czy moze byc do tego celu Fuji FinePix S5500 lub nowszy 5600??? Bardzo byloby fajnie, gdybyscie sie wypowiedzieli:) pozdr
tytułowy fuji s5600 chyba wystarczy, mi podoba się bardziej Kodak P880. Do reprodukcji przydałoby by się dobre oświetlenie, tzn dwie lampy i oczywiście statyw.
co sadzicie o tym aparacie...chodzi mi o zoom w szczegolnosci...czy jestescie zadowoleni z progr tematycznych?
tu poszukaj, może cos mają: ceneo.pl/132977
moi drodzy znawcy. prosze nie obruszajcie sie ze pytanie malo ambitne ale dla mnie bardzo wazne. otoz czytalam dosc duzo o fuji s5600 poniewaz przymierzam sie do zakupu, ludzie pisali ze owszem aparat ten nie ma stabilizacji obrazu ale zdjecia mimo wszystko wchyodza dobre. wczoraj pan w
Myślę, że ten pan ze sklepu lepiej by się sprawdził w handlu jajkami, ewentualnie w szmateksie ;-) Wyobraź sobie, że np. Canonem 1D Mk. II też można zrobić rozmazane zdjęcie ;-) Zapraszam... maas.blox.pl/html/1310721
Jest to aparacik z matryca 5.1 mega, z tego co wiem wychodzący już z produkcji (dlatego tańszy) ale robiący fenomenalne fotki. Przy czym nadaje się i dla pstrykaczy którym obce są arkana fotografi jakiejkolwiek, jak i dla amatorów którzy chcą mieć coś wiecej niż idiotkamerę.
Taaa... obejrzyj te fotki w maksymalnej rozdzielczości i przy różnych czułościach. Zdjęcia miękkie bez ostrych krawędzi jak z każdej małej matrycy. Te matryce niby 5 czy 8 MPX dają dobre zdjęcia przy 3 MPx a na większe rozdzielczości się patrzeć nie da. I nie mówcie mi, że te fotki da się kadrowa
Witam wszystkich. Mam S5600 i chcę robić zdjęcia makro, ale niezbyt mi to wychodzi. Zdjęcia są poprostu nieostre. Jaka jest minimalna odległość ostrzenia przy makro w tym aparacie, bo z mniejszej niż 60 cm nie chce robić ostrych. Co może być przyczyną.
Wszystko jest napisane w instrukcji: minimalna odległość ostrzenia to 90 cm przy maksymalnym zoomie i 10 przy najszerszym kącie. Tak czy owak dłuższy bok klatki wychodzi około 8 cm. Jak chcesz być bliżej makro, zmień aparat albo kup soczewki anasadkowe. -- Serwis internetowy głównego
Słyszałem, że można tym modelem robić zdjęcia w trybie manualnym.. niestety nie mam pojęcia jak. Mógłby może ktoś bardziej doświadczony z grubsza to objaśnić?
RTFM
Mam i jest świetny, można nim zrobić niesamowite zdjęcia ;)
których fuji wyprzedza wszystkich w tej klasie. Kosztuje koło tysiąca więc tani nie jest, ale moim zdaniem warto. Mam większego s5600 i wiem co te matryce potrafią. Podsumowując: jeśli zależy Ci na tanim aparacie (będąc świadomym jego wad) to canon z serii 5. Powinien wystarczyć dla wiekszośc
Pytanie do posiadaczy w/w aparatu:Czy aparat reaguje z jakimś opóźniniem na naciśnięcie spustu migawki?
bond700 napisał: > Mój koleś mawiał : NIE DODAWAJ SOBIE OTUCHY :) > Nie zniżę się do Twojego poziomu :) Bo nie potrafię :) Mam nadzieję,że to nie od robienia zdjęć S5600 człowiek robi się taki ociężały umysłowo jak bond i bwv,żeby prostego zdania z małym przejęzyczeniem nie
Witam, byłam już zdecydowana na ten aparat i pojechałam go kupić. NIestety powiedziano mi że został on już wycofany i jest jego następca (niestety dla mnie za drogi). Poradźcie proszę co zamiast niego. Wcześniej brałam pod uwagę sony S2IS. Czy to dobry wybór. Aparat jest dla kompletnego
? I czy to ładnie polecać Damie aparat Fujifilm FinePix S5600, który tak ślicznie odwzorowuje niebo (chodzi mi głównie o fragment za gałęziami drzewa po prawej stronie). Ale może tylko amerykańska wersja - o symbolu S5200 - ma taką właściwość
Witam wsjech!. Jestem raczej fotoamatorem, choc na Olympusie c-310 ZOOM zrobiłem kilka tys. fotek i są naprawdę dobre.Z teorii foto też jestem dentka. Robie dużo fotografii makro(tak, właśnie tym Olympem :)). Chce zmienic sprzęta na Fuji S5600. Widze że ma w stosunku do jakości b. dobra cenę
Witam. Miałem kiedyś - jak Ty - Olka C310. Teraz od jakiegoś roku mam Fuji S5600 i już mogę coś o nim powiedzieć. Więc tak. Fuji nie ma SuperMakro a Olimpus ma. A z tego co pamiętam to w makro a superMakro jest duża różnica ostrzenia. Jeśli chcesz robić makro Fuji to musiał byś sobie dokupić