qwertass 31.08.10, 22:41 Czy ktoś je hoduje? Zamierzam zrobić małą hodowlę tych ciekawych roślin, ale nie wiem jakiej odmiany nasiona kupić? Jest tego trochę... Jak ktoś ma jakieś informacje, to proszę pisać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Żywe Kamienie 31.08.10, 22:52 Ja mam takie, że powodzenia, bo to nie takie proste. Odpowiedz Link
amore-pomidore Re: Żywe Kamienie 31.08.10, 23:19 Ciekawy temat, nawet bardzo! Nie mam o nich zielonego pojęcia, ale wyszukałem ilustracje tego tematu. Yoma na pewno sporo wie, tylko na razie nie chce nic powiedzieć... Prosimy... Odpowiedz Link
yoma Re: Żywe Kamienie 31.08.10, 23:48 Yoma wie niewiele. Wbrew pozorom bardzo kapryśna to roślinka i trzeba bardzo dokładnie wyczuwać, kiedy ją podlewać, a kiedy ją zasuszać. Metodą prób i błędów chyba tylko. No i lepiej kupić "gotowe" niż nasiona, bo nasiona i owszem wzejdą, tylko konia z rzędem temu, kto siewki do dorosłości doprowadzi... Ale jak się komu uda, to pierwsza pogratuluję Odpowiedz Link
amore-pomidore Re: Żywe Kamienie 01.09.10, 12:51 W takim razie chyba ja się zabiorę za to przedsięwzięcie, skoro nagrodą jest Twój uścisk dłoni i gratulacje Odpowiedz Link
yoma Re: Żywe Kamienie 01.09.10, 13:15 Miło Skoro tak, to chyba jeszcze jakiś kwiat ufunduję... Odpowiedz Link