Dodaj do ulubionych

Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony monet

16.03.16, 09:51
Teraz mamy Mc tobi w którym już nie może się normalnie oprzeć (98 cm, 15 kg) , na foteliki 15-36 jest jeszcze za niski, chciałbym fotelik z 5 pkt zapięciem . Budżet niestety do 400 zł i biore pod uwagę :
- używany recaro young sport
-używany romer evola.
- nówka ze średniej półki. ... jeżeli jest jakiś sensowny.
Auto Mitsubishi Pajero, fajnie by było jakby fotelik się odchylaż do spania.
Obserwuj wątek
    • kapao1 Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 16.03.16, 09:58
      babysafe husky?
      • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 16.03.16, 10:45
        Tak właśnie oglądam filmy o babysafe husky i wydaje się dość wąski i mniejszy od recaro i romera, nie wiem czy też nie będzie za maly?
        • kapao1 Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 16.03.16, 11:56
          wymiarowo jest raczej zbliżony do recaro, zauważ że masz tam wkładkę, którą przy 15 kg należy zdjąć (w twoim przypadku dziecko będzie jeździło bez wkładki redukującej)
      • thea19 Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 16.03.16, 10:45
        na jakiej podstawie go polecasz?
        • kapao1 Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 16.03.16, 11:59
          w cenie do 400 zł przy fotelikach 9-36 NOWYCH (bo tylko takie biorę pod uwagę, jestem przeciwnikiem kupowania fotelików używanych) zbyt dużego wyboru nie ma, my się zdecydowaliśmy po rekomendacji w Pani Gadżet, fotelik jest intuicyjny głębokość siedziska, zagłówek jak i szerokość są regulowane (jak to w fotelikach, które rosną razem z dzieckiem), można też zmienić kąt nachylenia oparcia pod fotelikiem jest dźwignia, którą trzeba przełożyć
          • thea19 Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 16.03.16, 16:37
            nie wiem kim zacz pani gadzet ale wszystko, to, co wymienione, to posiada wlasciwie kazdy fotel. przedzial 9-36 to takie nie wiadomo co, bo fotelik dla roczniaka (nie powinny jezdzic w takich fotelach pzynajmniej do 3lat) nie bedzie dobry dla 12latka. ten caly babysafe nie posiada absolutnie zadnych testow zderzeniowych. nie widze zadnych zalet nad innymi fotelami.
            jesli pieniadze sa problemem, to rozwiazuje sie to inaczej. fotelik to nie jest sprawa nagla. nie kupuje sie go z dnia na dzien. jest to zakup jak najbardziej przewidywalny i mozna na niego przez rok naskladac zamiast kupowac kolejne zabawki. rodzinie przekazac info, ze taki zakup jest planowany i w ramach dnia dziecka, urodzin, gwiazdki, zajaczka czy co tak kto uwaza, kazdy moze przyniesc te 50zl na fotelik.
            • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 16.03.16, 17:23
              Fotelik ma byc dla 3 latka a nie dla roczniaka
              • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 16.03.16, 17:26
                D`o reszty wypowiedzi się nie odnoszę bo jest nie nt.
                Ewentualnie który lepszy?
                Graco nautilus czy STM starlight?
              • thea19 Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 16.03.16, 18:29
                ale fotel jest od 9kg czyli wagowo dla niemowlaka. nie musisz sie odnosic. taka jest prawda. zamiast jojczec i szukac badziewia to trzeba zawczasu pomyslec. co do graco i stm. oba maja po 3* zaden nie kosztuje 400zl. kupuje sie ten, ktory bardziej pasuje do auta i dziecka.
    • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 16.03.16, 12:49
      I jeszcze Graco Nautilius rozważam
    • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 17.03.16, 16:30
      Ok,nie poruszając juz kwestii finansowej, wiedziałam wczoraj i przeglądałam oferty różnych firm porównując z wynikami Adac. Mam teraz fotelik 9-18 w którym syn juz się nie mieści, N foteliki 15- 36 bez 5 pkt pasów jest za wcześnie, wiec pozostaje tylko 9-36 ? Czy się mylę i istnieje jakaś inna opcja? W kategorii fotelików 9-36 4 *mają tylko i wyłącznie foteliki typu Monza i inne z półkami których nie biorę absolutnie pod uwagę. Inne mają po 3* i najsensowniej wypada Graco i Recaro young sport- czy są jakieś inne? Jeżeli ktoś mi sensownie doradzi i wyjaśni będę wdzięczna bo jak na razie nie widzę, nie znalazłam żadnej alternatywy
    • panna.z.wilka Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 17.03.16, 17:28
      kurczę, aż mi się wierzyć nie chce że ten tobi taki mały, że tak drobne dziecko jak Twoje już się nie mieści... zagłówek na maksa wyciągnęłaś? czy pasy za krótkie? z czym skrewili?
      niestety, konkretnie co do 9-36 nie doradzę, bo się nie znam, ale tak ogólnie - przymierz dziecko obowiązkowo i zobacz ile jeszcze zapasu nad ramionami będzie miał, żeby się nie okazało że kupisz 9-36 a finalnie i tak pasem samochodowym dziecko będziesz musiała zapinać.
      • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 17.03.16, 23:39
        Niestety, zawsze na szybko go pakuję bo się spieszy my do przedszkola a teraz dopiero zwróciłam uwagę że on się nie opiera tylko siedzi wyprostowany przed tą wnęką , w barkach nie wchodzi, j przez to nie paxy tez sie ciezko zapina,zagłówek wyciągnięty na maksa, źle to wygląda i się puka w czoło gdzie ja miałam oczy. Dziś byłam w świecie dziecka i porownac, za bardzo nie bylo w czym. Tylko Graco Nautilus i Recaro YS
        • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 18.03.16, 00:01
          zapodaj.net/558b14ead0b7c.jpg.html
          • thea19 Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 18.03.16, 00:06
            pierwszy podstawowy blad - nie wozimy dzieci w kurtkach
            • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 18.03.16, 00:39
              A odpowiesz mi na moje wcześniejsze pytanie?jaka jest alternatywą dla graco i recaro YS? Bo ja nie widzę
              • thea19 Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 18.03.16, 08:19
                alternatywa sa same poduszkowce, niby posiadaja po 4* ale nie maja wlasnych pasow. jesli recaro pasuje, to je kup. nic sensownego w tym przedziale nie ma (taki ni pies ni wydra bo ani na 9kg ani na 36)). ja jestem z frakcji rwf ile sie da i dla tego sposobu nie ma zadnej rozsadnej alternatywy (moje dziecie bije rekord).
          • panna.z.wilka Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 18.03.16, 00:10
            uuu, pani... w takiej kurcie to nic dziwnego że ledwo wchodzi wink
            do auta wkładaj mu polar, to się okaże że fotelik będzie potrzebny dopiero jesienią.
            • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 18.03.16, 00:37
              Na dłuższe wypady zdejmuje kurtkę , ale pomijając to sprawdzałam bez kurtki i tez nie jest najlepiej, łokcie idą do przodu i jest skulony
              • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 18.03.16, 00:44
                Wiedziałam że się czepniecie kurtki i żadne wyjaśnienia nie pomogą ale krótko piszac- nie mam garażu, auto stoi na dworze , przy minusowych temperaturach nie będę rozbiera la dzieckaw samochodzie i tak mi marudzi ze zimno , zwłaszcza ze auto się długo nagrzewa.
                • thea19 Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 18.03.16, 08:00
                  nie wiem ile to jest dlugo. u mnie wystarczaja 3minuty. mozesz zainwestowac w webasto jesli nagrzewanie trwa dluzej niz odsniezanie bo dorosli tez nie powinni jezdzic w kurtkach.
                • eesti_2005 Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 18.03.16, 09:46
                  Możesz rozpiąć kurtkę, zapiąć pasy i na nie zapiąć kurtkę.
                  Moje dzieci noszą kurtki narciarskie, żeby nie musieć ich ściągać w fotelikach.
                  Co do fotelika, my mamy 2szt. Recaro Young Sport i ja je bardzo polecam (choć u mnie dzieci jeżdżą nimi tyłem i jestem zdecydowanie za RWF).
                  • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 18.03.16, 10:42
                    Niestety po ok 15-20 min, samochód nie jest moja własnością
                  • fioletowyporanek Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 18.03.16, 10:44
                    Do czasu jak nie kupię tak będę robić, dziś go na maksa wcisnąć do tyłu i dalej jest problem i z pasami i z tym zapięciem w kroku na którym już siedzi
                  • willtreaty Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 20.03.16, 17:06
                    Witam. Przepraszam że wtrącam. Ale jakim sposobem Twoje dzieci jeżdżą w Recaro Young Sporcie tyłem? Czy masz może siedzenia samochodowe zwrócone tyłem do kierunku ruchu ?
                    • eesti_2005 Re: Ktory fotelik dla 3 latka , nie za miliony mo 21.03.16, 14:52
                      Tak, mam siedzenia samochodowe odwrócone tyłem do kierunku jazdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka