Dodaj do ulubionych

Zapiekane ziemiaczki z czosnyczkiem

09.07.21, 01:03
SKŁADNIKI
8 ŚREDNICH H ZIEMNIAKÓW
2 ŁYŻKI MIĘKKIEGO MASŁA
2 ZĄBKI CZOSNKU
2 GAŁĄZKI ROZMARYNU
SÓL I PIEPRZ DO SMAKU
2 ŁYŻKI OLIWY
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Ziemniaki umyć i obrać. Pokroić na spore kawałki mniej więcej równej wielkości (by w jednakowym czasie się gotowały i piekły). Gotować ok 10 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. Położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wysmarowaną oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC, na ok. 30 minut. Gdy będą się piekły, czosnek przecisnąć przez praskę i zmieszać z masłem. 10 minut przed końcem pieczenia ziemniaków wysmarować je masłem z czosnkiem i posypać igiełkami rozmarynu. Dopiec i podawać gorące.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka