Przecież lipiec był upalny w tym roku.
A, to kupione mieszkanie obserwowałam od roku i widziałam jak sprzedający schodzili z ceny w ofertach zanim zaproponowaliśmy kupno. Ich pierwotne propozycje były dla nas zaporowe (ale tez cena z doopy biorąc pod uwagę wiek budynku i standard lokalu). Później się urealnili a nam z różnych przyczyn
ten, kto takiej dawki nigdy nie brał. Jedna tabletka Pragioli w dawce takiej jak moja zażyta na OD przez wiotką i szczupłą koleżankę niemal zwaliła ją z nóg. A przecież to niejedyny mój lek.
No nie wiem. My wykończyliśmy drugiej córce 2 lata temu i do dziś jego cena jest już sporo wyższa nawet przy uwzględnieniu inflacji. Zresztą była juz wyszża kiedy oddawano.
Mieszkałam i w nowym deweloperskim i w blokach z lat 90. Deweloperskie kupowałabym tylko jako docelowe. Nam po 10 latach kompletnie nie opłacało się go sprzedawać. Przy zakupie cena była prawie dwukrotnie wyższa niż rynek wtorny, a przy próbie sprzedaży było już rynkiem wtórnym :-)
Monitoruje rynek i ceny sa k o s z m a r n e. -- "Nie nazwałbym pana odpadem. Po prostu ma inny poziom otwartości jeśli chodzi o dzielenie się nudeskami niż ja."-by okruchlodu
emeryturę kupię sobie dom z ogródkiem w centrum Warszawy, ale patrząc na progresję cen chyba muszę zweryfikować swoje marzenia ;-) Niesamowita zwyżka cen w ostatnich latach. Na mieszkanie z ogrodem jednakowoż nadal liczę, ale kto wie jak długo. -- Nie omieszkaj dać Świadectwa polskości Bądź Patriotą
Poszac o wielkiej płycie myślałam o blokach raczej z lat 70tych. Konstrukcja tych mieszkan może wytrzyma jeszcze z 10 lat. Więc szczerze mówiąc taki zakup to trochę ryzyko. Dlatego obstawia się spadek cen tych "starych" mieszkań.
samanta1010 napisała: > leosia-wspaniala napisał(a): > > > > nie bierzesz pod uwage wartosci nieruchomosci, ktore nie maleja a r > osna. > > > > do czasu aż pęknie banieczka > no właśnie w Polsce ta banieczka jeszcze nigdy nie pękła, był
>Znaczy - znalazłaś jedno mieszkanie w całym Liverpoolu. Ja znalazłam więcej, patrząc tylko na cenę za metr. Część ofert jest wstrząsająca, ale część normalna. -- Czajniczek Pana R.
Dev działa w Warce od ponad 10 lat. Dotychczas klienci nie narzekali ani na jakość , ani na ceny jego lokali. Obecnie realizuje już 2-gą inwestycję na ul. Niemojewskiej . Miała być zrealizowana początkowo w sierpniu , przesunięto na wrzesień 2024 . Stan zewnętrzny budowli na dzień 30.08 nie
innego. Nie wiem, czemu miałaby służyć ta oplata, której on sobie życzy. Nie masz zadnej gwarancji, ze on nie będzie pokazywał tego mieszkania innym. Co do reszty się nie wypowiem, bo ja kupowałam w Polsce lata temu, i mało pamietam. Powodzenia!
Kupiłam w ub. roku w końcu bez kredytu mieszkanie. Opłatę rezerwacyjną, chyba 5 k, czyli nie 10 procent, uiściłam, potem to była kwota wchodząca w skład prowizji pośrednika. Nr księgi wieczystej dostałam w tej umowie rezerwacyjnej. Ja od razu przy oglądania mieszkania, a na miejscu, co dla mnie
Co to znaczy starsze? Okolice Galerii Mokotów - w budynkach budowanych po 2000 roku - ok 4000 w tym czynsz administracyjny - dodatkowo media( woda, ogrzewanie, internet, energia ) Mieszkania 60m/2 - ok 4500 plus czynsz administracyjny i media
Przy twoich kryteriach kilka regionów wychodzi na prowadzenie. Costa del Sol w Andaluzji to klasyczny wybór bo ma ponad 300 słonecznych dni w roku łagodne zimy i bardzo dobrze rozwinięty rynek wynajmu turystycznego co oznacza że mieszkanie pracuje na siebie gdy ciebie nie ma. Marbella Nerja i