masztubigos 20.09.09, 01:12 Czy na tomografię komputerową mózgu skierowanie może dać psychiatra? Ktoś wie może? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bertrada Re: Tomografia mózgu, od kogo skierowanie? 20.09.09, 11:50 Może. Dlaczego miałby nie móc. Odpowiedz Link Zgłoś
masztubigos Re: Tomografia mózgu, od kogo skierowanie? 20.09.09, 15:12 A jakie wskazanie musi być aby psychiatra dał takie skierowanko? Czy wieloletnie problemy z nastrojem i nerwica natręctw trwająca 26 lat może stanowić dostateczny powód? Do tego dodać można traumatyczne emocje. Obawiam się że tylko dolegliwości neurologiczne są poważnie traktowane prze lekarzy. Wszak to drogie badanie. Wg mnie powinnam mieć najlepiej rezonans, no ale rezonans robią tylko ludziom umierającym. Zbyt duży koszt. Taka polska prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Tomografia mózgu, od kogo skierowanie? 20.09.09, 15:30 uzbieraj kasę i zrób sobei to badanei odpłatnie skoro go tak pragniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
masztubigos Re: Tomografia mózgu, od kogo skierowanie? 20.09.09, 17:51 Pragnę? Nie robię tego dla rozrywki bo się nudzę i chciałabym se zrobić akurat tomografię. Mam wskazania. Poza tym gdyby było mnie stać na prywatne badanie nie zakładałbym tego wątku. Czemu osoby które nie mają nic konkrentego do poradzenia zabierają głos? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Tomografia mózgu, od kogo skierowanie? 20.09.09, 19:29 jeżeli masz wskazania to masz je od kogoś, niech ten co uznał że masz wskazania wyśle Cię na badanie, nie rozumiem w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Tomografia mózgu, od kogo skierowanie? 20.09.09, 18:16 Porozmawiaj z psychiatrą na ten temat. Wskazaniem może być podejrzenie, że te wszystkie problemy mają jakieś organiczne podłoże. Jak nie psychiatra to może lekarz ogólny albo neurolog. Lepszy od tomografii będzie rezonans magnetyczny. Na ten możesz sobie sama pójść bez skierowania i jeszcze jest dokładniejszy. Tomografii mogą Ci nie zrobić na własne życzenie, bo to jest jednak rodzaj RTG a promieniowanie może być szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
masztubigos Re: Tomografia mózgu, od kogo skierowanie? 20.09.09, 18:35 Bertradko, ja to wszystko wiem. Tylko...kasa, kasa, kasa..... Nie pracuję niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
dife Re: Tomografia mózgu, od kogo skierowanie? 21.09.09, 12:06 takie skierowanie to tylko samobójca albo doktor house nfz marnie trawi Odpowiedz Link Zgłoś
masztubigos Re: Tomografia mózgu, od kogo skierowanie? 21.09.09, 15:35 Hahahahahaha!!!!! Pewnie tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Tomografia mózgu, od kogo skierowanie? 21.09.09, 16:43 oj tam bez przesady, idź do neurologa , powiedz że masz uporczywe bóle i zawroty głowy głowy, najlepiej że zemdlalaś i ocknęłaś się po dwóch godzinach, o "świrze" nic nie mów, on ci skierowanie da, poczekasz ze trzy cztery miesiące i już, a jak dobrze pojęczysz to cię skieruje do szpitala na badania i w trzy dni porobią ci wszystkoi z kardiologiem i laryngologoem włącznie. Ja nei wiem żeby takich podstawowych myków uczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: Tomografia mózgu, od kogo skierowanie? 29.09.09, 19:40 nerwica nie jest wskazaniem do tomografii, psychiatra nie wystawi ci skierowania. takie skierowanie wystawia neurolog. zaburzenia neurologiczne i nerwocowe to dwie zupełnie inne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś