Dodaj do ulubionych

Ile zapłacę za OC?

18.03.20, 18:40
Witam. Piszę z nurtującym mnie pytaniem.
Otóż, posiadam auto, którego jestem współwłaścicielem (właścicielem głównym jest mój ojciec, że zniżkami, żadnej stłuczki przez cały okres od uzyskania prawka)
Za OC place dwie raty, 1235zl. Pierwszą ratę płaciłem we wrześniu 2019 roku (ponad 600 zł) na początku kwietnia muszę zapłacić kolejną ratę (podobnie ponad 600 zł) i tutaj pojawia się pytanie.
Pech chciał, że w grudniu zaliczyłem stłuczkę, ile mniej więcej w najgorszym przypadku będę musiał zapłacić? Czy zwyżka zostanie naliczona tylko do drugiej raty? Czy do całości?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aleksandra.onlineubezpieczenia Re: Ile zapłacę za OC? 03.04.20, 17:08
      Witam, zapraszam do kontaktu mamy w ofercie ubezpieczenia wszystkich towarzystw ( m.in. PZU, Allianz, Generali, Axa, Warta itd.) , z chęcią porównamy oferty. Mamy duży budżet zniżek więc oferty są najkorzystniejsze na rynku, dużo lepsze niż w direct i porównywarkach. Zapraszam : Telefon: 514 088 771 Mail: a.gladysz@dom-ubezpieczen.pl, Ubezpieczenie można załatwić online bez wychodzenia z domu.
    • aleksandra.onlineubezpieczenia Re: Ile zapłacę za OC? 17.04.20, 18:12
      Witam, zapraszam do kontaktu mamy w ofercie ubezpieczenia wszystkich towarzystw ( m.in. PZU, Allianz, Generali, Axa, Warta itd.) , z chęcią porównamy dla państwa oferty. Mamy duży budżet zniżek więc oferty są najkorzystniejsze na rynku, dużo lepsze niż w direct i porównywarkach. Zapraszam Telefon: 514 088 771 Mail: a.gladysz@dom-ubezpieczen.pl . Ubezpieczenie można załatwić online bez wychodzenia z domu.
    • blogus2000 Re: Ile zapłacę za OC? 11.09.20, 19:01
      Zwyżkę będziesz miał policzona do kolejnej polisy, kolizja bowiem nie będzie miała wpływu na wysokość składki w roku w którym płacisz na 2 raty tylko w następnym. Ja mogę ci podać przykład, że mój ojciec miał przykrą przygodę bo wyskoczyła mu sarna na drogę i nie miał możliwości niczego zrobić. Aby było jasne, wyskoczyła z lasu i odbiła się tak, że kopytami uszkodziła dach, skacząc "nad samochodem" Naprawa poszła z AC a i tak w kolejnym roku przysłali mu wyliczenie gdzie droższe było i OC i AC. Pomogło zmienienie ubezpieczyciela, też miał drożej, patrząc na zniżki, ale kwotowo nie było już tak źle. On skorzystał z namierzpolise.pl
    • ala.kik Re: Ile zapłacę za OC? 25.11.20, 15:48
      Polecam ofertę DG-Inwest. Firma jest rzetelna i oferuje korzystne warunki. Polecam ich ofertę.
    • rododendron9 Re: Ile zapłacę za OC? 30.05.21, 13:28
      Wszystko zależy od tego gdzie. Najlepiej korzystać z kalkulatorów. Teraz w beesafe jak sobie podliczysz ubezpieczenie to możesz wziąć udział w konkursie i wygrać Suzuki Samurai.
      • alfredthethird Re: Ile zapłacę za OC? 08.06.21, 18:21
        Zobaczymy czy wygram, bo udział wziąłem dzięki terenwizji!
        • derlla Re: Ile zapłacę za OC? 09.06.21, 18:40
          Również czekam na wyniki, mam nadzieję że tym razem mi się poszczęści ! :D
          • gilara Re: Ile zapłacę za OC? 09.06.21, 21:58
            A wiecie kiedy wyniki? Jestem ciekawa czy tym razem uda się coś wygrać bo nagroda mega atrakcyjna :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka