aldona_3 14.10.11, 10:50 Czy wzrost cen wody w Warszawie, znacząco wpłynął na wzrost cen w waszym budżecie domowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Eryk Re: Ceby wody a budzet domowy? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.11, 16:15 Ceny wody i ścieków w Wawie wynoszą obecnie 9,97 zł za m3. Przed podwyżką, rachunek przeciętnego warszawiaka, który zużywa miesięcznie 4m3, wynosił ok. 31 zł. Dziś tak kwota jest o około 10 zł. wyższa... jasny wniosek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aretka Re: Ceby wody a budzet domowy? IP: *.play-internet.pl 14.10.11, 23:02 Swego czasu zamontowałam w łazience baterię jednouchwytową z eko-przyciskiem, który właśnie w takich sytuacjach ratuje mój budżet. Zmniejsza strumień siłę strumienia wody do 75-90%. Ja mam akurat baterię z firmy Oras, z linii Cubista, ale są też inne. Cubista jest fajna, bo posiada specjalne regulatory, pozwalające ustawić temperaturę na stałym, bezpiecznym poziomie, więc też najmłodsi nie poparzą się gorącą wodą. Pooglądaj sobie filmik: www.youtube.com/watch?v=61J7cxLmJRk Odpowiedz Link Zgłoś
aldona_3 Re: Ceny wody a budzet domowy? 14.10.11, 23:10 Oj...tyle wpisów a ja napisałam z błędem :( Dziękuję za odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
avatarszczecin Re: Ceby wody a budzet domowy? 19.10.11, 13:23 Wydaje mi się, że wzrost ceny za wodę wiąże się z co raz to większym zanieczyszczeniem Wisły. Warszawiacy więc szczególnie powinni zainteresować się tematem oszczędzania wody. Zdaje się też, że robią to... jest akcja edukacyjna pt. "Zakręć Kran" - bardzo fajny pomysł, w dodatku z jajem:-) Odpowiedz Link Zgłoś