www.money.pl/podatki/pit_2013/poradniki/ulga-na-dzieci/artykul/ulga;rodzinna;-;jaka;deklaracje;zlozyc,223,0,748767.html?rfguidfo Powiedźcie czy ktoś z was został Wezwany do Urzędu Skarbowego , aby Przedstawić dokumenty: akt urodzenia, zaświadczenie sądu ustanawiającego opiekuna prawnego, zaświadczenia ze szkoły? Czy to co tam piszą to prawda ?
rozliczam sie jako samotna matka i okazało sie na rozliczeniu rocznym, ze mam dość spory zwrot. A tego US juz pilnują. Wiec poszłam grzecznie z aktem urodzenia dziecka, wyrokiem rozwodowym, papierami za internet i bardzo miło załatwiłam sprawę w 10 minut druga to w zeszłym roku bo wysyłałam PITa
Są większe pieniądze, zadbali o promowanie wielodzietności, ale i słyszę wkoło, że to dobre tylko dla bogaczy. Więc pytam Was jak jest naprawdę, czy korzystacie z całej ulgi? U nas przy czwórce dzieci do odliczenia z podatku jest 6116,22 zł. Dochód musi być minimum mniej więcej 50 000 rocznie
ja właśni straciłam całą ulgę, bo mamy jedno dziecko, a na papierze za wysoki dochód. Całe szczęście, że się za rodziny z dwójką dzieci nie wzięli, bo jestem w ciąży i za rok i tak odliczę sobie za jedno dziecko maksymalną kwotę , no i za fasolkę 1 m-c, chyba że znów coś szanowna władza wymyśli.
ksiegowosc.infor.pl/podatki/pit/pit/ulgi-odliczenia/66063,Ulga-z-tytulu-wychowywania-dzieci-2013-2014.html# ksiegowosc.infor.pl/podatki/pit/pit/ulgi-odliczenia/66063,Ulga-z-tytulu-wychowywania-dzieci-2013-2014.html# -- Większość ludzi to
Dzisiaj przeczytałam w Internecie, że planowany termin wejścia ustawy w życie to 1 stycznia 2013, a co za tym idzie powiększoną kwotę na 3 i kolejne dziecko otrzymamy dopiero w 2014, gdy będziemy rozliczac 2013 :( -- Wojtek 2004, Bartek 2006, Karol 2010
Wychodzi na to, że zmiany w ulgach "na dzieci" są projektowane dopiero na 2013 rok, czyli przed kolejnymi wyborami :-D https://wyborcza.biz/biznes/1,100969,10924519,MF__do_konca_stycznia_projekty_dot__zmian_w_ulgach.html Tekst linka -- http://kochamniewychowuje.pl/
ksiegowosc.infor.pl/podatki/pit/pit/ulgi-odliczenia/66063,Ulga-z-tytulu-wychowywania-dzieci-2013-2014.html# "....a) pozostającego przez
Taka sytuacja: Osoba rozwiedziona w maju 2013 -czy może w zeznaniu za rok 2013 zaznaczyć "w sposób przewidziany dla osób samotnie wychowujących dzieci"? Ta sama osoba podjęła pracę na pół etatu od listopada 2013 - czy warto w ogóle rozliczać ulgę na dziecko? Dochód tej osoby to pewnie jakieś 700
.pl: ksiegowosc.infor.pl/podatki/pit/pit/ulgi-odliczenia/65959,Darowizny-na-cele-pozytku-publicznego-ulga-w-PIT-2012-2013.html#ixzz2rtMdSmH6 -- Hej z cokołu
.pl: ksiegowosc.infor.pl/podatki/pit/pit/ulgi-odliczenia/65959,Darowizny-na-cele-pozytku-publicznego-ulga-w-PIT-2012-2013.html#ixzz2rtMdSmH6 > Czy to znaczy że jak mam polecenie zapłaty na Unicef to też mogę to odliczyć? Coś mi się obiło o uszy że to trzeba wcześniej zgłosić do US wie ktoś może?
Ja wiem, a Wy, mili Forumowicze, wicie, rozumicie? www.finansomania.net/podatki/ulgi-podatkowe-na-dzieci-nie-znikna-w-2013 Wyjaśnię później :) --
Czy doradca Ci powiedział, że urząd skarbowy może w tym roku skontrolować zeznania podatkowe za rok 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012? Lepiej skorzystaj z pomocy profesjonalisty, a nie forum. Pamiętaj, że od zaległości podatkowych nalicza się odsetki...
Ale mogę skarżyć biuro. program.rozliczampit.pl/bledy-w-pit-2013-z-winy-biura-rachunkowego.html
2015 roku za 2013? 2. Dziecko chodzi prywatnie na zajęcia SI i logopedę. Czy podstawą odliczenia mogą być tylko faktury za zajęcia? 3. Czy koszty wizyt u psychologa tez można sobie odliczyć? 4. Czy płatność za prywatne przedszkole integracyjne, w którym ma 6 godzin/tyg. zajęć terapeutycznych w