Dodaj do ulubionych

Walka z muchami..

13.09.23, 07:10

Ząbki czosnku obrałam i delikatnie rozgniotłam, aby uwolnić z nich sok. Następnie sięgnęłam po goździki i wbiłam je w obrany czosnek. Tak przygotowaną całość umieściłam w strategicznych miejscach, skąd nieustannie wydobywało się bzyczenie - przy otwartym oknie w kuchni i na blacie przy owocach. Następnego dnia po muszkach owocówkach nie było ani śladu. Intensywny zapach odstraszył również inne latające owady.
Obserwuj wątek
    • mala200333 Re: Walka z muchami.. 13.09.23, 07:11
      Jeśli jednak nie jesteś fanem czosnku, a jego zapach przeszkadzałby ci w codziennym życiu, możesz wybrać inne aromaty. Wśród zapachów, których nienawidzą muszki, a lubią ludzie, znajduje się wanilia. Wlej do małej miseczki, filiżanki lub na spodek trochę olejku wanilinowego, który najczęściej dodaje się do ciasta i postaw ją w miejscu, gdzie lata najwięcej muszek. Takim olejkiem możesz nasmarować również framugi i futryny okien, aby jeszcze bardziej odstraszyć nieproszonych gości. Możesz również sięgnąć po połówkę cytryny i naszpikować ją goździkami. Zapach świąt i naturalny odstraszacz w jednym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka