ratatatam 21.02.06, 08:50 prof Kloczowski TW "historyk" nie powinien zabierac glosu publicznie, a zwlaszcza w takich sprawach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erwk Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:37 Nie ma to jak wypowiedź średniowiecznika na tematy historii XX wieku... jak sie nie ma co sie lubi to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:45 to się robi co każą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m13 Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:09 To tylko potwierdza ze mamy coraz wiecej wplywowych nakrecaczy kaszernego pochodzenia co pieknie potrafia manipulowac i oglupiac. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaabarska ach ci lobbyści... 22.02.06, 19:45 "lobbyści" nie tak dawno robili co mogli by nadac jednej ze szkół imię Brzechwy -żydowskiego literata ,a w latach komunistycznego terroru - fanatycznego piewcy Stalina - więc teraz zaczynają z innej strony - kiedy wreszcie władze miasta przestaną dokarmiać Pietrasiewicza i jego piąta kolumnę??? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat 23.02.06, 16:21 a ja sobię słucham przepięknej płyty "Camp Songs", firmowanej nazwiskiem Bena Perowskyego, na fortepianie fenomenalny Uri Caine, żydowskie melodie w jazzujących klimatach, miodzio.Polecam wszystkim forumowiczom negatywnie nastawionym do narodu wybranego:) Odpowiedz Link Zgłoś
joannaabarska Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat 24.02.06, 23:49 "narodu wybranego"??? jakieś wybory były? coś mi umknęło? a propos muzykujących Żydów- uwielbiam Gustava Mahlera :) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat 25.02.06, 22:48 ano były,ale to było tak dawno, że możesz nie pamiętać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechtizdajen Re: Szkoła im. Sprawiedliwych wśród narodów świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 23:58 a kto wybierał i kogo wybrali? lechtizdajen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viva Palestina! Szkoła imienia Jasera Arafata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 00:02 Szkoła imienia Jasera Arafata Odpowiedz Link Zgłoś
blood_free Sprawiedliwi zyja wsrod nas.... 27.02.06, 00:11 Wspanialy pomysl, podpisuje sie pod nim juz dzis.A TW "ARON" vel ratatata vel dj heniu, zostal juz niegdys zdemaskowany za uprawianie obiektywnej,wielonikowej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: Sprawiedliwi zyja wsrod nas.... 27.02.06, 10:30 chciałbym przypomnieć wszystkim wybitnym umysłom, że Sprawiedliwi to Polacy, np. jeden z najwybitniejszych przedstawicieli szkoły lwowsko-warszawskiej Tadeusz Czeżowski:) Odpowiedz Link Zgłoś
alkoholokaust widzisz tyle ze tu nie chodzi o "sprawiedliwych" 27.02.06, 11:21 tylko o pana Pietrasiewicza i jego swoisty -żeby nie powiedzieć: chorobliwy- ekstremizm w pewnych sprawach. Nie lubie zawodowych filosemitow tak samo jak nie lubie zawodowych antysemitow. Zresztą róznica między jednymi a drugimi jest bardzo niewielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: widzisz tyle ze tu nie chodzi o "sprawiedliwy IP: *.it-net.pl 27.02.06, 14:43 Jak myślicie, jakie imię powinna nosić szkoła, aby nazwa była sensowna (myślę o odzialywaniach wychowawczych itp.), a jednocześnie neutralna politycznie? Wiadomo, że z Żydami nie przejdzie, JP II już są w wystarczających ilościach, pisarze i poeci raczej tez mają szkoły ponazywane swoimi imionami. Dajcie swoje propozycje- ale powazne, kto wie, może do wykorzystania. Jeszcze wiele szkół nie nosi żadnego imienia ( zwlaszcza gimnazjów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Re: widzisz tyle ze tu nie chodzi o "sprawiedliwy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.02.06, 18:05 Jestem zainteresowana propozycjami. Moja szkoła ma mieć nadawane imię. Propozycją jest imię lokalnego działacza, społecznika. Też są głosy na nie, bo są przeciez inni bardziej zasłużeni, znani. Odpowiedz Link Zgłoś