Tematy w 2000 roku nie były jak w wątku założycielskim tylko takie Wizje człowieczeństwa: „Jakie wyobrażenia o człowieczeństwie pragniesz przenieść w nowe stulecie? Odwołaj się do tekstów, które wspierają Twoje przemyślenia.”Motyw domu: „Dom rodzinny jako ostoja wartości (literatura, historia
>Czy będąc dzieckiem chciałybyście być w placówce Piza domem 10, 12,14 h? Odpowiem cytatem z moich dzieci: "dlaczego Ty mnie musisz tak wcześnie odbierać, dlaczego ja nie mogę zostać do końca?" Ale fakt, że proporcja opiekunów do dzieci jest odmienna od tej typowej dla polskich placówek
cypryjsk1jan3k napisał: > Komentarz bez oglądania - trudno znaleźć energię i czas, żeby o siebie zadbać. > Pobudka o 5:00, jazda do pracy, potem do kolejnej, powrót do domu o 18:00. Albo > 20:00, jak pociągi się pospóźniają. O 22:00-23:00 trzeba iść spać, żeby na nas
delegacja Karaimów polskich aktywnie uczestniczyła (wygłoszony referat) w uroczystych obchodach 750-lecia zamieszkiwania Karaimów w Haliczu, a w 1999 w otwarciu i ponownemu poświęceniu odremontowanej kienesy w Eupatorii, na Krymie. 30.06 7.07.2000 r. Odbył się Letni Zjazd Młodzieży, który zgromadził w
„dobrego postępowania” itd.Świadomość mas jest na to podatna, tym bardziej podatna, im bardziej prymitywna, nieoświecona. Czasami wieczorem – po dzienniku TV – nie wyłączam diabelskiej skrzynki i szukam reportaże, filmy dokumentalne, a czasami robiąc zapping wchodzę na TV2000, tele Watykanu.I oto święty
Ja nie widze ani zgody ani niezgody. Po prostu opisujesz inna sytuacje. Ale ja wiem o co ci chodzi bo pamietam lata 90te i 2000 czne obrazowanych na polskich filmach. I takie parcie na posiadanie domu, potem co przyjechalam do PL i odwiedzalam kogos to mnie po domu z duma oprowadzali. No tu bym
Nie tylko "kościółek jako katechetkę", ale państwo polskie jako nauczycielkę matematyki i fizyki. A wcześniej jako nauczycielkę maszynoznawstwa. Jeszcze do lat 2000-nych fizyczne karanie dzieci nie było przestępstwem, a uznaną metodą wychowawczą i "awantura o klapsa" była długotrwała w polskim
irma223 napisała: Kiedy ją później, w latach 2000-n > ych ścigano po szkołach, jej uczniowie, z którymi rozmawiano, twierdzili, że by > ła bardzo dobrą nauczycielką. Ale nauczycielką była też, kiedy w domu tłukła pa > sierba na śmierć. > Zdaje się, że od wyjścia z więzienia
Za dyrekcji Tadeusza Chruścickiego (sprawującego swą funkcję w latach 1974–1985 i 1989–2000) Muzeum Narodowe w Krakowie zostało uzupełnione o nowe oddziały: Muzeum Karola Szymanowskiego w Zakopanem (1974), Muzeum Stanisława Wyspiańskiego (1983), Dom Józefa Mehoffera (1986) oraz gromadzące kolekcje
A odnies to do polski. W 2000 roku mniej wiecej wybudowałem 1 dom. Kredyt 15 tys usd plus zapasy. W sumie z działka do wprowadzenia sie jakies 100 tys pln Teraz ten dom jest wart mniej wiecej 1.5 mln Wtedy mialem niecale 30 lat i zarabiałem jakies 4000 brutto. Czy teraz 30latek pod Warszawą po
trypel napisał: > A odnies to do polski. > W 2000 roku mniej wiecej wybudowałem 1 dom. Kredyt 15 tys usd plus zapasy. W su > mie z działka do wprowadzenia sie jakies 100 tys pln > Teraz ten dom jest wart mniej wiecej 1.5 mln > > Wtedy mialem niecale 30 lat i
Nie, nie ustało, ale obecnie rynek przekrętów ekologicznych został zmonopolizowany przez państwo polskie. Dopiero co znajomy chciał budować dom w okolicy gdzie jest Natura2000, było to strrraszne ekologicznie, bo jakaś roślina w okolicy, nietoperze, i tak dalej. Musiał wykupić ocenę oddziaływania