Dodaj do ulubionych

Naturalny antybiotyk – przepis Składniki na mikst

21.02.20, 03:18
Naturalny antybiotyk – przepis

Składniki na miksturę zwalczającą infekcję:

dwa ząbki czosnku (startego na tarce lub przeciśniętego przez praskę),
dwie łyżeczki startego imbiru,
trzy łyżki miodu,
dwie łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny.
Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Przełożyć do słoika i odstawić na dobę. Po 24 godzinach antybiotyk jest gotowy. Kiedy czujemy, że bierze nas infekcja, zażywamy dwie łyżeczki dziennie. Można również jeść łyżeczkę każdego dnia w celach profilaktycznych.




--
Moje forum: forum.gazeta.pl/forum/f,99957,KSIAZKI_MUZYKA_i_Remarque.html
Obserwuj wątek
    • seremine Re: Naturalny antybiotyk – przepis Składniki na 21.02.20, 03:19
      Mikstura z czosnku, imbiru, miodu i cytryny – jakie ma właściwości?

      REKLAMA

      Czosnek jest jedną z najlepiej przebadanych roślin. I chociaż nie jest cudownym lekarstwem na każdą chorobę, to w toku analiz okazało się, że pozytywnie wpływa na odporność oraz ma właściwości antybakteryjne. Ważne, aby ząbki zmiażdżyć - uwalnia się wtedy allicyna, czyli substancja czynna, która niszczy grzyby oraz bakterie - również te odporne na działanie leków. Ponadto niepozorny czosnek wzmacnia odpowiedź immunologiczną organizmu, gdy ten napotka zarazki. Przy sezonowych infekcjach warto sięgać więc po aromatyczne ząbki.

      Rozwiąż TEST. Sprawdź swój stan zdrowia
      Drugi składnik mikstury – imbir - działa rozgrzewająco i napotnie, co przyspiesza leczenie przeziębienia. W medycynie chińskiej wykorzystywany jest od setek lat, ze względu na właściwości antygrzybiczne, przeciwwirusowe i antybakteryjne.

      Miód również działa antybakteryjnie, a w dodatku jest skutecznym środkiem na kaszel. W jednym z badań naukowcy podawali dzieciom z infekcjami górnych dróg oddechowych przed snem dwie łyżeczki miodu. Okazało się, że ten naturalny lek nie tylko hamuje kaszel, ale również poprawia jakość snu.

      W naturalnym antybiotyku nie może zabraknąć cytryny. Ten kwaśny owoc dostarcza organizmowi dawki witaminy C, a także silnych antyoksydantów, które wzmacniają odporność i chronią nas przed działaniem chorobotwórczych drobnoustrojów.

      --
      Moje forum: forum.gazeta.pl/forum/f,99957,KSIAZKI_MUZYKA_i_Remarque.html

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka