Dodaj do ulubionych

A to mleko...

03.01.21, 17:36

Spożywając mleko, a także produkty mleczne, za sprawą kazeiny, silnie zakwaszamy organizm. Białko z mleka krowiego jest gęstą, lepką substancją, której zadaniem jest wzmacnianie szkieletu cielaka. Ścina się w żołądku tworząc twarde, niemal zupełnie niemożliwe do strawienia, grudy. Organizm cielaka jest przystosowany do trawienia kazeiny, ludzki absolutnie nie. W efekcie pojawia się w naszych trzewiach śluz, który odkłada się w tkankach i narządach, głównie w układzie pokarmowym i trawiennym. Kazeina obciąża jelita, nerki i wątrobę, dlatego u osób spożywających mleko krowie w dorosłym życiu często pojawiają się dolegliwości trawienne, takie jak dyskomfort, wzdęcia, niestrawność i biegunki.
Obserwuj wątek
    • black_jotka Re: A to mleko... 03.01.21, 17:38
      Trzeba wiedzieć, że dostępne w sprzedaży mleko, z długimi datami przydatności do spożycia, musi zostać poddane procesowi pasteryzacji, który zmienia strukturę molekularną cząsteczek. W efekcie wiele składników mleka pozostaje dla człowieka niemożliwymi do przyswojenia. Mleko poddane obróbce termicznej (pasteryzowane i UHT) podejrzewane jest o zaburzanie pracy tarczycy, sprzyja rozwojowi cukrzycy, zaburza pracę jelit, wątroby i stawów. Może przyczyniać się do rozwoju zespołu metabolicznego, osteoporozy, próchnicy, zmian torbielowatych jajników czy kamicy pęcherzyka żółciowego...

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka