Forum Dom Ekologia
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Opakowania papierowe i foliowe

08.06.16, 09:50
    Witam,
    Tworzę bloga, a właściwie zaczynam ogarniać temat związany z ekologicznymi opakowaniami.
    Torby papierowe, ekologia i recykling
    Nasuwa się pytanie, jak ten trend sprawdza się w Polsce, czy opakowania z recyklingu są trendy, czy raczej przynoszą odczucia z rodzaju "przerobione śmieci" i taki chwyt jest bardziej niesmaczny niż przyciągający ludzi do użytkowania tych rozwiązań?
    Dali byście się przekonać do opakowań "z odzysku" czy raczej lepiej się z tym nie afiszować?
    Obserwuj wątek
      • wojtekbrno Re: Opakowania papierowe i foliowe 30.01.17, 11:27
        Jasne, przecież chociażby kartony są ekologiczne. Przeczytaj co piszą na stronie: top-opakowania
      • amistow Re: Opakowania papierowe i foliowe 31.01.17, 12:07
        Dopiero tu trafiłam. Ja jestem zdecydowanie za. Alkohol tylko w zwrotny butelkach, inne napoje tak samo, najchętniej kupowałabym wszystko na wagę i pakowała do własnych pojemników, żeby ograniczać zużycie opakowań, ale nie da się i jednak jest to trochę męczące. Ale nawet proszek do prania kupuję w opakowaniu z makulaturowym. :) Nie znalałzłam innego niż Clever Free z takim rozwiążaniem, ale może ktoś z Was zna inny taki proszek?
      • mirelka2290 Re: Opakowania papierowe i foliowe 14.06.17, 13:54
        Ja bardzo chętnie. Jak już wybieram jakiś produkt, to staram się zwracać uwagę na jego opakowanie. Częściej kupuję np soki w butelkach szklanych niż w plastikach i powlekanych katronach. Często też kiedy robię komuś prezent korzystam ze zwykłych tekturowych kartonów. Ostatnio tutaj www.kartony.sklep.pl/ kupiłam ciekawe opakowania na alkohol, którymi wszyscy się zachwycali. Jeszcze wcześniej takich nie widziałam. Zrobiły furorę ;)
      • Gość: Monika Niemiec- Ek Re: Opakowania papierowe i foliowe IP: *.static.ip.netia.com.pl 14.07.17, 09:36
        Witam :)
        Pracuje w firmie zajmującej się nadrukami na opakowaniach, również z recyklingu.

W ostatnim roku odnotowaliśmy wzrost zainteresowania opakowaniami ekologicznymi. Kontrahenci chętnie wykonują nadruki na papierach pakowych oraz torbach papierowych i bawełnianych. Zwracają uwagę na pochodzenia materiałów do ich wytworzenia.

Jeśli macie chwile zapraszam na lekturę :)
        reklamowki-firmowe.net.pl/papiery_pakowe_z_nadrukiem_.html

Pozdrawiam Monika Niemiec
      • Gość: Maccho Re: Opakowania papierowe i foliowe IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.10.17, 02:47
        Wszystko zależy do czego mają to być opakowania. Ja nie mam nic przeciwko opakowaniom z recyklingu, przecież w końcu trzeba dbać o ekologię. Wiem jednak, że nie zawsze się sprawdzają. Dlatego, kiedy mogę używam powtórnie opakowań, które mam w domu, jeśli potrzebuję nowych, zazwyczaj zaglądam na stronę producenta opakowań opakowania24.eu/
      • Gość: Skipcio Re: Opakowania papierowe i foliowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.17, 08:42
        Ja również jestem za opakowania mi ekologicznymi prowadzę działalność gospodarczą i w coś pakować produkty muszę jako że u mnie klienci zamawiają często dużymi paletami to zabezpieczam towar kątownikami z tektury które zamawiam w firmie: gatra.pl/ dobre rozwiązanie nie sa z tworzywa sztucznego dzięki czemu nie niszczą środowiska.
      • efkamzu Re: Opakowania papierowe i foliowe 14.12.17, 10:09
        Pewnie, niech wykorzystują śmieci by stworzyć coś nowego.
      • Gość: MarznacaEwa Re: Opakowania papierowe i foliowe IP: *.telbeskid.pl 17.12.18, 12:09
        Ja cieszę się jak dziecko zabierając zakupy w eko-torbie ze sklepu. Na szczęście LIDL już to wprowadził i mnóstwo odzieżowych sklepów. Jest to bardzo fajny trend. Wyglądają 100 razy lepiej i chronią środowisko. Genialną ofertę posiada e-hurtownia-opakowan.pl/ Anna Gumowska można zamówić torby z logiem firmy co skutecznie wpływa na zaufanie do marki.
        • lukasz.nester Re: Opakowania papierowe i foliowe 17.06.19, 14:40
          mamy w ofercie takie fajne worki eco na zakupy :)

urokinatury.pl
      • Gość: Robert1950 Re: Opakowania papierowe i foliowe IP: *.dyn.telefonica.de 30.12.19, 12:50
        youtu.be/Hb4BGa5gLpo
      • b4letniczk4 Re: Opakowania papierowe i foliowe 30.11.20, 17:45
        Ja używam opakowań papierowych, kartonowych. Bez sensu marnować folię, lepiej użyć tego, co łatwo poddać recyklingowi. W mojej firmie paczki pakuje się w pudełka personalizowane logiem z firmy SmartPack, a jeśli potrzebne są komuś torebki (w sklepie stacjonarnym), to mamy papierowe.
      • ekoboy1998x Re: Opakowania papierowe i foliowe 14.01.21, 18:04
        Świetny blog aby więcej takich to może coś zmienimy w końcu :)
        Jeśli się nie mylę to takie opakowania można też kupić na stronie niupak.eu/
      • srx-11 Re: Opakowania papierowe i foliowe 04.03.21, 15:43
        Świetną linię opakowań ekologicznych wypuścił niedawno unipack.pl/sklep/opakowania/opakowania-ekologiczne/. Super jakościowo i duży wybór, prztestowane ;) A tematyka bloga jak najbardziej na czasie
      • medran33 Re: Opakowania papierowe i foliowe 31.05.21, 12:25
        Również polecam unipack.pl/ . Fajny wybór ekologicznych opakowań, a do tegon ostatnio ciekawe artykuły.
      • tooyoo Re: Opakowania papierowe i foliowe 27.07.21, 16:43
        produkty eko dla Ciebie o Twojego domu sprawdz www.kubhaus.pl
      • domin765 Re: Opakowania papierowe i foliowe 02.11.21, 11:47
        Polecam Firma ECOPAK to producent opakowań kartonowych zbiorczych i indywidualnych dostosowanych do potrzeb konkretnego zamówienia i konkretnego asortymentu. ecopak-ns.pl/o-nas/
      • ingrid_1993 Re: Opakowania papierowe i foliowe 29.03.22, 11:48
        firma yanko.com ma ekologiczne folie, opakowania, ktore sa przyjazne srodowisku.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka