Dodaj do ulubionych

Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świata

21.02.06, 08:50
prof Kloczowski TW "historyk" nie powinien zabierac glosu publicznie, a
zwlaszcza w takich sprawach
Obserwuj wątek
    • Gość: erwk Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:37
      Nie ma to jak wypowiedź średniowiecznika na tematy historii XX wieku...
      jak sie nie ma co sie lubi to...
      • Gość: takitam Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:45
        to się robi co każą ...
        • Gość: m13 Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:09
          To tylko potwierdza ze mamy coraz wiecej wplywowych nakrecaczy kaszernego
          pochodzenia co pieknie potrafia manipulowac i oglupiac.
          • joannaabarska ach ci lobbyści... 22.02.06, 19:45
            "lobbyści" nie tak dawno robili co mogli by nadac jednej ze szkół imię Brzechwy
            -żydowskiego literata ,a w latach komunistycznego terroru - fanatycznego piewcy
            Stalina - więc teraz zaczynają z innej strony - kiedy wreszcie władze miasta
            przestaną dokarmiać Pietrasiewicza i jego piąta kolumnę???
    • jazzpunk Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat 23.02.06, 16:21
      a ja sobię słucham przepięknej płyty "Camp Songs", firmowanej nazwiskiem Bena
      Perowskyego, na fortepianie fenomenalny Uri Caine, żydowskie melodie w
      jazzujących klimatach, miodzio.Polecam wszystkim forumowiczom negatywnie
      nastawionym do narodu wybranego:)
      • joannaabarska Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat 24.02.06, 23:49
        "narodu wybranego"??? jakieś wybory były? coś mi umknęło? a propos muzykujących
        Żydów- uwielbiam Gustava Mahlera :)
        • jazzpunk Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat 25.02.06, 22:48
          ano były,ale to było tak dawno, że możesz nie pamiętać:)
          • Gość: lechtizdajen Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 23:58
            a kto wybierał i kogo wybrali?

lechtizdajen
    • Gość: Viva Palestina! Szkoła imienia Jasera Arafata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 00:02
      Szkoła imienia Jasera Arafata
      • blood_free Sprawiedliwi zyja wsrod nas.... 27.02.06, 00:11
        Wspanialy pomysl, podpisuje sie pod nim juz dzis.A TW "ARON" vel ratatata vel dj
        heniu, zostal juz niegdys zdemaskowany za uprawianie obiektywnej,wielonikowej
        dyskusji.
        • jazzpunk Re: Sprawiedliwi zyja wsrod nas.... 27.02.06, 10:30
          chciałbym przypomnieć wszystkim wybitnym umysłom, że Sprawiedliwi to Polacy,
          np. jeden z najwybitniejszych przedstawicieli szkoły lwowsko-warszawskiej
          Tadeusz Czeżowski:)
          • alkoholokaust widzisz tyle ze tu nie chodzi o "sprawiedliwych" 27.02.06, 11:21
            tylko o pana Pietrasiewicza i jego swoisty -żeby nie powiedzieć: chorobliwy-
            ekstremizm w pewnych sprawach. Nie lubie zawodowych filosemitow tak samo jak
            nie lubie zawodowych antysemitow. Zresztą róznica między jednymi a drugimi jest
            bardzo niewielka.
            • Gość: ja Re: widzisz tyle ze tu nie chodzi o "sprawiedliwy IP: *.it-net.pl 27.02.06, 14:43
              Jak myślicie, jakie imię powinna nosić szkoła, aby nazwa była sensowna (myślę o
              odzialywaniach wychowawczych itp.), a jednocześnie neutralna politycznie?
              Wiadomo, że z Żydami nie przejdzie, JP II już są w wystarczających ilościach,
              pisarze i poeci raczej tez mają szkoły ponazywane swoimi imionami. Dajcie swoje
              propozycje- ale powazne, kto wie, może do wykorzystania. Jeszcze wiele szkół
              nie nosi żadnego imienia ( zwlaszcza gimnazjów).
              • Gość: Re Re: widzisz tyle ze tu nie chodzi o "sprawiedliwy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.02.06, 18:05
                Jestem zainteresowana propozycjami. Moja szkoła ma mieć nadawane imię.
                Propozycją jest imię lokalnego działacza, społecznika. Też są głosy na nie, bo
                są przeciez inni bardziej zasłużeni, znani.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka