slotna
16.01.12, 13:49
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10971636,Doda_winna_obrazy_uczuc_religijnych__Musi_zaplacic.html
"Precedensowy proces zakończył się przed mokotowskim sądem w środę. Dodę na ławę oskarżonych doprowadził wywiad, jakiego latem 2009 r. udzieliła portalowi dziennik.pl. Powiedziała w nim m.in., że Biblię spisał ktoś "napruty winem i palący jakieś zioła". Urażeni tym stwierdzeniem poczuli się Ryszard Nowak, przewodniczący Ogólnopolskiego Komitetu Obrony przed Sektami i małopolski senator PiS Ryszard Kogut. Prokuratura wszczęła śledztwo i nadała obydwu status pokrzywdzonych."
Czy panowie Ryszard Nowak i Ryszard Kogut wierza nie w chrzescijanskiego Boga, tylko w osoby, ktore spisaly Biblie? Czy jest jakis sposob, by stwierdzic, ze ci, ktorzy ja spisywali byli abstynentami? Czy to, co niektorzy wypisuja o Dawkinsie mogloby urazic moje uczucia religijne? W koncu jest on ponoc moim guru, a "Bog urojony" moja swieta ksiega... ;)
No i wreszcie, z jakiego paragrafu moglabym scigac JPII za slowa "Śmierć Boga w sercu i życiu człowieka jest śmiercią człowieka"? Stwierdzil przeciez, ze jako ateistka jestem zywym trupem :D