Zahaczyłem o salon z spod znaku niebieskiego śmigła i nie omieszkałem zasiąść na gs 1200, oczywiście sprzedawca wymienił jego tysiąc zalet...... ale jak to w przysłowiu "każdy żyd swój towar chwali" drodzy forumowicze poprosił bym o kilka waszych uwag na tematr tego sprzęta, jak sie prowadzi
Co do cen BMW to wiadomo. Jeździłem troszkę podczas dni otwartych. Jestem wysoki (192) więc taka koza mi pasuje. Ale bardzo szeroka kierownica i mała szybka powoduja że od 160 zaczyna sie walka z tym osiołkiem. Dosyć wrażliwy na boczny wiatr. Bardzo sprawnie pokonuje garby i dziury w jezdni
Kolega nie napisał ile ma kasy... ale oprócz afryki jest jeszcze wspomniane w tytule BMW... bardzo uniwersalny sprzęt i sprawny terenowo... a na dodatek ekonomiczny i nie do zajechania. ------------------- Dziadek Gosiewskiego
Mam zrobione 21tkm nowym motocyklem i podczas wymiany opony przy 15 tkm stwierdzono bicie boczne tylnego koła. Przednie koło tez nie jest idealne. Czy ktoś z czytających spotkał się z takim przypadkiem i jak rozwiązał ten problem. Według procedury BMW koło należy wymienić, producent obręczy
Adolf H. gdy dostal GS to sie wsciekl konkretnie. Do zobaczenia na yt.
Dla pismaków z G.W byłby najlepszy na swiecie gdyby oczywiscie był produkowany w Izraelu. Odbiegając od tematu od jakiegoś czasu zresztą wszystko co Polskie to jest dla Gazety złe i be trzeba to tempić i osmieszać. Zaden Polak nie powinnien kupować tej sQurwiałej gazety szmatławca plującego na Polsk
czy jest użytkownik na foru , który ma lub miał bmw r1200gs/ r1150gs czy warto myśleć o jego zakupie , jakie są wasze doświadczenia praktyczne i koszty ?
r 1200gs poproszę
Też bym wolał R 1200GS, ale gdyby ktoś kusił mnie F 800GS to i tak bym brał :)
onepiotrek jest ciekaw, jakie to modele miał na myśli autor pierwszego tekstu, pisząc, że BMW ma co najmniej kilka lepszych modeli?
Też jestem ciekaw. Są na pewno modele szybsze i nieco lepiej wyposażone (np. K1300GT), ale w realiach Polski i ogólnie centralnej Europy większy skok zawieszenia GS'a to trudny do przecenienia atut. Jeździłem na różnych motocyklach, mniejszch i większych, i koniec końców przesiadłem się na
moto spadł z podnóżka na trawę, na prawy bok - żadnych uszkodzeń, zupełnie nic sie nie stało, zapaliła sie jednak lampka ABS i szybko mruga. Czy układ hamulcowy mógł się zapowietrzyć?. Jak to usprawnić? Hamulce działają sprawnie i przód i tył, tyle że tradycyjnie (bez ABS) i trzeba nieco moc
Aha, a Zbigniew powiedział, że mógł się zapowietrzyć zbiornik wyrównawczy płynu hamulcowego. Jezeli jesteś z okolic Wawki i spieszy Ci się z Moto, to może cos da się przyspieszyć z tym serwisem.
Jak już się mniej więcej zdecydować na jakiś model motocykla, to pojawia się kolejna kwestia, bo ten sam model oczywiście jet inny w różnych latach produkcji. Czy ktoś ma porównanie (najlepiej z własnego doświadczenia) pomiędzy GSem sprzed 2010 roku i 2010-2012 (jeden vs. dwa wałki rozrządu) i
yo! tu masz do GS www.bmbikes.co.uk/specpages/R1200GS.htm szynszyll xlv750r
jeszcze jakies zmiany w konfratacji R1200GS-RT,dlatego ze 1150 mialy zmiany w glowicach w poszczegolnych modelach... Niemniej jednak poczekamy na dokladny wykres (gdzies obilo mi sie o uszy ze na kole mieli 114KM...:-)