Dziękuję wszystkim za udział w zabawie! Na podium znalazły się imiona: Jan (13,5 pkt.) , Jeremi (13,5 pkt.) i Teodor (11 pkt.) Pełna lista zwycięzców: 13,5 Jan Jeremi 11 Teodor 9 Tadeusz 7,5 Leonard Ludwik 7 Fryderyk 5,5 Bruno 5 Konstanty 4
A, co najważniejsze, dziękuję Oliance za ofiarne przeprowadzenie rankingu!! :) -- De gustibus...
Przypominam zasady I etapu: zgłaszamy po 15 ulubionych imion męskich. Te z nich, które zostaną zgłoszone więcej niż jednokrotnie, przejdą do drugiego etapu głosowania. Zgłaszamy wyłącznie imiona polskie (spolszczone). Miłej zabawy! -- https://www.suwaczki.com/ https
1 Aleksander 2 Wojciech 3 Radosław 4 Wiktor 5 Dominik 6 Norbert 7 Franciszek 8 Ireneusz 9 Paweł 10 Marcin 11 Piotr 12 Sergiusz 13 Stanisław 14 Cezary 15 Remigiusz
Rozpoczyna się drugi etap rankingu. Zasady: - każdy podaje 15 imion na TAK i 3 - na NIE - imiona z najwyższą punktacją na TAK przechodzą do ostatniego, trzeciego etapu - imiona można wybierać TYLKO z poniższej listy. Adam Albert Aleksander Aleksy Alojzy Anatol Andrzej Antoni August
TAK: Anatol Bruno Feliks Gustaw Jeremi Jerzy Kajetan Klemens Konstanty Kosma Ksawery Leon Leonard Olgierd Wiktor NIE: Lutomir Radowit Wojmir
W III etapie głosujemy na 3 imiona na tak (1 punkt za każdy głos) i 1 imię na nie (-0,5 punktu za każdy głos). Można głosować wyłącznie na imiona z poniższej listy - to 32 imiona, które uzyskały najwięcej głosów w poprzednim etapie: Aleksander Aleksy Anatol Antoni Beniamin Bruno
tak: Bruno Jeremi Leonard nie: Edward
Kilka dni temu pojawił się już oficjalny ranking popularności imion za 2015 r.: mc.gov.pl/aktualnosci/najpopularniejsze-imiona-2015-roku-to-zuzanna-i-jakub Przeklejam
Nie, nie brałam pod uwagę rankingów. Lena, Maja , Zuza i Jakub mi się nie podobają ale imiona moich dzieci są w rankingach wysoko. Co z tego? Imiona dla męskiego potomka miałam ukochane od zawsze. A pierwszego chłopaka o tym imieniu znałam osobiście na studiach. Syn jest zadowolony
zmiany nastąpiły natomiast na dalszych pozycjach stołecznego rankingu imion. Nie zmienia to jednak ogólnomiejskiego trendu związanego z nadawaniem imion zakorzenionych w tradycji. Najpopularniejsze imiona żeńskie: Zofia (822), Julia (736), Hanna (717), Zuzanna (650), Alicja (622), Maja (594), Maria
Najpopularniejsze imiona w Warszawie? Zosia, a u chłopców? Warszawiacy wciąż pozostają tradycjonalistami jeśli chodzi o wybór imion dla swoich dzieci. Rok 2015 był kolejnym, w którym najpopularniejszymi imieniem żeńskim była Zofia, a męskim Jan - informuje ratusz. Zofia (535 dziewczynek
Iker to imię baskijskie, bardzo popularne w Hiszpanii, nie tylko w Kraju Basków (gdzieś w pierwszej 20tce najczęściej nadawanych imion męskich). Swoją karierę zawdzięcza w dużej mierze wieloletniemu bramkarzowi reprezentacji, Ikerowi Casillasowi. Ikera stworzył/spopularyzował w XIX w. jakiś
Julia wyprzedza Zofię, a Jan wciąż liderem Kilkuletnia liderka rankingu najpopularniejszych imion w stolicy została zdetronizowana. W 2017 roku warszawiacy najczęściej nadawali dziewczynkom imię Julia. Wśród rodziców niezmiennie popularne pozostaje jednak imię Jan, które wyprzedza Antoniego i