Dodaj do ulubionych

Jedzmy maliny, czarne jagody..

10.08.22, 18:59
Wyniki nowych badań, które zostały opublikowane na łamach czasopisma medycznego "Nutrition & Metabolism" potwierdziły, że pigmenty obecne w fioletowych, niebieskich i czerwonych owocach mogą zmniejszać ryzyko wielu poważnych chorób.
Mowa o antocyjanach, należących do grupy flawonoidów, które wykazują silne właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu chronią przed rozwojem nowotworów. Te cenne przeciwutleniacze zawierają m.in.: czarne jagody, jeżyny, czarne porzeczki i maliny.
Obserwuj wątek
    • seremine Re: Jedzmy maliny, czarne jagody.. 10.08.22, 19:02
      Maliny są super!
    • black_jotka Re: Jedzmy maliny, czarne jagody.. 10.08.22, 19:32
      Smacznego Kochani!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka