Dodaj do ulubionych

Ktoś się wybiera na Wielki Kiermasz pod Iglicą?

06.05.11, 12:35
14 i 15 maja we Wrocławiu będzie kiermasz ogrodniczy? Ponieważ organizator jest ten sam co targi zoo-botanica spodziewam się wielu ciekawych wystawców i tym samym roślin. Czy ktoś się może wybiera?
Obserwuj wątek
    • amore-pomidore Re: Ktoś się wybiera na Wielki Kiermasz pod Iglic 09.05.11, 09:43
      Na zachęte kilka fotek z zeszłorocznych targów tego organizatora:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/xc/se/jieg/k0admTtCKJJDAPtmcB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/xc/se/jieg/NaPPg5u76qp6qdKK2B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/xc/se/jieg/TmYVBpS8BlMTTEZ8iB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/xc/se/jieg/AtIxutybsAzrPbfONB.jpg
    • agata.14 Re: Ktoś się wybiera na Wielki Kiermasz pod Iglic 09.05.11, 20:49
      Żeby było fajnie ja pomyliłam termin i wybrałam się tam już 14 kwietniasmile,po moim fal starcie w kwietniu chętnie wybiorę się tam, czuję się też zachęcona oglądając Twoje zdjęcia,dziękismile
      • amore-pomidore Re: Ktoś się wybiera na Wielki Kiermasz pod Iglic 11.05.11, 15:23
        No to widzę, że z niecierpliwością wyczekujesz wydarzeń branżowych smile W kwietniu były jakieś targi ogrodnicze w Książu- ponoć było ciekawie. Byłaś może?
        • agata.14 Re: Ktoś się wybiera na Wielki Kiermasz pod Iglic 11.05.11, 22:28
          Nie, nie byłam,w tym roku dopiero debiutuję w dziedzinie ogrodnictwa, tak że imprezy branżowe poznaję dopiero od tej wiosnysmilecałą zimę przygotowywałam się do tego debiutu i gromadzę wiedzę jak i rośliny.Mój ogród powstaje w donicach na tarasie, niemniej już tego trochę się uzbierało i stąd moja troska i zadziwienie dotyczące lilii orientalnych,może masz rację następnym razem się uda,z natury jestem optymistką więc się tak łatwo nie poddajęsmileale jest tyle pięknych kwiatów, które odwdzięczają mi się urokiem, że to narazie jedno niepowodzenie mnie nie zniechęcasmilebardzo liczę na tę nadchodząca branżówkę bo mam jeszcze kilka nie zrealizowanych zakupów kwiatowych i warzywnychsmilemyślisz, że będą tam sadzonki pomidorów koktajlowych?smile
          • amore-pomidore Re: Ktoś się wybiera na Wielki Kiermasz pod Iglic 12.05.11, 08:43
            Ciężko powiedzieć, ale jest duże prawdopodobieństwo, że będą smile Puki co zapowiadają się wystawcy ogarniający następujące tematy:
            - szkółki drzew i krzewów ozdobnych
            - producenci bylin kwiatowych, kaktusów i sukulentów
            - architekci terenów zielonych
            - firmy zakładające i pielęgnujące ogrody wodne
            - producenci architektury ogrodowej
            - dystrybutorzy kamienia oraz figur ogrodowych

Co do lilii to faktycznie nie ma co się zniechęcać jednym niepowodzeniem i próbować dalej smile Pomimo, iż w planach Kiermaszu nie ma wystawców warzyw to zwykle jest tak, że można je znaleźć na kilku stoiskach a co do kwiatów to na pewno będzie ich mnóstwo. Nie bierz ze sobą za dużo pieniędzy smile bo nie będziesz miała jak unieść zakupów smile
            • agata.14 Re: Ktoś się wybiera na Wielki Kiermasz pod Iglic 12.05.11, 23:06
              Jestem spokojna o siebie, i mam nadzieję, że panuję nad sytuacją, jestem już dużą dziewczynkąsmilesmile myślisz, że można jeszcze raz w tym roku spróbować posadzić cebulki lilii?to nie za późno jak na ich wysadzanie? może właśnie na kiermaszu udało by się je kupić? tak bym chciała je mieć na tarasiesmile dziś troszkę pocieszyłam się po stracie lilii wysiewając słonecznikismileja oczywiście też życzę Tobie udanych zakupów i o ile mogę to też trzymania się za kieszeń bo piękno nie zna granicsmilesmile
    • espinossa Re: Ktoś się wybiera na Wielki Kiermasz pod Iglic 12.05.11, 12:07
      Dobrze, że o tym piszecie, bo szukałam info i nigdzie nie mogłam znaleźć. Na 90% się wybiorę pomimo, że mam spory kawałek.
    • amore-pomidore Re: Ktoś się wybiera na Wielki Kiermasz pod Iglic 16.05.11, 10:23
      Ech... tyle się nagadałem i nie poszedłem. Zaplanowałem odwiedzić targi podczas drugiego dnia czyli w niedzielę a tutaj psikus smile W niedzielę od rana lało i nie poszedłem.

Czy ktoś się tam w końcu wybrał?
      • agata.14 Re: Ktoś się wybiera na Wielki Kiermasz pod Iglic 16.05.11, 21:02
        A ja wybrałam się pierwszego dnia już od 10 tej bo przewidywałam, że rano to może jeszcze będzie luźniej ale nic z tego, od rana wokół całego terenu Hali Stulecia był ogromny tłok. Jednocześnie odbywał się też kiermasz ekologicznej żywności a i pogoda dopisała.Roślin było w brud. Można było wybierać od krzewów przez byliny,cebule i sadzonkismile Szeroki wybór był wśród lawendy,bo odmian co najmniej kilka, kupiłam trzy ale nie wiem jakie to nie powymądrzam się smile jak zakwitną to podeślę fotkęsmile zachwyciła mnie też kwitnąca szałwia nie wiedziałam, że ma takie urocze fioletowe kwiateczkismile też wzięłamsmile i trafiła mi się piękna dalia już kwitnąca z ciemno-różowymi kwiatami smile był też krzew borówki kamczackiej ale jednak powstrzymałam się choć czytałam, że nie jest trudna w uprawie, to na razie pozostanę przy amerykańskiej i zobaczę co z tego będziesmilewspominałam Ci o sadzonkach pomidorów ale tylko na jednym stoisku je znalazłam a obeszłam teren kiermaszu kilka razy,trochę oglądając trochę kupując. Niestety była to odmiana krakowska a ja liczyłam na koktajlowe, ale te nabyłam już dziś na zwykłym placu targowym przy Komandorskiej we Wrsmileno cóż impreza kiermaszowa dla mnie ładnie się skończyła bo powiększyłam swój ogródek,żałuj że nie byłeśsmile aczkolwiek myślę, że u nas jest tyle punktów sprzedaży roślin, że wszystko co tam było można też tam nabyć.
    • amore-pomidore Re: Ktoś się wybiera na Wielki Kiermasz pod Iglic 17.05.11, 09:24
      Ech... liczyłem, że powiesz "nie było nic ciekawego- nie masz czego żałować" smile A tak jednak mam. Fajnie jednak, że chociaż ty skorzystałaś. Zresztą jak słusznie zauważyłaś we Wrocławiu nie ma większych problemów z zakupem roślin i akcesoriów do ogrodu. Z tymże, że podczas takich akcji jest właściwie wszystko w jednym miejscu. Nie te targi to będą następne smile
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka