Zawsze byłem fanem tego co zrobili w fabryce BMW w monachium . Super , pewnie nie wszyscy mi przytakną ale bmki saą super. I nie chodzi tu o to ze lubie niemców czy nie . Ale samochody , {BMW} robią super { motory}. Pozdrawiam , Jarek Olsztyn
1200S jest całkiem niezły, jeżeli chodzi o rozwiązania techniczne, to bije Japonię - np mimo zastosowania kardana nie jest cięższy niż Hayabusa. A jednak chyba wolałbym Hayabusę. Za to w przyszłym roku będzie naked K 1200R, który wygląda zarąbiście. Chyba się w nim zakochałem, ciekawe czy
Ogolnie jestem zachwycony tym motocyklem!!! Chciałbym aby więcej tego typu pojazdów sportowo-turystycznych pojawiało sie na rynku. Myslę, ze pomimo duzej mocy, wielkiej i pieknej dynamiki ten motocykl jest całkowicie bezpieczny!!! Pomimo nie małej ceny zachecam do kupna nie malego K 1200S
Cóż... Suzuki jest praktycznie takie samo jak najmocniejszy do tej pory golas BMW. Dwadzieścia koników więcej, to wszystko co oferuje. Cena absolutnie nie powala, wyposażenie również. Moim zdaniem to nie Vmax był konkurentem B-kinga, lecz właśnie najmocniejszego dotychczas K1200R. I moim
Gość portalu: Marcin Wojtczuk napisał(a): > Obydwa motocykle > są o wiele za cieżkie do czegokolwiek poza lansem. Nie ma to jak wypowiadać się o czymś o czym nie ma się pojęcia. Miałem okazję pojeździć BMW K1200R - może przejechane 300 km to nie wiele, ale mi pozoliło
Witam co myślicie o BMW K 1200 RS.
Jak w temacie - zaraziłem sie beemką mojej żony hehehe i pojechałem na jazdy testowe do Yamaha/BMW Pawelec Nowy Tomyśl- polecam!!! Po za przemiłą i fachową obsługą bo tej napewno nie brakuje wiedzy dostałem dobrą kawę i ciacho a do testu BMW K1200R Sport. No i tu nastapil drugi etap rozwoju
jesli wokół komina to polecam R sport. S-ka ma w sobie więcej turystyka (choc ognia mu nie brakuje), lepszą ochronę przed wiatrem, nieco bardziej ergonomiczną pozycję. silnikowo są w zasadzie identyczne. Na R sporcie i tak dasz spoko radę nakręcic na raz parę setek bez większych stresów, a
... gdzie 2 sie bije tam trzeci korzysta... Na codzien jezdze montaukiem, ktorego przejalem od kolegi - on kupil LT wlasnie. Lecz pojezdzilem ostatnio K1200R - brak mi slow uznania dla konstruktorow! Tak wiem, wiem, ze to nie klimat kredensowy, ale na tej samej bazie plus wyzsza kierownica
Jakby Cie jednak nie interesowal K1200R z 163KM okreslany jako najostrzejszy w swojej klasie jako 1. motocykl po 20 latach to moze R1200RT? Jak juz ma byc turystyczny i wygodny (tak zrozumialem). Wazy mniej (259) niz LT(378) co na poczatek istotne byc moze. Koni ma wiecej (110) (zaraz ktos
Fantastyczny artykuł i ciekawe spostrzeżenia : 1- Wał kardana bezgłośnie pracujący gdy... motocykl stoi !!! 2- Korbowód o długości czterdziestu paru centymetrów... :-) Motorek super, ale korekta do d**y.
Może i czytają, ale....niezbyt dokładnie. Do poprawienia został jeszcze ten korbowód długości 43 cm (ciężarówka czy co ?) Oczywiście chodzi o długość WAŁU KORBOWEGO. Korektorze popraw się....jeszcze raz. Wirtualny uścisk pojednania dla Kasi.
To BMW pewnie i świetnie jeździ, ale jest fascynująco brzydkie. Wygląda jak jak poskładane z przypadkowych części. Być może dlatego nie mogę się na nie napatrzyć... w4l
Mam zrobione 21tkm nowym motocyklem i podczas wymiany opony przy 15 tkm stwierdzono bicie boczne tylnego koła. Przednie koło tez nie jest idealne. Czy ktoś z czytających spotkał się z takim przypadkiem i jak rozwiązał ten problem. Według procedury BMW koło należy wymienić, producent obręczy
jeszcze jakies zmiany w konfratacji R1200GS-RT,dlatego ze 1150 mialy zmiany w glowicach w poszczegolnych modelach... Niemniej jednak poczekamy na dokladny wykres (gdzies obilo mi sie o uszy ze na kole mieli 114KM...:-)