Dodaj do ulubionych

Dziecko 9 lat, 146 cm wzrostu - fotelik(?)

11.05.19, 13:08
Cześć,

Chciałbym poprosić o opinie na temat tego czy syna - 9 latka o wzroście ok. 145 cm (waga ok. 34 kg) wysadzać już z fotelika.
Obecnie jeździ w Besafe IZI Up x3 i już się w nim przestał mieścić (ciasno, ramiona się nie mieszczą na wysokość).
Rozglądałem się za fotelikami i dzisiaj jadę z ciekawości przymierzyć Diono Monterey 2 (ponoć duży), ale czy to nie jest moment w którym ze względu na wzrost i wagę powinienem myśleć o podkładce?
Obserwuj wątek
    • tylempl Re: Dziecko 9 lat, 146 cm wzrostu - fotelik(?) 13.05.19, 09:32
      BeSafe izi Flex pierwszy z I-Size bez limitu wagi a jedynie cm. Starczy do 150cm (Moja ma 153cm i właśnie skończyła w nim jeżdzić ) sad

www.fotelik24.pl/besafe-fotelik-izi-flex.html
      • maluman77 Re: Dziecko 9 lat, 146 cm wzrostu - fotelik(?) 13.05.19, 15:48
        Zmierzyłem wczoraj syna: 146,5 cm. Ten Besafe trochę drogi na tak krótko.
    • fotelikisamochodowe Re: Dziecko 9 lat, 146 cm wzrostu - fotelik(?) 15.05.19, 17:44
      Warto zajrzeć na fotelik.info - dobrać w odpowiednim centrum.

Wśród uniwersalnych i polecanych fotelików jeśli chodzi o sprzedaż w internecie to świetne są Kidfix II XP SICT

sklep.fotelik.info/romer-kidfix-ii-xp-sict.html LUB sklep.fotelik.info/maxi-cosi-rodifix-airprotect.html

Ale wcześniej warto jednak zajechać do Centrum i dokładnie przymierzyć...

• biernat.angela Re: Dziecko 9 lat, 146 cm wzrostu - fotelik(?) 21.05.19, 21:33
      my też jesteśmy już na końcówce, ale mamy Transformera XT, wiec dziecko jeszcze pojeździ.....może te pasy zobacz
    • fotelikisamochodowe Re: Dziecko 9 lat, 146 cm wzrostu - fotelik(?) 29.05.19, 18:33
      W tej wadze Diono:
      sklep.fotelik.info/diono-monterey-2.html

Dobre są też Kidfixy:
      sklep.fotelik.info/romer-kidfix-ii-xp-sict.html
    • weronikaka95 Re: Dziecko 9 lat, 146 cm wzrostu - fotelik(?) 30.12.19, 11:23
      Podkładka nie zapewni bezpieczeństwa, tak jak to robi fotelik! Może wejdź na stronę: sklep.fotelik.info/ . Możesz też pojechać tam, to z pewnością, pracownicy wytłumaczą Ci wszystko i pomogą dobrać bezpieczny fotelik dla Twojego dziecka.
    • thea19 Re: Dziecko 9 lat, 146 cm wzrostu - fotelik(?) 01.01.20, 10:11
      sranie w banię, moje większe spokojnie mieści się w besafe izi up, który ma wątkodajka, nie musi jeździć w jakimś gównie do przypinania fasoli na tyczce, która nie ma żadnych badań ani testów poza homologacją
    • annulka79 Re: Dziecko 9 lat, 146 cm wzrostu - fotelik(?) 02.01.20, 18:47
      Tylko żeby to nie była płacząca kuzynka ... wink
      To urządzenie to nieporozumienie. Przy tej zapince pas biodrowy przechodzi dziecku przez brzuch (w razie wypadku zrobi miazgę z narządów). Nie znalazłam żadnych badań! Tylko certyfikat homologacyjny (wiadomo, ze niektóre foteliki z homologacją rozpadały się i nie przechodziły crashtestów). Nie ma testów mówiących o obrażeniach manekina/dziecka jest nachalna reklama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka