karambol1982
02.06.16, 23:01
Córka z tych drobnych dzieci. Do 15 kg będzie dobijała pewnie ze 3 lata

Obecnie jeździ Besafe Izi Combi X3 przodem. Fotelik powinniśmy już zmienić ale z braku alternatywy nie bardzo jest na co. Pomóżcie, proszę coś wybrać.
Rozważałam 0-18 czy 9-18 ale większość z nich do wzrostu 105 cm (i-size) albo nie jest nigdzie napisane do jakiego (tylko wiek 4 lata i waga).
Z kolei fotele 15-36 montowane pasami absolutnie nie dla niej - taka z niej drobina, że wyleciałaby z tego fotela nawet przy hamowaniu...
Oczywiście chciałabym, żeby był montowany za pomocą Isofixa.
Rozważałam Romer Advansafix 2 Sict ale zniechęciła mnie trochę ta "3" w tegorocznych testach (może ktoś znalazł dlaczego ta trójka, albo w której z grup tak słabo wypadł?) Z drugiej strony co mi po foteliku ocenionym na 4 czy 5 gwiazdek jeśli dziecko z niego wypadnie bo jest przypięte pasem samochodowym...
A może nadałby się taki Romer Kidfix II sict - który ma tą nakładkę na pasy i ten 4 punkt zaczepienia? Może dzięki tym innowacjom będzie lepiej trzymał dziecko? Wiem, że trzeba przymierzyć i tak oczywiście zrobię ale na razie jestem na etapie szperania po internecie i szukania bo niestety obsługa w sklepach jest różna i nie chcę, żeby mnie wprowadzili w błąd.
Poradźcie coś, proszę.