Dodaj do ulubionych

Największa Bylina Świata

03.09.10, 10:09
Jeżeli w swoich ogrodach posiadacie za dużo miejsca to może wam się spodobać Gunnera Olbrzymia. Nie ma nadzwyczajnie pięknych kwiatów, nie mniej jednak po kilku latach jest po prostu niesamowicie olbrzymia. Nie wymaga też właściwie żadnych zabiegów pielęgnacyjnych.
Pochłania ogromne ilości wody więc ja dla swojej wykopałem basen o głębokości około pół metra i średnicy prawie dwóch metrów. Na dnie wyłożyłem folię i nasypałem torfu z ziemią. Na zimę trzeba jej obciąć liście i najlepiej okryć nimi roślinę. Ja dodatkowo chronię bulwę styropianową pokrywą. Co roku roślina ma coraz większe liście, żeby po paru latach były tak duże i twarde abyście mogli na nich spokojnie usiąść.
https://m19.m.staticedi.com/c/e84/b7d99_m_640_480_0_0_0_0_0_0_0_e8495de161bc39051165dd9d9f4044ac.jpg
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Największa Bylina Świata 03.09.10, 11:15
      Ładna fotka

to ty? smile
      • amore-pomidore Re: Największa Bylina Świata 03.09.10, 11:20
        To nie moja roślina, to tylko ilustracja postu wink Moja Gunnera ma dopiero trzy
        lata więc jeszcze nie ma się czym chwalić.
        • grochalcia Re: Największa Bylina Świata 23.09.10, 14:37
          moja ma 3 miesiace i 5 marnych listkówsad
          • amore-pomidore Re: Największa Bylina Świata 24.09.10, 13:33
            Poczekaj do następnego lata, zobaczysz jak pójdzie w górę. Na zimę obetnij liście i nakryj nimi roślinę. Dobrze by było dodatkowo okryć ją czymś dodatkowo. Ja swoją okrywam takim styropianowym kloszem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka