50 wyników w czasie 27 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Dla durniów sentymentalnych płci dowolnej

kilkaset kilometrów to był koszmar, duży wysiłek i niebezpieczeństwo a ja sam byłem biedny prawie jak mysz kościelna, to lata 90 miały jednak sporo pozytywów, których część postaram się wymienić: - byliśmy młodzi i piękni, zdrowi i pelni energii i nadziei na lepsze jutro - muzyka polska miała bardzo dobry

Re: Banderowska Ukraina

Bożena Ratter Piotr Gontarczyk broniąc tezy, iż „UPA nie mordowała Polaków, lecz walczyła o niepodległość”, nie tylko okazuje swoją ignorancję w tematyce historii Rusinów, ale uważa, iż koledze z IPN (który wiedzę z tematu relacji polsko ukraińskich posiada) Ukraińcy powinni pokazać gest

Re: Pier_lisz wąsaty dziadku

trypel napisał: > A odnies to do polski. > W 2000 roku mniej wiecej wybudowałem 1 dom. Kredyt 15 tys usd plus zapasy. W su > mie z działka do wprowadzenia sie jakies 100 tys pln > Teraz ten dom jest wart mniej wiecej 1.5 mln > > Wtedy mialem niecale 30 lat i

Re: Pier_lisz wąsaty dziadku

trypel napisał: > A odnies to do polski. > W 2000 roku mniej wiecej wybudowałem 1 dom. Kredyt 15 tys usd plus zapasy. W su > mie z działka do wprowadzenia sie jakies 100 tys pln > Teraz ten dom jest wart mniej wiecej 1.5 mln > > Wtedy mialem niecale 30 lat i

Re: Olsztyn i przyjaciele

komunie, to prawie wszyscy tak kończyli - sława, sława i zabawa i po sławie. Moja Ewelina wygrła po cięzkiej walce ze słabiutką zawodniczką. Właśnie ma to do siebie, że gra jak przeciwnik pozwala, a że przeciwniczka była słaba to gra trwał od 20.00 do 22.15 już przy światłach kończyły przebijając

Re: Olsztyn i przyjaciele

. Córka z Kołobrzegu przyjedzie w ferie. Najbardziej kosztuje mnie ogrzewanie domu. Ogrzewanie domu miesięcznie w takiej temperaturze do -2 stopni to do 2000 zł. Koszty żywności jeszcze mnie nie zrażają, choć ryby to hoho, chleb to 10 zł. Ja w Twojej Wigilii to nie widzę nic polskiego. Pamiętasz jeszcze

Re: Kienesa (lub kenesa) to karaimski dom modlitw

delegacja Karaimów polskich aktywnie uczestniczyła (wygłoszony referat) w uroczystych obchodach 750-lecia zamieszkiwania Karaimów w Haliczu, a w 1999 w otwarciu i ponownemu poświęceniu odremontowanej kienesy w Eupatorii, na Krymie. 30.06 7.07.2000 r. Odbył się Letni Zjazd Młodzieży, który zgromadził w

Re: Matura z polskiego. Kiedyś i teraz.

Tematy w 2000 roku nie były jak w wątku założycielskim tylko takie Wizje człowieczeństwa: „Jakie wyobrażenia o człowieczeństwie pragniesz przenieść w nowe stulecie? Odwołaj się do tekstów, które wspierają Twoje przemyślenia.”Motyw domu: „Dom rodzinny jako ostoja wartości (literatura, historia

Re: TRAMPEK!, TRAMPEK!, TRAMPEK19

Zniszczenia cywilizacji przez Trumpa nie będzie! Przynajmniej na razie. Ci, którzy czekali dziś do drugiej w nocy polskiego czasu na to, czy Donald Trump spełni swoją kolejną apokaliptyczną groźbę wobec Iranu, mogą na razie odetchnąć. A reszta świata obudzi się też w lepszych humorach. Po całym

Re: 🥚Nie tylko zagadki na Wielkanoc🥚

. Głównym ciastem wielkanocnym do dzisiaj pozostała babka drożdżowa, tzw. baba wielkanocna. Popularne są również mazurki. Według badań CBOS (2000) w zwyczaju święcenia pokarmów w Wielką Sobotę uczestniczy 95% obywateli Polski Poza Polską z obyczajem tym można się jeszcze spotkać na Słowacji i Zaolziu, na

Re: Wierszyki na Wielkanoc

. Głównym ciastem wielkanocnym do dzisiaj pozostała babka drożdżowa, tzw. baba wielkanocna. Popularne są również mazurki. Według badań CBOS (2000) w zwyczaju święcenia pokarmów w Wielką Sobotę uczestniczy 95% obywateli Polski Poza Polską z obyczajem tym można się jeszcze spotkać na Słowacji i Zaolziu, na

Re: Wodzionka fest wonio

Klarom dlugi spacer po Krzemionkach, ludzi mostwo, porobilam nowe fotki i jutro je przesle, bo dzis, bardzo jestem spozniona. Jeszcze jest ostatni dzien miesionca, a wtedy odczytuje wszedzie liczniki i nie tylko, bo odbywala sie zmiana najemcy i pisanie umow. Do domu wrocilam z psem okolo 20.00

1 2 3 4 5