andrzej585858
12.11.11, 10:21
Jestem niesłychanie ciekawy czy ktos może odpowiedzieć na pytanie czym właściwie jest tolerancja dla różnego typu lewicowych organizacji?
Tak jak w ubiegłym roku, tak i w tym ponownie doszło do zamieszek w dniu 11 listopada. Mozna nie zgadzać się z poglądami organizatorów "Marszu Niepodległości" ale była to legalnie zorganizowana manifestacja.
W poprzednim roku p.Biedroń - obecnie poseł - zorganizował nielegalną kontramnifestację i próbował zakłócić pochód. Uważając przy tym że ma do tego prawo bo stawia odpór tendencjom faszystowskim itp.
W tym roku to co wyprawiają ci miłosnicy "tolerancji i postępu" przekroczyło już wszelkie granice.
www.img.f4a.eu/images/5221731.jpg
Czy tak wyglądają miłosnicy tolerancji? w kapturach? agresywni? W dodatku co robili bojówkarze niemieccy na obchodach związanych z Dniem Niepodległości? Pojawiała się nowa jakość w naszym zyciu - lewicowe bojówki które po raz pierwszy dały o sobie znać na Krakowskim Przedmieściu, a teraz ujawniły swoje prawdziwe oblicze.
Bardzo dobrze podsumował to zjawisko naczelny Rzeczypospolitej nadając znamienny tytuł dla felietonu - Militarystyczna twarz lewicy:
blog.rp.pl/wroblewski/2011/11/11/militarystyczna-twarz-lewicy/
No cóż, nie pierwszy to raz w dziejach hasła równości sa wprowadzane siłą i zgodnie z własnymi pogladami. Zdumiało mnie także hasło - "kolorowa niepodleglość" - a to niepodległość ma w ogóle jakieś barwy?
Na dodatek nasz prezydent tak się nudził biedny na uroczystościach że - nie wiem gumę żuł czy też cukierka?
kontakt24.tvn.pl/temat,flaga-na-maszt-cukierek-do-ust,153321.html
I tak sobie pomyślałem - gdyby to poprzedni prezydent tak zachował się - jakie larum by się podniosło, jakie komentarze o braku kultury itp. No, ale to był ten niedobry i szkodzacy Polsce prezydent.
Naprawdę, bardzo ciekawy jestem jak będzie wyglądać Święto Niepodleglości za rok?