Dodaj do ulubionych

jak największy RWF i coś dla starszaka

29.12.14, 13:51
Witam,
może coś doradzicie, bo czekają mnie spore wydatki fotelikowe i chciałbym aby były to jak najlepiej wydane pieniądze.
Mam do ofetelikowania dwójkę dzieci:
- niespełna siedmiomiesięczniaka ok. 75 cm i około 10 kg, w cabriofixa wchodzi na wcisk, na długość ma może z centymetr zapasu, więc trzeba mu pilnie jakiegoś dużego RWF-a, najlepiej takiego, który ma jak największe siedzisko i jak najdłużej mu posłuży, a chłopak raczej do drobnych nie będzie należał wink
- trzyipółlatkę wzrostu około 104-105 cm i wagi około 17 kg.

Najlepiej żeby oba modele były montowane na isofix, ideałem byłoby aby RWF w razie czego dał się montować też jako FWF.
Priorytet: bezpieczeństwo dzieci.
Ważne jest też żeby dzieci miały wygodnie i byłoby miło gdyby po zamontowaniu foteli z tyłu kierowca i pasażer z przodu mogli w miarę wygodnie podróżować.
Samochody, do których te fotele mają pasować do mazda 6, rocznik 2013 i peugeot 307, rocznik 2006.

Dla synka na razie w zasadzie mam na oku axkida duofixa, jest jakaś ciekawa alternatywa?
A co dla córki?
Myślałam o romerze kidfixie ale brać sict czy też nie? A warto inwestować w advansafixa? I czy on w ogóle da się zamontować jeśli w samochodzie nie ma zaczepu trifix?
Obserwuj wątek
    • tylempl Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 30.12.14, 10:44
      Witam

Fakt, fotelik x2 to już wydatek wink

Piszesz, iż dla 7ms syna chcesz Axkid Duofix.
      Pamiętaj że jest to fotelik 9-25kg (pionowy), dla dzieci min. 10kg, samodzielnie siedzących (chodzących).
      Pasują też 0-18kg (lecz szybciej się skończą).
      Potrzebny jest kombinowany?
      Polecam raczej klasyczne RWF'y.
      Z 25kg jest do wyboru
      Axkid Minikid
      BeSafe izi Plus
      Britax MaxWay
      Zerknij na porównanie fotelików RWF.

> A co dla córki?
      > - trzyipółlatkę wzrostu około 104-105 cm i wagi około 17 kg.
      Też RWF do 25kg wink
      Choć to już będzie kosztowniejsze.
      Jeśli jednak FWF to zerknij np na modele:
      RECARO fotelik Monza Nova 2 Seatfix (lub RECARO fotelik Monza Nova 2 bez isofixu)
      Jane fotelik Montecarlo R1 Isofix
      ew. CONCORD Transformer XT jak potrzebujesz więcej miejsca na ramiona

KIDFIX XP SICT
      > Priorytet: bezpieczeństwo dzieci.
      Zatem tylko tyłem a nie kombinowane i z zaliczonym testem PlusTest.
      • beeranek Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 30.12.14, 15:04
        Nie przesadzasz trochę? Duofix pionowy? od kiedy to. Tylko dla chodzacego? A co ma chodzenia do fotelika? i odrzucasz Duofixa a polecasz prawie te sama skorupe Minikida? Kombinowanych wcale nie trzeba skreslac, jeśli montowane tylko tylem, bo na fwf to one za ciężkie są ale nie każdy brak test plusa to fotel do wywalenia
        • nancy_callahan Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 30.12.14, 16:22
          Ale ile ta trzyipollatka pojeździ w 9-25 kg?
          Do jakiego wzrostu one starczaja?
          Bo bez przesady ale nie chcę wydać półtora tysiąca na fotelik na pół roku?
          A syna mam zamiar posadzić do axkida jak już będzie sam siedział, co niedługo nastąpi, bo już trenuje smile on ma w tej chwili 9800 g, więc do 10 kg wiele mu nie brakuje i jakoś bez sensu mi się wydaje kupowanie mu 0-18 jak przy tym tempie wzrostu za rok mi z niego wyrośnie...
          A w czym duofix jest gorszy od minikida? Nie wykluczam, że dla trzylatka chciałabym go używać przodem do kierunku jazdy.
          • motylanoga71 Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 02.01.15, 23:48
            Tez mam tak wysoka a nawet wyzsza juz prawie 4 latke, tylko ze ona wsiadla do MaxWaya majac 2,5 roku. Teraz jezdzi juz niestety nie w RWF ale w BeSafe Izi Up czyli w 15-36 bo z 9-25 na dlugosc juz wyrosla. Chyba niestety musisz dla starszej pomyslec o ostatnim foteliku, a dla mlodszego, trudny wybor , a moze BeSafe ktory jest od 0+ do 25? Ten nowy, zapomnialem nazwy.
            • nancy_callahan Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 03.01.15, 19:18
              motylanoga
              tak właśnie myślałam, że żaden RWF już się dla mojej starszaczki nie opłaca, ona jest tak wysoka i tak szybko rośnie, że byłby to zakup pewnie na max. pół roku, a to mi się nijak nie kalkuluje. Nic to muszę poprzymierzać ją do różnych 15-36, może faktycznie ten be safe, albo concord trafnsformer.
              Co do malucha to ja wiem, że pozycja leżąca i fotelik typu nosidło to optymalne rozwiązanie, ale co ja poradzę, że mi dziecko takie wielkie wyrosło? On jest naprawdę teraz wielkości solidnego roczniaka i w cabriofixie wchodzi na styk, chociaż nie zakładam mu żadnych grubych ubranek typu kurtki czy kombinezony. Córka też w cabriofixie jeździła do ponad roku, ale jednak była sporo niższa i szczuplejsza od syna.
              Dlatego myślę dla niego o jakimś dużym RWF-ie, bo obawiam się, że z takiego do 18 kg wyrósłby w tempie ekspresowym wink
              Muszę na pewno zmierzyć do samochodów tego besafe iziplusa.
        • tylempl Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 24.02.15, 14:27
          >Nie przesadzasz trochę?
          Nie, nie przesadzam

> Duofix pionowy? od kiedy to.
          Wszystkie Axkidy są "bardziej pionowe" bo są 25kg niż np. modele 18kg.
          Takie właśnie "porównanie" jest w mojej wypowiedzi.
          Nie odnoszę Axkidów do innych 25kg a do 18kg.

> Tylko dla chodzacego?
          Nigdzie nie napisałem "tylko dla chodzącego"

> odrzucasz Duofixa a polecasz prawie te sama skorupe Minikida?
          Skorupa Minikida jest DOKŁADNIE identyczna jak Duofixa.
          Polecam (jeśli już model z kat. 25kg) bo jest :
          - tylko tyłem
          - ma PlusTest
          - tańszy
          Zawsze polecamy klasyczne RWF niż kombinowane.
          Polecam ponownie zerknąć na moj wpis
          "Potrzebny jest kombinowany? Polecam raczej klasyczne RWF'y."
          Dlatego poszedł Minikid a nie Duofix.

> Kombinowanych wcale nie trzeba skreslac,
          Również nigdzie tak nie napisaliśmy.

> jeśli montowane tylko tylem, bo na fwf to one za ciężkie są ale nie każdy brak test plusa to fotel do >wywalenia
          Oczywiście ze nie.
          Jeśli jednak ktoś pyta "Co polecacie" to zgodnie z naszą wiedzą "polecamy RWF, nie kombinowane".
    • thea19 Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 03.01.15, 11:28
      moj ponad 4latek o wadze 21kg i wzroscie nieznanym (w lipcu mial 105cm) jezdzi w besafe izi plus. jeszcze przynajmniej z pol roku pojezdzi. do zapasowego samochodu kupilam na jesieni besafe izi up, romer kidfix sict cos tam byl ciasnawy i ma krotkie siedzisko. w cabriofixie jezdzil rok do 12kg.
      dla niemowlaka powinien byc fotel z pozycja lezaca. besafe takiej nie maja - tylko sie nieznacznie odchylaja.
    • misskaffee Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 04.01.15, 00:51
      Mam dwoch synkow wielkoludkow. Pierwszy wyrosl z cabriofiksa jak mial 9 miesiecy i jeszcze nie siedzial. Do samochodu i do dziecka pasowal wtedy tylko jeden - maxi cosi mobi. Tak jeździł az w wieku 2,5 lat wyrosl wzrostem. Zrobilismy przesiadke do fotelika Britax multi tech. Teraz ma 3,5 roku 114 cm i 19kg i jeszcze sie miesci. I calkiem mu wygidnie. Mlody za to ma 8 miesiecy 80 cm i 10kg. Za chwile cabriofix bedzie za mały. I wtedy to juz nie wiem. Starszaka chyba do fotela 15-36 a mlody do rwf. Ten Britax taki wielki jest ze chyba sie w nim utopi. Tez nie wiem co robic w temacie fotelikow. Sporo problemów z takimi wyrośniętymi potomkami. My mamy inny samochod ale i tak jestem ciekawa ostatecznie wybierzecie.
      • nancy_callahan Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 04.01.15, 15:15
        Jak już się zdecydujemy to na pewno dam znać.
        A przymierzalas młodszego do tego britaxa? Ciekawa jestem czy mógłby juz w nim jeździć. Siedzi sam?
        • afroddytta Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 04.01.15, 23:28
          Tylko w kontekście olbrzymich dzieci dodam, że o ile Państwo nie jesteście bardzo duzi to maluchy tak szybko nie urosną. Mój syn ważył 10 kg w wieku 8 mies., ok roku dobił do 12 kg i tak mu zostało chyba na 2 czy 3 lata, nie ma szans aby dziecko dobiło do 18 kg w ekspresowym tempie! Obecnie ten sam syn ma 8 lat 125 cm wzrostu (raczej jest niski) i waży 22 kg, więc do tych 18 dobił chyba w wieku ok 5-6 lat. O ile dziecko nie jest na prawdę grube nie dobije do 18kg przed 4-5 rokiem życia.
          • thea19 Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 04.01.15, 23:42
            moj wazyl 9kg na 6mcy, 12kg na rok a 18kg na 3lata. teraz ma 4 i wazy 21kg. wzrost, wg siatek, szedl w parze z waga.
            • misskaffee Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 05.01.15, 01:58
              Moj starszy duzo poza siatką jesli chodzi o wzrost (odkad skonczyl pol roku), waga na ~95 centylu. Czyli ma 3,5 i wazy 18-20 kg (jak mial 2,5 roku to wazyl 17). Drugi go goni albo nawet i przegania.
        • misskaffee Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 05.01.15, 02:02
          Nie przymierzalam bo nie siedzi jeszcze. Starszak nie siedział jak juz naprawde musial się przesiąść z cabrio fiksa i wtedy pamietam ze besafe byl zbyt pionowy (a jeszcze nie bylo tych podkladek regulujacych nachylenie). MC Mobi byl najlepszy dla mlodego wielkoluda. My i tak jak zawsze przed zmianą wybierzemy sie po porade do fotelik.info. wierze ze pomogą dokonać najlepszego wyboru.
          • jotka_k Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 05.01.15, 08:50
            z całym szacunkiem ale nie wierzę w siedmiomiesięczniaki wyrastające z Cabriofixa...
            mam dwoje dzieci, dwoje wzrostowo zawsze na 97 centylu- w Cabriofixie mieściły się na długość jeszcze w wieku 18 miesięcy
            • nancy_callahan Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 05.01.15, 15:26
              Jotka to uwierz. Nie wiem jakim cudem 18- miesięczniak na 97 centylu ma wejść do cabriofixa?
              Mój syn ma w tej chwili jeszcze 7 miesięcy nieskończone i ledwie wchodzi do cabriofixa, na długość ma główkę praktycznie na równi z krawędzią fotelika, no może centymetr został zapasu, zależy jak się ułoży. On jest też szeroki w barach i na szerokość też ledwie się mieści.
              A co do tempa wzrostu to ja nie zakładam, że dziecko zaraz będzie miało 18 kg tylko, że z 0-18 może mi szybko na wzrost wyrosnąć. Mąż jest bardzo wysoki, więc jeśli syn po nim odziedziczył wzrost to może mu się to tempo utrzymać.
              I jeszcze jedno - dzieci są różne i naprawdę zdarzają się większe niż norma. Moja trzyipollatka ma 17 kg i wcale nie wygląda na grubą, jest zupełnie normalna. I ona nigdy jakoś specjalnie dużą nie była, więc teraz z synem przeżywam zdziwienie, że można wyrosnąć tak szybko z cabriofixa, ale można, bo widzę to na własne oczy.
              • misskaffee Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 05.01.15, 16:28
                Ja to potwierdzam. Moje dzieci sa szczuple ale bardzo wysokie (dlatego tez ważą wiecej). Mlodszy jezdzi jeszcze w cabriofix. Ma prawie 8 miesiecy i spodziewam się, ze za miesiac-dwa moze byc juz problem (teraz jest juz prawie na granicy). Starszy jezdzil w tym fotelu najdluzej jak sie dało, czyli 9 miesiecy. Żeby nie bylo, że ja przesadzam - byliśmy na inspekcji w fotelik.info i tam panowie tez powiedzieli, ze musi sie przesiąść do innego fotela bo w cabriofix wystaje glowa. Bardzo sie zreszta nabiedzili, zeby nam dobrac kolejny fotelik. Teraz starszy (20 kg i już 115 cm) jeszcze jezdzi w rwf (szukalismy najwyzszego), ale juz mu wystaje glowa w najwyzszym polozeniu zaglowka.
                To nie jest latwe miec takie wysokie dzieci jesli chodzi o dobór fotelika. Bardzo bym chciala byc "sredniakiem" i zmieniac foteliki standardowo. A tak, chac zapewnic dziecku bezpieczenstwo, musieliśmy w wieku 9 mies. kupić Mc Mobi (bo mial dobre nachylenie dla niesiedzacego dziewieciomiesieczniaka) a za niecałe 1,5 roku przesadzac go w kolejny rwf bo z pierwszego wyrósł (wzrostem). Jak mial niecale 2,5 roku nie mogl jeszcze jezdzic w fotelu 15-36 bo byl zwyczajnie za mlody, choc wagą i wzrostem pasował idealnie.
                Coz, sa dzieci bardzo wysokie. Moj obecny 3,5-latek jest wyzszy niz jego dwa lata starszy kuzyn (a ten jest "normalnym" wzrostowo dzieckiem) a młodszy 8 mies. jest wielkosci 1,5-roczniaka znajomej.
            • wsciekla_truskawka Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 05.01.15, 20:53
              Ja również w to nie wierzę. Syn ma rok, ponad 82 cm wzrostu (ponad 90 centyl) i ok. 11,5 kg wagi i wchodzi do cabriofixa na lajcie. Głowa nie wystaje ani trochę.
              • nancy_callahan Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 06.01.15, 16:39
                Dla niedowiarków cabriofix I mój syn, który za 3 dni kończy 7 miesięcy
                [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xa/ti/r6km/v2x11aV8AbzKYJiShB.jpg[/img]
                [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xa/ti/r6km/nbMTMFa8foJ1vBbARB.jpg[/img]
                • jotka_k Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 06.01.15, 17:10
                  No i jak widać na fotce fotelik NIE jest za mały smile Jest jeszcze kilka cm zapasu smile Poza tym ja bym go niżej sadzała
                  • nancy_callahan Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 06.01.15, 18:02
                    No przecież ja nigdzie nie piszę, że TERAZ jest za mały tylko, że niebawem będzie. I te kilka centymetrów zapasu bo jest centymetr, może półtora, co przy jego tempie wzrostu daje moze z miesiac czasu.
                    Nadal nijak to się ma do półtoraroczniaków z 97 centyla w cabriofixie i to z luzem.
                    Jednakże zdecydowanie dyskusja odbiega od tematu wink
                    • beeranek Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 06.01.15, 20:06
                      Bo dzieci różnie rosną, mój się mieścił mając 1.5 roku i jakieś 80 kilka cm ale dlatego że on rósł w nogi, wystawaly mu na ponad połowę długości fotelika a tors się mieścił. A twojemu widzę tors niedługo wyjdzie górą a nogi jeszcze spokojnie, nawet jeszcze nie dyndaja (choć nogi to żaden wyznacznik, tylko tak dla porównania, że dzieci są różne, inaczej rosną). No i widać że chłop całkiem calkiem z niego
                      • misskaffee Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 07.01.15, 01:39
                        Ja zdjecia nie mam niestety. Ale moi synowie sa naprawde wysocy. Mlodszy ma teraz (za chwilę 8 mies.) kolo 80 cm. Jesli będzie jak jego brat to w wieku 1,5 roku bedzie mial powyzej 90 cm.
                        Dla wszystkich niedowiarkow przypominam, że u nas o zasadności zmiany fotelika (dziecko mialo 9 mies.) zadecydowali specjalisci z fotelik.info.
                        I to też merytoryczna część watku: osobom z Warszawy i okolic polecam konsultacje u nich. Polecą, pokażą, wytłumaczą, przymierzą do auta i do dziecka i po zakupie (to juz nie u nich) pomogą poprawnie zamontować.
                        • legion34 Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 09.01.15, 08:21
                          Britax Multi Tech do około 125cm,
                          Britax Max Way do około 115cm
                          BS Izi Plus do około 115cm
                          Akta Graco Belogic do około 120cm
                          • sabina_online Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 09.01.15, 10:11
                            Witam!Czy przy długich zamkach pasów astra 1 zamontuję poprawnie britax multi tech 2?
                          • nancy_callahan Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 09.01.15, 14:28
                            Dzięki legion to są ciekawe informacje. A skąd pochodzą?
                          • legion34 Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 13.01.15, 21:41
                            bilbarnztolar.se/2014/09/22/5-ar-och-115-cm-lang/
            • tylempl Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 24.02.15, 14:39
              Potwierdzamy - są.
              Codziennie rodzice dzwonią/piszą/przychodzą do sklepu i dzieciaki są kompletnie różne.

Produkt - produktem.
              Mały klient - nie zawsze odpowiada i mieści się idealnie w przedział fotelika wink
    • nancy_callahan Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 22.02.15, 14:07
      Ja wczoraj byłam i kupiłam, wobec czego z kronikarskiego obowiązku wpiszę się i tu.
      RWF-y dla młodszego
      1/ wnioski z obmacania foteli - axkidy to monolity, bardzo ciężkie, stabilne, twarde, wyglądają na solidne, besafe niestety tę osłonę przed uderzeniem bocznym ma tak jak napisano z czegoś jakby styropian, sam sprzedawca nam to zasugerował, więc raczej nie jest to ściema.
      Sprzedawca nie miał żadnego interesu żeby oczerniać besafe, bo nim handluje, a poza tym w innej kategorii wagowej gorąco besafe polecał i starszaczce właśnie besafe kupiłam;
      2/ britaxa nie widziałam na oczy, może jeszcze one są warte uwagi;
      3/ maxi cosi nie rozważałam, maleńkie, na oko ciasne, a poza tym nie mam do nich żadnego zaufania jeśli chodzi o produkcję RWF w kategorii powyżej 9 kg;
      4/ be safe przegrały w przedbiegach z axkidem, pomijając kwestię tej bocznej osłony są po prostu ciasne i wąskie, według sprzedawcy nawet ten rzekomo do 25 kg izi plus nie ma szans posłużyć dłużej niż do 18 kg i to jeszcze zależy od wzrostu dziecka. Moim zdaniem ma rację, ten fotelik jest po prostu bardzo wąski, moja starszaczka nie chciała w nim usiąść, wyśmiała mnie, że to dla małych dzieci. W axkidzie usiadła i miała jeszcze sporo luzu (ok. 105-106 cm wzrostu i około 17 kg wagi);
      5/ z axkidów chciałam duofixa - nie dało rady, do mojego peugeota 307 nie wchodzi, może dałby się wcisnąć, ale w taki sposób, że siedzenie pasażera byłoby już zupełnie bezużyteczne, w mazdzie 6 też było z nim ciasno. Ja nie widziałam prób montażu, bo zostałam z dzieciakami w sklepie, ale mąż mówi, że ten isofix akurat w tym modelu tak jest zamontowany, że zabiera dodatkowe 10 cm miejsca w stosunku do kidzona.
      Kidzone wszedł do mojego peugocika, mam go profesjonalnie zamontowanego przez sprzedawcę, pomimo tego, że jest tylko na pasach trzyma się jak beton.
      Pasażer z przodu się zmieści, choć niemal dwumetrowy mąż to tak raczej na słowo honoru, osoba niższa może się przejechać na krótszej trasie, na dłuższej pewnie groziłoby to przykurczami nóg wink Mi to nie przeszkadza, bo moim samochodem pasażerowie jeżdżą od święta i jeśli już to na trasach krótszych, na dłuższe trasy jeździmy mazdą i tam podobno kizdone wchodzi i jeszcze pasażer da radę jechać raczej w przyzwoitych warunkach.
      Stasiek przejechał nim krótką trasę około 30 km. Podobało mu się, nie płakał, pod koniec usnął, głowa nie leciała do przodu, ale jak będzie na dłuższej trasie nie wiem.
      Podsumowując jestem na razie bardzo zadowolona z zakupu i mam nadzieję, że się nie zawiodę.

15-36
      zdecydowaliśmy się na besafe x3 fix, po obmacaniu wydał nam się najbardziej porządny jeśli chodzi ochronę boczną i przy okazji obszerny. Córka zadowolona, mówi, że jej wygodnie smile
      • thea19 Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 23.02.15, 17:09
        w izi plus jezdzi moj syn o wadze 21,5kg i wzroscie 109,5cm lat 4 i prawie 3mce. jeszcze troche pojezdzi.
        • beeranek Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 23.02.15, 22:31
          Coś z tymi besafe'ami jest na rzeczy. Bo mimo że 15-36 pewnie kupie właśnie be safe izi up to 9-25 mam kidzofixa, bo 14 miesieczniak, 9kg, 80cm więc nie jakiś wielkolud, wsadzony do besafe izi combi wyglądał jakby nie starczył mu na długo. W kidzofixie wozilam ostatnio 6 latka, fakt że 20 kilo chyba nie ma ale spokojnie miał jeszcze zapas
          • thea19 Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 23.02.15, 23:38
            izi combi mialam od roku do 2lat i 4mcy bo po wypadku go wyrzucilam. dziecko spokojnie by w nim jeszcze rok pojezdzilo. izi plus jest glebszy. mam tez izi up - jest ok, czasem uzywamy. mam dziecko jadace ze wzrostem i waga na 90-97centylu wiec nie jest male, besafe sa jak najbardziej ok. romery odpadly bo sa ciasne.
            • kedro-dasos Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 23.02.15, 23:45
              Romer też nam się w głowie wydawał bardzo ciasny już teraz, a co dopiero później?..., choć mocno polecany tu na forum i nie tylko. Nas pani sprzedawczyni mocno namawiała na Besafe , w drugim pan sprzedawca namawiał nas na Romera kidfixa Sict. I zgłupieliśmysmileBoimy się trochę tej regulacji wysokości w Besafe, bo przy starszym dziecku zostaje wolna przestrzeń, ktoś tu pisał ,że to bardzo niewygodne.
              • thea19 Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 23.02.15, 23:55
                nie bardzo wiem o jaka przestrzen chodzi
                • kedro-dasos Re: jak największy RWF i coś dla starszaka 24.02.15, 08:14
                  Kiedy fotelik sie podwyższa zostaje z tyłu wolna przestzeń, podobnie w Concordzie Transformer Xt, a juz nie ma tego w Romerze KIDFIX. Ktoś tu napisał,że jest to bardzo niewygodne dla 8 latki. Ale zanim córka będzie miała 8 lat trochę minie czasusmile Bierzemy Besafe Izi UP z Isofixem.
      • kedro-dasos Re: do nancy 23.02.15, 22:42
        Mam pytanie odnośnie besafe fix- moja córka 1kg lżejsza, 2 cm niższaod Twojej. Wczoraj byliśmy przymierzac foteliki, ale niestety nie chciała ,,współpracować". Płakała właśnie w besafe, choć wg nas było jej tam wygodniej niż w Romer Kidfix SICT, w którym też siedzieć nie chciała. Proszę napisz mi tylko czy te boczne osłony w besafe nie ograniczają ruchów Twojej córce? Przymierzałaś ją do Concorda Transformera?
        • nancy_callahan Re: do nancy 24.02.15, 16:33
          Mojej w besafe jest bardzo wygodnie. Nie narzeka, a ja nie widziałam żeby coś jej ruchy ograniczało
          Moim zdaniem w tych bocznych osłonach ma duży luz.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka