Dodaj do ulubionych

Jak sobie z tym poradziliście?

13.01.23, 21:45
Czy też doświadczacie lub doświadczaliście zaburzeń funkcji poznawczych (kojarzenie, koncentracja, pamięć) anhedonii oraz uczucia że wszystko wokół staje się zbyt wyraźne (przez co trudno się skupić)? Jak sobie radzicie lub poradziliście z tymi objawami?
Obserwuj wątek
    • mardaani.74 Re: Jak sobie z tym poradziliście? 14.01.23, 17:03
      Idź do psychiatry.
      • sp9tcu Re: Jak sobie z tym poradziliście? 14.01.23, 21:00
        mardaani.74 napisała:

> Idź do psychiatry.
        >
        Do psychiatry ?
        nie na odział psychiatryczny
        • mardaani.74 Re: Jak sobie z tym poradziliście? 14.01.23, 23:23
          Rozważyłabym pobyt na oddziale dziennym, ale mało kto ma taką możliwość.
      • betixa Re: Jak sobie z tym poradziliście? 15.01.23, 13:48
        Prawdopodobnie na początku lutego uda mi się pójść, jednak prywatnie bo znajdzie się na to kasa
        • mardaani.74 Re: Jak sobie z tym poradziliście? 15.01.23, 19:41
          Cieszę się, im szybciej trafisz do lekarza tym lepiej.
    • sloneyczko89 Re: Jak sobie z tym poradziliście? 06.02.23, 10:53
      masz na myśli dysocjację? nie znam innego stanu, więc nie wiem jak opisać jak sobie z tym radzić

metaforycznie załóżmy, że rodzisz się z trzecią ręką i ktoś ci zadaje pytanie po 30 latach jak sobie z nią radzisz?
      umiałabyś odpowiedzieć? przecież od zawsze ją miałaś

więc mimo, że chciałabym odpowiedzieć to nawet nie potrafię

dla mnie to jest normalność, więc jestem do tego przyzwyczajona i nawet nie wiem jak sobie z tym radzić a przede wszystkim po co?

dysocjacja uratowała mi życie i ratuje mnie w sytuacjach stresowych, poza tym uciekam w siebie i nie muszę przeżywać emocji innych osób i tego zła, które się dzieje wokół mnie, chociaż najbardziej to mi dokuczają triggery, może ktoś wie jak sobie z nimi radzić?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka