Dodaj do ulubionych

Czy to mobbing?

16.04.13, 20:42
Szanowni,

Wykonanie zadań w zakresie sprzedaży kont osobistych w Regionie jest na niezadawalającym poziomie. W tym roku ten produkt jest obok kredytów gotówkowych jednym z celów priorytetowych dla Banku. Musimy sprzedawać jak najwięcej kont, żeby w przyszłości móc cross-sellować tych klientów.

Wierzę, że każdy Doradca jest w stanie pracować efektywnie i pozyskiwać nowych klientów. Dlatego ponawiam działanie z ubiegłego kwartału i najbliższe 2 dni tj. 16 oraz 17 kwietnia są w naszym regionie Dniami z Kontem Osobistym. Oczekuję, że każdy Doradca działu detalicznego sprzeda w tym okresie minimum jedno konto osobiste.

Proszę Dyrektorów o przesłanie w czwartek na skrzynkę moją oraz Macieja Jaśkiewicza nazwisk Doradców, którzy nie sprzedali w tym okresie żadnego rachunku.

Z wyrazami szacunku,
Stanisław Krukar
Obserwuj wątek
    • czarny.kochambgz Re: Czy to mobbing? 17.04.13, 19:42
      musicie zrozumieć człowieka - taki sam list dostał z centrali w którym prezes jakiśtam oczekuje nazwisk dyrektorów którzy tego a tego dnia nie sprzedali czegośtam.
      nie macie jakiegoś cmentarza koło oddziału? - zawsze będziecie na podium
    • el_fantasma Re: Czy to mobbing? 17.04.13, 20:33
      To nie mobbing. To aktualne standardy! To pomocna dłoń ze strony przełożonych! To nowoczesna i efektywna forma motywacji i zarządzania kapitałem ludzkim! ;) A tak na marginesie to czy w naszym kraju i banku język polski jest nadal powszechnie obowiązującym?
      • obronakonieczna Re: Czy to mobbing? 17.04.13, 21:30
        Obrzydliwe, kto ich wynosi na piedestał?
    • rmilino Re: Czy to mobbing? 18.04.13, 05:49
      A ja swoje konto zamykam w tym śmiesznym banku. Nie chce być cross-sellowany. Doradca w banku powinien być dla mnie wsparciem i pomocą w trudnych wyborach a nie sprzedawcą i "wciskczem" wszelkiej maści "gówna" którego jeszcze nie mam a jemu przyda się do planu.
      Jeszcze do niedawna to był fajny Bank gdzie uzyskiwałem pomoc i fachową poradę. Teraz obserwuję jak zdesperowany pseudo Doradca próbuje mnie wkręcić w lokatę strukturyzowaną przy czym jeśli pytam o kwestię budowy produktu to już jest spory problem z tłumaczeniem. Czas przejść do spółdzielczego bo tam podobno jeszcze zachowują umiar i jako takie standardy,.... jak sprawdzę to Wam o tym na napiszę.
      • falubazzg2 Re: Czy to mobbing? 18.04.13, 21:33
        To jeszcze nic, my w płd-zach trafiliśmy pajaca z aliora, to jest dopiero jazda bez trzymanki. Pseudo- królewicz sms-ów, ludziska wiedzą o co chodzi. Pozdro dla MK- you're the best, tylko pamiętaj, byli i przed tobą będą i po tobie.
        • obronakonieczna Re: Czy to mobbing? 18.04.13, 22:45
          współczuję, gorzej niż półpanek aliorka to nie mogliście trafić.
          • miki2013 Re: Czy to mobbing? 20.04.13, 09:49
            ... i ta "wyższa kultura" podkreśla, że jak się komuś coś nie podoba to powinien odejść, i ja go zamierzam posłuchać, i odejść. I srał go pies!
            • obronakonieczna Re: Czy to mobbing? 20.04.13, 09:58
              ja bym poczekała na odprawę, no chyba, że każą coś przełożoaudytowi znaleźć "na dyscyplinarkę" ...
      • lala_bgz Re: Czy to mobbing? 27.04.13, 21:47
        Tak, masz rację u nas teraz klient to tylko OBIEKT do zrobienia planu. Nie liczą się jego potrzeby, tylko to ile i co można mu sprzedać. Jeśli klient nie ma potrzeb to trzeba mu je znaleźć i wmówić. Ostatnio doradca wcisnął konto Plus z e-bgz 86 letniej klientce uświadamiając jej potrzebę posiadania tego konta, po czym skwitował "co mnie to, ja mam plan do wykonania, a zjebek od dyr. dostawać nie chcę". Cóż plan tłumaczy wszystko. Uczciwy doradca - to głupi doradca.
    • ewelinka2712 Re: Czy to mobbing? 21.04.13, 22:16
      Jestem studentką III roku zarządzania. Pisze pracę licencjacką na temat właśnie mobbingu. Bardzo bym prosiła o wypełnienie ankiety w linku. Jej wyniki pozwolą mi na skonczenie rozdziału. Dla panstwa to chwila a dla mnie mozliwośc ukonczenia licencjata. Dziąkuję www.ankiety-online.pl/survey.php?id=SurveyPage&survey=554174d4c92e3c&page=0
    • now-a-ala Re: Czy to mobbing? 26.04.13, 23:14
      Szanowni,

W ubiegłym tygodniu mieliśmy w naszym Regionie „Dni z kontem osobistym”. W ciągu tych 2 dni sprzedaliśmy 231 rachunków. Jest to bardzo dobry wynik, osiągnięty przy Państwa dużym zaangażowaniu. Za takie zaangażowanie i osiągnięte rezultaty bardzo Państwu dziękuję.
      Jednocześnie okres ten pokazał, że możemy i potrafimy efektywnie pozyskiwać nowych klientów. Proszę o taką samą mobilizację każdego dnia, abyśmy codziennie byli liderami w Banku w zakresie sprzedaży tego produktu. Potrafimy już codziennie realizować i przekraczać plany sprzedażowe w zakresie kredytów gotówkowych, zróbmy to samo w zakresie kont osobistych.

Z wyrazami szacunku,
      Stanisław Krukar

Brawo! SUKCES, ale z tego 200 kont, to lipa. Jak to tak dobrze działa na pracowników detalu, to może tak co kilka dni robimy akcje.

BRAWA DLA STANISŁAW!!
      • rmilino Re: Czy to mobbing? 27.04.13, 17:26
        No fantastyczny wynik, tylko czy ten Wasz "el capitano" dostał też info ilu Klientów rozstało się z bankiem?
        Zastanawia mnie jak będzie Was mobilizował do sprzedaży kont kiedy tak "wierchuszka" z centrali spieprzyła najlepszy produkt na rynku ... konto z premią
    • lala_bgz Re: Czy to mobbing? 27.04.13, 21:55
      No cóż, doradcy muszą dużo sprzedawać, musza wykonywać plany, żeby zarobić na wszystkich nieproduktywnych darmozjadów: dyrektorów, ekspertów pożal_się_boże, menadżerów. Pensje i premie muszą dostać i to niemałe. A kto ma na nich zarobić? doradca na dole drabiny.
      U nas w nowych centrach biznesowych przypada średnio 1 dyrektor na 1,5 pracownika. Fajnie nie.
      • rmilino Re: Czy to mobbing? 28.04.13, 01:20
        WOW ....fantastyczny wyrok, zastanawiam się teraz ile tabelek musi przygotować doradca oraz kiedy dojdziecie do stanu że 1 dyrektor będzie przypadał na 1 lub mniej pracownika.
        W bgz wszystko jest możliwe.... koledzy musza mieć pracę :)

Pamiętam jak kiedyś rozmawialiśmy na spotkaniu w Lesznie o tym kto skąd przyszedł .... to uzmysłowiło mi że w bgz jest zlepek banków z Polski, ale co gorsza nikt jakoś specjalnie nie wiązał z firma większej przyszłości.
        • gosc1-23 BGŻ szuka kupca 14.05.13, 14:21
          "Rzeczpospolita" opublikowała informacje że BGŻ próbuje się porozumieć z najwięszymi instytucjami finansowymi odnośnie ewentualnej sprzedaży. Negocjacje póki co nie przyniosły efektu. Jak podaje "Rzeczpospolita" cena jest zbyt wygórowana. Może nie chcą płacić za "200 lipnych rachunków" , no i za tego waszego pana Stanisława też chyba by nie zapłacili :-)))
          • vabank4 Re: BGŻ szuka kupca 15.05.13, 09:36
            To chyba Flying Dutchman chce sprzedać polską kurkę.
            A pan Staś z poprzednich wpisów.......... Sto razy trzeba napisać w zeszyciku: "Stan,k.... lubię Cię".Ma chłop wyobraźnię.
    • falubazzg2 Re: Czy to mobbing? 15.05.13, 19:51
      Po takich wynikach jakie dziś opublikowano, w każdym normalnym banku takie tuzy jak spady z BCG czy PKO już dawno byłyby na wykopie z organizacji. Chłopcy bawią się wyłącznie w detal, produkcję tabelek, firmy, co widać po zaostrzonym ryzyku wogóle ich nie interesują. A wyniki banku? Totalny chaos i żenada. Ale zresztą, guldeny już sondują rynek. Może i dobrze, niech gaszą światło i zamkną ten syf.
      • rmilino Re: Czy to mobbing? 15.05.13, 19:59
        Ryzyko, ryzykiem ważna sprawa ale skoro oddziałami operacyjnymi rządzą "mondryjaly" co bilansu czytać nie umieją albo tylko o "dupie maryny" na spotkaniach gadać umieją to co sie dziwić że biznesu na firmach nie ma.
      • obronakonieczna Re: Czy to mobbing? 15.05.13, 23:57
        jeśli (...) znają się tylko na gotóweczkach, RORkach i PASie, to nie ma co się dziwić, że wyniki spadają.
    • obronakonieczna Re: Czy to mobbing? 12.06.13, 19:13
      Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka ...
    • gosc14789 Re: Czy to mobbing? 13.06.13, 20:36
      ... mieczem wojujesz od miecza giniesz ...
      jak sie okazało 11.06.2013 o listę z nazwiskami dyrektorów regionlnych poprosił ktoś inny ... i to już był czas najwyższy!
      • rmilino Re: Czy to mobbing? 13.06.13, 21:22
        Czyżby odstrzał kontrolowany poganiaczy się rozpoczął?

Które regiony pozostają bez heada, jak wiesz to daj info.
        • and-ref Re: Czy to mobbing? 26.06.13, 06:09
          No to pojechali ze Stasiem, pewnie poleci do sądu.
          • zakor Czy to mobbing? 26.06.13, 08:41
            wyszukiwarka doprowadziła mnie do tego forum ... gdzie z nieukrywaną przyjemnością dowiedziałem się że STANISŁAW KRUKAR został zwolniony z BGŻ - wielkie gratulacje dla tych którzy WRESZCIE podjęli decyzję o jego zwolnieniu! Wykorzystywał posiadaną władzę w sposób niczym nieograniczony ...... niczym dyrektor PGR-u z czasów propagandy i sukcesu.

pozdrawiam wszystkich, były klient BGŻ
            • rmilino Re: Czy to mobbing? 26.06.13, 23:08
              No ja czekam kiedy inne folwarki (czytaj regiony) pozbawione zostaną "księżniczek" z dworem włazi dupków....
              Poleci szef/szefowa w Regionie to zastęp dyr(dymałków) z O.O. zacznie na audiencje jeździć do regionów z nie pewnością czy wrócą autem służbowym czy PKS-em..... a jeszcze te kredyty do spłaty :(
              • vabank4 Re: Czy to mobbing? 15.07.13, 11:37
                Włazidupki były,są i będą. Jak pojawi sie nowy Dyr w regionie to z o.o. pojadą do niego,aby rozpoznać metodę włażenia do nowej dziury. Módlmy się o kogoś z wiedzą i człowieczeństwem.
    • istnycyrk Re: Czy to mobbing? 17.07.14, 22:22
      Minął ponad ro i tylko podpis pod mailem się zmienił - nic poza tym.
      Śmiem twierdzić, że jest coraz gorzej z miesiąca na miesiąc, z kwartału na kwartał ...
      Teraz kupuje nas Francuz i dociśnie pewnie śrubke na maksa ... o ile jeszcze można docisnąć - nam w oddziale już się wyobraźnia kończy ... rodzina i znajomi - wszyscy scrosselowani, a górze ciągle mało i mało ... bankowość ... prestiż i szacunek ... tiaa ... to było dawno i już chyba nie prawda :(
      • el_fantasma Re: Czy to mobbing? 17.07.14, 23:09
        Do tego dochodzi fakt, który przedstawiają Związki zawodowe po spotkaniu z Prezesem Zarządu:

ZZ - Podnieśliśmy także fakt, że plany dzielone są na etaty, a nie faktyczną liczbę zatrudnionych w danym oddziale pracowników –nałożony plan obciąża pozostałych doradców.

PZ – sprawa przydzielania planów sprzedażowych na etaty, a nie faktyczną liczbę pracowników zatrudnionych w danym oddziale jest spowodowana faktem, że w przypadku gdyby Centrala uwzględniała aktualna liczbę zatrudnionych doradców, dyrektorzy jednostek nie staraliby się o szybkie zatrudnienie nowych pracowników, dążąc do przydzielania niższego planu sprzedażowego.

Nie dość, że plany wyśrubowane to jeszcze dokłada się nam za kogoś kogo nie ma, bo Zarząd nie radzi sobie z dyrektorami i polityką personalną. Zupełnie jak w kiedyś w szkole. Jak nauczyciel nie znalazł winowajcy jakiegoś wybryku to cała klasa nie miała np. dyskoteki. Również wzorowi uczniowie. :(
    • lutek1 Re: Czy to mobbing? 22.12.16, 22:11
      Dzisiaj byłem w banku klientem i klient obok wydzierał się na całą placówkę na pracownika banku z tego powodu, że ten źle przeliterował jego nazwisko. "Krukar nie Kruker"... rzucał do tego jakiś tekst, że pracownik powinien wrócić do przedszkola itp.. starszne mieć takiego przełożonego, aż musiałem go wygooglować, ciekawe, czy to ta sama osoba, o której piszecie w tym wątku
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka