Dodaj do ulubionych

Sprobuje..

31.07.21, 15:12

Składniki na dwie porcje:

50 g kaszy gryczanej niepalonej
1 łyżeczka soku z cytryny
180 g jogurtu naturalnego
150 g malin
2 łyżki jeżyn i jagód
łyżka miodu/syropu klonowego
50 g płatków migdałowych
garść świeżej mięty
200 ml letniej wody




Sposób przygotowania:

Wieczorem zalej kaszę wodą i wlej sok z cytryny. Przykryj ściereczką i zostaw na noc. Rano przepłucz na sitku kaszę. Rób to do czasu aż woda przestanie się pienić, a następnie odsącz kaszę. Jogurt zmiksuj z malinami i miętą, dodaj miód/syrop. Wymieszaj kaszę z jogurtem malinowym i udekoruj pozostałymi owocami. Posyp uprażonymi płatkami migdałów.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka