nancy_callahan
29.12.14, 13:51
Witam,
może coś doradzicie, bo czekają mnie spore wydatki fotelikowe i chciałbym aby były to jak najlepiej wydane pieniądze.
Mam do ofetelikowania dwójkę dzieci:
- niespełna siedmiomiesięczniaka ok. 75 cm i około 10 kg, w cabriofixa wchodzi na wcisk, na długość ma może z centymetr zapasu, więc trzeba mu pilnie jakiegoś dużego RWF-a, najlepiej takiego, który ma jak największe siedzisko i jak najdłużej mu posłuży, a chłopak raczej do drobnych nie będzie należał

- trzyipółlatkę wzrostu około 104-105 cm i wagi około 17 kg.
Najlepiej żeby oba modele były montowane na isofix, ideałem byłoby aby RWF w razie czego dał się montować też jako FWF.
Priorytet: bezpieczeństwo dzieci.
Ważne jest też żeby dzieci miały wygodnie i byłoby miło gdyby po zamontowaniu foteli z tyłu kierowca i pasażer z przodu mogli w miarę wygodnie podróżować.
Samochody, do których te fotele mają pasować do mazda 6, rocznik 2013 i peugeot 307, rocznik 2006.
Dla synka na razie w zasadzie mam na oku axkida duofixa, jest jakaś ciekawa alternatywa?
A co dla córki?
Myślałam o romerze kidfixie ale brać sict czy też nie? A warto inwestować w advansafixa? I czy on w ogóle da się zamontować jeśli w samochodzie nie ma zaczepu trifix?