wojtus1286 29.06.11, 12:58 Wiem, że trochę przyrymowałem, ale może ktoś miał doświadczenie i z blaszakiem (to bardziej pewne) i z żeliwnym. Który lepszy? Cenowo nie różnią się za dużo, ale nie o cenę, a o smak chodzi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztofwro Re: Grill mobilny - blaszak, czy żeliwny? 29.06.11, 13:01 Rymy składam, jak Mickiewicz Adam A tak poważnie, to kiedyś pojechałem na wakacje do gdańska i tam do każdego domku campingowego dawali na wypożyczenie żeliwny grill. Zdziwiłem się, bo wyglądał trochę jak stary kociołek. Ale był niesamowicie stabilny! nic go nie przewróciło, nawet najsilniejszy wiatr. Jeśli chodzi o smak, to chyba nie ma za bardzo różnicy Odpowiedz Link
marta_msz Re: Grill mobilny - blaszak, czy żeliwny? 29.06.11, 13:07 My jak gdzieś jedziemy ze znajomymi to kupujemy na sztukę najtańszy grill, żeby później nie było żal go zostawiać. Jak pomyślę sobie o czyszczeniu grilla, by móc go przewieźć z powrotem to wybieram jednak najtańszy blaszak Odpowiedz Link
wojtus1286 Re: Grill mobilny - blaszak, czy żeliwny? 29.06.11, 13:09 Ale ja myślę o mobilnym grillu do ogrodu. Jakoś nie przekonują mnie kominkowe z prostego względu - nie da się ich przenieść;P A tak w każdej chwili mogę się schować pod daszkiem, jak zacznie siąpić i tam dokończyć grillowanie. Chyba jednak zainwestuję w jakiegoś solidnego żeliwniaka... Odpowiedz Link
klara551 Re: Grill mobilny - blaszak, czy żeliwny? 02.03.12, 08:22 Mam żeliwny w kształcie beczułki już z 10 lat. Co roku jesienią traktuję go oliwą żeby nie zardzewiał . Wędruje po ogrodzie ,bo w różnych miejscach biesiadujemy. Najczęściej stoi na płaskim granitowym głazie. Odpowiedz Link
chynia Re: Grill mobilny - blaszak, czy żeliwny? 04.03.12, 09:59 Ja mam blaszany wyglądał solidnie i był duży (mam duuużą rodzinę). Jest poręczny,często właśnie pod daszkiem kończyło się grilowanie, bardzo pomocne te wszystkie półeczki -wizualnie super.Jednak nie polecam, bo nie był trwały.Już zaczyna się przepalać ,kilka lat ma ,ale nie griluję znów tak często. Odpowiedz Link
efkamzu Re: Grill mobilny - blaszak, czy żeliwny? 19.12.17, 10:48 Może weź pod uwagę stronę wizualną, bo też nie wiem czym się mogą różnić Odpowiedz Link
odczepcie_sie Re: Grill mobilny - blaszak, czy żeliwny? 15.03.18, 10:21 A w internecie nie ma żadnych opracowań na ten temat? Artykułów czy czegoś w tym rodzaju? Odpowiedz Link