać - na postoju, w sklepie, etc. Moje pytanie brzmi czy sądzicie, że warto za to dopłacać, bo fotelik jest dość drogi? Tutaj więcej o nim www.kiddy.de/pl/nosidelka/babyschalen/kiddy-evolution-pro.html

A tutaj artykuł o takich fotelikach bo są jeszcze dwa modele innych firm foteliki-pod-lupa.pl/kompatybilnosc/funkcja-lezenia-w-foteliku-0-13kg-nigdy-w-samochodzie/

Inną opcję jaką biorę pod uwagę to Cybex Aton Q cybex-online.com/pl/carseats/atonq.html, ale to już zwykły fotelik bez funkcji leżenia.
Obserwuj wątek
    • beeranek Re: Foteliki 0-13 z funkcją leżenia - czy warto? 11.05.14, 12:05
      Hmm, na pytanie o opinię nie dam odpowiedzi bo styczności nie mialam ale jeśli chodzi czy warto dopłacać-to zależy od Was, czy dużo bywacie poza domem, czyli najpierw jazda autem a potem gdzieś wyjście, zakupy, spacery czy fotelik ma Wam służyć do szybkiego przewozu z miejsca na miejsce. U mnie coś takiego nie zdałoby egzaminu bo dziecię darlo się w aucie niemiłosiernie i pierwsze wyjscie dla rozrywki (hehe, lody w oddalonym parku, pół godziny) było jak maly mial ponad 4 miesiące, wcześniej tylko potrzebne wyjścia do lekarzy. Później też lepiej nie było więc ograniczalam jazdę autem. Ogólnie wolalam żeby dziecko w sklepie pospalo w gondoli, a fotelika uzywalam jak najmniej, adapter na wózek użyty 2 razy, strata kasy. Gdyby było w cenie, może bym uzyla, ale jeśli ma.być dodatkowo.mocno drozsze to bym podziękowała (nie wiem jak z bezpieczeństwem tego fotela i ceną, nie patrzalam ale jeśli też bezpieczny to można się zainteresować, jeśli jedyną zaletą jest lezenie to olac smile)
      • konwalia-82 Re: Foteliki 0-13 z funkcją leżenia - czy warto? 11.05.14, 14:08
        taka funkcje ma też mega bezpieczny besafe.
        Jest też w mutsy, ale fotelik średni mocno
    • zoja.anna Re: Foteliki 0-13 z funkcją leżenia - czy warto? 11.05.14, 15:59
      Miałam cybex aton 3 i jest to praktycznie ten sam fotelik co ten Q. Córce bylo w nim bardzo wygodnie, jednak fotelik jest bardzo zabudowany i ciasny i jak miała 8 miesięcy trzeba bylo wymieniać na większy.

Teraz kupilabym chyba Besafe Izi sleep.
      • tuya Re: Foteliki 0-13 z funkcją leżenia - czy warto? 13.05.14, 12:01
        Też się przymierzałam do izi sleep ale się okazało że nie pasuje do wózka który wybrałam więc wzięłam izi go.
        Gdyby taki fotelik dał się wpinać do stelaża wózka który wybrałam to na pewno chciałabym taki mieć bo u nas fotelik często robił tez za spacerówkę i myślę że fajnie by było gdyby był rozkładany.
    • julson29 Re: Foteliki 0-13 z funkcją leżenia - czy warto? 24.09.17, 20:37
      Jeżeli chodzi o fotelik z opcją rozkładania, to moim zdaniem warty uwagi jest Cybex Cloud Q. Tutaj znalazłam jego recenzję: babskasprawa.pl/wozki-i-inne-gadzety/cybex-cloud-q-0-13/, myślę że warto poczytać przed zakupem.
    • klaudyna92 Re: Foteliki 0-13 z funkcją leżenia - czy warto? 27.11.17, 12:39
      fotel rozkładany fajnie się sprawdza jeśli ktoś dużo montuje go na stelażu wózka bo w foteliku nierozłożonym dziecko może przebywać maksymalnie 2 godz. a potem przerwa. Kiddy evoluna i-size jest jedynym fotelem ktory można rozlożyć nawet w aucie jeśli ktoś pokonuje duże dystanse to fotel idealny. Dla kręgosłupa dziecka na pewno lepiej jak wyprostowane ale najwazniejsze to przymierzyć fotel do auta aby nie wisiał i był kompatybilny, ja już dużo poczytałam teraz 1.12 wybieram się w Łodzi do sklepu bobowózki na otwarcie, będę eksperci, będą mierzyć i będą promocję więc warto chyba podjechać

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka