Witajcie, czy ma ktoś jakieś opinie odnośnie przedszkola na Twardej? Bardzo mi zależy na Waszych wrażeniach, zarówno pozytywnych, jak i negatywnych.
Witam, mój syn chodzi do tego przedszkola od 4 mcy, moje odczucia są negatywne. Jedynym plusem przedszkola jest przemiła Pani Dyrektor, reszta- porażka. Płacę prawie 600 PLN miesięcznie, przy czym mój syn często mówi, że nie chce iść do przedszkola i prowadzam go prawie na siłę. Dlaczego? Pierwsze zdarzenie: w czasie adaptacji- odebrałam go w histerii, skarżył się że Pani go szarpała i popchnęła. Postanowiłam wyjaśnić sprawę. Opiekunka była tak zaskoczona, że przyszłam do niej, że przyznała się- ponieważ nie chciał sprzątnąć zabawek- szarpnęła go i trochę popchnęła. Ale oni "się tak bawią i żartują". Powiedziałam, żeby z moim synem tak więcej nie żartowała, Pani powiedziała że będzie zwracała na niego uwagę. Byłam u Pani Dyrektor, opowiedziałam o incydencie. Pani Dyrektor oczywiście przepraszała, usłyszałam że więcej się to nie powtórzy. Na drugi dzień opiekunka poprosiła mnie do sali i ze łzami w oczach wypierała się wszystkiego co powiedziała wcześniej. Kolejna sprawa: opieka nad dziećmi tuż przed przyjściem rodziców. Dzieci biegają po placu zabaw, zwisają na huśtawkach prosząc żeby "ciocia" pohuśtała, ale ciocia odpowiada, że nie ma czasu (byłam świadkiem takiej sytuacji). Ciocia nie odpowiada na dzień dobry (może tylko ja jestem na cenzurowanym?), ciocie generalnie siedzą na ławce i rozprawiają nt fryzur. Dzieciaki same huśtają jeden drugiego, przy czym jeśli jeden podejdzie pod ciężką drewnianą bujawkę, ma....po prostu guza. Jest monitoring na placu zabaw, owszem, ale zwrócony na płot, ciocie mają bezpieczne miejsca na ławeczce, bez kontroli, no chyba że ktoś stoi na balkonie w bloku obok. Jestem zniesmaczona, zawiedziona i nie rozumiem- za co płacimy jako rodzice? Na pewno nie za czas opalania i brak zainteresowania naszymi pociechami. I w ogóle- czy jest jakiś nadzór nad kadrą w przedszkolach? Jeśli Pani X ma dość bycia nauczycielką, może poszukać sobie innego zajęcia, może nawet lepiej płatnego.
Abstrahujac juz od poziomu opieki. Sadzilam, ze przedszkola juz dawno pozbyly sie klasycznych hustawek, ktore po pierwsze moga wyrzadzic wiecej krzywdy niz korzysci, po drugie sa wiecznie oblegane. W naszym przdszkolu nie ma ich w kazdym razie i dobrze. -- Winter is coming ...
mogę Ci tylko pozazdrościć,że dostaliście się na Borowską , bo nam się nie udało :-( no i pogratulować ;-) a mieszkać będziemy bardzo blisko tego przedszkola
a my na Strońskiej :-)będziemy a co do Lwowsiej, o której wyżej, to jest świetnie przedszkole. My sie stamtąd wyprowadzamy i dlatego młodego tam już nie zapisywalam, ale jakbysmy mieli zostac w tych okolicach tyo typowalałbym wlasnie tam
Witam, czy ktoś może się wypowiedzieć o tych przedszkolach? Zastanawiam się gdzie próbować się dostać. Rozpatruję przedszkola: 47 - Mali Artysci z Krochmalnej 2 239 - Al Jerozolimskie 117 289 - Twarda 60a W przedszkolu nr289 - zastanawia mnie tamtejszy personel.
Uczeń ponad przeciętny, szczególne zdolności matematyczne. Najbliżej będzie mieć do szkoły nr 80. Trochę dalej do 289 i jeszcze dalej do 293. 80 jest najbliżej ale ma najgorsze wyniki wśród tych szkół i spotkałam się z negatywną opinią. Macie jakieś doświadczenia z tymi szkołami. Polecacie którąś bardziej? A jakieś fajne przedszkola dla 3 latki?
Oddam miejsce w przedszkolu na ul Słowiczej w zamian za miejsce w przedszkolu przy ul Wietrznej 60. Chodzi o grupę 3-4 latków Tel 509 289 939
Ja mojemu synkowi zakładam krótkie spodenki na rajtuzy - wygląda to całkiem estetycznie i nie gotuje się z gorąca. -- www.gosiek289.smyki.pl
Podbijam temat- bo jestem zainteresowana posłaniem tam synka od września. -- www.gosiek289.smyki.pl
Zajrzyj moze do tego watku ,byc moze kogos odnajdziesz.
forum.gazeta.pl/forum/w,289,22026399,22026399,Joliot_Curie_19a.html
--
Familijny Wrocław Uwaga, ważna informacja - mamy jeszcze wolne miejsca w Bezpłatnych Punktach Przedszkolnych. Nabór do końca stycznia b.r. Poniżej lista placówek z wolnymi miejscami: Czerwony Kapturek ul. Sarbinowska 19-21 czynny 8.00-13.00 tel. 512 031 674 e-mail:...