Dodaj do ulubionych

stres i co dalej???

23.06.15, 23:09
Są przyczyny, są objawy i skutki, a co z działaniami żeby to zmienić ???
www.solidarnosc.org.pl/images/files/dokumenty/stres_w_sektorze_bankowym_2015.pdf
Obserwuj wątek
    • obronakonieczna Re: stres i co dalej??? 24.06.15, 20:59
      nic się nie zrobi, dla 50+ chyba nie ma ratunku ...
      • el_fantasma Re: stres i co dalej??? 24.06.15, 22:51
        To oczywiście też, ale wstawiając ten link miałem na myśli to co się działo i teraz (przy okazji łączenia) dzieje. Dotyczy to wszystkich. Bez względu na wiek. Nierealne plany, w dodatku na etaty, a nie na faktyczną liczbę pracujących w placówce. Niedziałające funkcjonalności systemów uniemożliwiają realizację. Mnogość systemów. Awarie. Brak ludzi. Ciągłe oddelegowania. Pseudo szkolenia elerningowe (brak prawdziwych, coś uczących). Brak informacji, lub trudne jej zdobywanie. Rankingi, gierki, nawigatory i co tam jeszcze, które absorbują cenny czas. Doszło masę zajęć, a plany pozostały. Jak długo można dokręcać śrubę? Czy nie rola Związków, żeby zorganizować jakąś akcję, protest, która zmusiłaby "władców" do zmiany w traktowaniu pracowników? To że jest jak w tym raporcie większość z nas wie już dawno, bez żadnych badań. Dlaczego mogą górnicy, pielęgniarki, nauczyciele a nie my? Chcę pracować efektywnie, ale coraz więcej się wymaga, a narzędzi i czasu daje się coraz mniej.
        • obronakonieczna Re: stres i co dalej??? 01.07.15, 00:18
          musimy to przeżyć, po roku najpóźniej, jak znam życie, wszyscy (którzy zostaną oczywiście) zaadaptują się
          • adilberta Re: stres i co dalej??? 01.09.15, 11:39
            W moim departamencie pojawiło się nowe słowo z zakresu ZARZĄDZANIA PERSONALEM
    • istnycyrk Re: stres i co dalej??? 12.12.15, 15:46
      Cieszę się, że ktoś poświęcił czas na takie badania. Praca w banku tylko ładnie wygląda, dla niewtajemniczonych . Gdybyśmy zaczęli strajkować, to by postronni ludzie powiedzieli, że się bankowcom w dupach poprzewracało. Siedzą 8 godzin w super warunkach, czysta, pachnąca praca, na pewno za nie małe pieniądze i jeszcze śmią żądać lepszego traktowania ... już to widzę
      BGŻ nie jest moim pierwszym bankiem komercyjnym - wszędzie ten sam stres - ten raport nie kłamie. Mam tylko nadzieję, że w końcu coś tąpnie w bankowości i że tego doczekam.
      • el_fantasma Re: stres i co dalej??? 14.12.15, 22:11
        Też chciałbym doczekać tąpnięcia, ale nie mam złudzeń. Nic na lepsze się nie zmieni. Ten artykuł był napisany 4 lata temu. Co się zmieniło???
        www.bankier.pl/wiadomosc/Bankowcy-maja-problem-z-bankami-2450907.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka