Pamietam Marcinkiewicza, bo to mój rocznik. A potem te jego słynne zamieszanie z Isabel - wielka miłością.
sama jest śpiewaczką Opery? Czy gdzieś, choćby później, pojawia się jakieś > info o jej PRACY? O próbach, przygotowaniach do premiery, itp? Moment, niech ją ogarnę chronologię. Larwa jest rocznik 84, ale z niewiadomych przyczyn zdaje maturę w 2004. Na śpiew idzie rok później, w 2005. Studia
Co prawda w dniu dzisiejszym najczęściej powtarzanym i odmienianym przez wszystkie przypadki słowem w naszym kraju jest Pegasus, a to wszystko w związku z wielogodzinnym przesłuchaniem byłego ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro (rocznik 1970) przez sejmową komisję śledczą do spraw Pegasusa
Moje dziecko jest z 2005. Poszedł jako sześciolatek w 2011 ponieważ od 2012 miały obowiązkowo iść do szkoły wszystkie sześciolatki. Czyli prawie podwójny rocznik. Po czym we wrześniu jak już chodził do szkoły przesunięto ten termin chyba o 3 lata. Z tego co wiem bardzo wielu rodziców postąpiło
Ale 2004 i 2005 to przed czym ratowano? Moja 2006 poszła normalnie do szkoły i nie trzeba było jej ratować. Pół rocznika 2008 I 2009 musiały iść jako 6 latki itam część ratowano zapewne. -- Sygnaturka się zgubiła....
Te dane są z roczników statystycznych i z głowy. UE w ciągu 20 lat dotowała budowę dróg w Polsce: 75% kosztów jest z funduszy UE. To oczywiście uproszczenie, że bilion zł (1000 mld) unijnych dotacji poszło na budowę autostrad. Także na podniesienie rozmaitych standardów począwszy od jakości ulic
>efekt Mandeli wink Chyba to nie to. Bo ja nie mam jakichś konkretnych wspomnień o śmierci danej osoby, tylko po prostu jakoś jestem przekonana, że ta osoba nie żyje. Np. jak poznałam twórczość Lenza koło 2005 roku, to byłam przekonana, że ten autor nie żyje. On był rocznik 1926, śmierć w
przedszkolu byli: Karol, Dariusz i później Grzegorz. Tutaj rocznik 2005.
On jest rocznik 75, młodym doktorantem to on był w okolicach 2000-2005. Ja w plus/minus tym czasie zgłosiłam nieodpowiednie zachowanie jednego z "starszych wykładowców". Od opiekuna roku usłyszałam, abym sobie dała spokój bo w facet jest w Solidarności i niewiele mu do emerytury brakuje. Studenci
Jestem z rocznika gdy pisanie listów właściwie już nie funkcjonowało. Po 2000-2005 roku to już była rzadkość by nastolatki pisały listy w formie papierowej. A wcześniej jako dziecko kilkuletnie nie wiek do kogo miałbym pisać i po co.
70-te. Moja córka rocznik 2005 często sięga po klasykę (głównie rocka) z lat mojej młodości, ale słucha również bardzo wielu młodych twórców.