Dodaj do ulubionych

Próbuję zrozumieć Leicę

02.05.23, 22:24
Do tej pory zebrałem, że Leica jest wysokiej jakości, nieco wyjątkowa, ponieważ wydaje się oferować dość specyficzny aparat w stylu dalmierza, a także jest bardzo… bardzo droga.

Próbuję zrozumieć obiektywny aspekt marki.

Mocowanie Leica M istnieje na rynku od ponad pół wieku i gościło wielu różnych producentów obiektywów.

Podobnie jak korpusy aparatów, tak samo drogie są obiektywy. Wydaje się jednak, że Leica nie konkuruje tak bardzo w produkcji obiektywów, jak Canon i Nikon z zewnętrznymi producentami. Mam wrażenie, że Leica powitała na uroczystościach zewnętrznych producentów. Wydaje się, że ci zewnętrzni producenci obiektywów działają w sposób butikowy, wypuszczając obiektywy o unikalnych właściwościach, w przeciwieństwie do prób dopasowania lub przewyższenia jakości obiektywów OEM, jak widać w dziedzinie Canon i Nikon. Mam rację?
Obserwuj wątek
    • black_jotka Re: Próbuję zrozumieć Leicę 02.05.23, 23:36
      The company was founded by Ernst Leitz in 1869 (Ernst Leitz Wetzlar), in Wetzlar, Germany.
      Tyle wiem..
      Moze inni cusik napisza?
    • a1stro0 Re: Próbuję zrozumieć Leicę 03.05.23, 14:35
      a1stro0 napisała:

> Do tej pory zebrałem, że Leica jest wysokiej jakości, nieco wyjątkowa, ponieważ
      > wydaje się oferować dość specyficzny aparat w stylu dalmierza, a także jest ba
      > rdzo… bardzo droga omegle xender .
      >
      > Próbuję zrozumieć obiektywny aspekt marki.
      >
      > Mocowanie Leica M istnieje na rynku od ponad pół wieku i gościło wielu różnych
      > producentów obiektywów.
      >
      > Podobnie jak korpusy aparatów, tak samo drogie są obiektywy. Wydaje się jednak,
      > że Leica nie konkuruje tak bardzo w produkcji obiektywów, jak Canon i Nikon z
      > zewnętrznymi producentami. Mam wrażenie, że Leica powitała na uroczystościach z
      > ewnętrznych producentów. Wydaje się, że ci zewnętrzni producenci obiektywów dzi
      > ałają w sposób butikowy, wypuszczając obiektywy o unikalnych właściwościach, w
      > przeciwieństwie do prób dopasowania lub przewyższenia jakości obiektywów OEM, j
      > ak widać w dziedzinie Canon i Nikon. Mam rację?

i got this...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka