Dodaj do ulubionych

wstązka - problem z przyklejaniem

20.02.07, 13:26
Dziewczyny, oświećcie mnie jak przykleić ładnie i solidnie wstążkę wokół
drewnianego pudełka.
Do tej pory próby na klej kończyły się nie dość że odklejeniem, to przede
wszystkim klej przemakał przez materiał wstążki....;-(
Obserwuj wątek
    • jadwiszka Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 14:06
      a jakim klejem kleisz Ewa? sprobuj kleju Magic- nie przechodzi przez wstazke,
      nie klei palcow, w razie czego latwo usunacsmile
    • k_izydorczyk Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 14:07
      Klej Magic - czyni cudawink A tak by the way to już dziewczyny wcześniej wiele
      razy do tych celów go polecały, warto używać wyszukiwarkismile
    • jadwiszka Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 14:11
      wiem ze jeszcze Dziewczyny chyba uzywaja kleju patex.
      ale Magic sie sprawdza zarowno do wstazeczek, jak i np robienia kartek, bo po
      wyschnieciu nie zostawia plam i jest przezroczystysmile
      • kasia.z Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 14:25
        Jeszcze raz Magic.
        Kasia
        • bogusia1711 Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 14:28
          Ja również używam kleju magick.Wiem też,że w dobrze zaopatrzonych pasmanteriach
          są specjalne kleje do tkanin,ale odstraszyła mnie cena ponad 17zł.
          • greglis Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 19:29
            Klej introligatorski też bardzo dobrze się sprawdza smile do dostania w sklepach
            papierniczych
    • ewr Re: wstązka - problem z przyklejaniem 21.02.07, 09:27
      Wielkie dzięki moje drogie !
      Już szukam w necie smile
    • ewr Re: wstązka - problem z przyklejaniem 21.02.07, 09:49
      Słuchajcie, a na taśmie dwustronnej, takie zółtej, mocnej, to nie obleciałabym
      (opróćz magica rzecz jasna smile ?
    • joanx Re: wstązka - problem z przyklejaniem 21.02.07, 10:38
      Ja używam taśmy dwustronnej. Dobrze trzyma i żadnych plam smile
      pozdrawiam
    • artpasja Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 14:08
      Ja używam kleju Magic i HI-TACK - angielski, rewelacja choć długo schnie, ale
      klei " na amen".
      • k_izydorczyk Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 15:07
        Taśma lubi po jakimś czasie puścić, Magic trzyma na amen-jego koszt to koło 2zł
        za tubkę, wychodzi taniej od taśmy, no i jest wydajny.
        • mamoon1 Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 15:32
          tylko gdzie go kupić w Warszawie?
          • k_izydorczyk Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 15:45
            Nie wiem, gdzie jest w Warszawie, ale na pewno jest na Allegrosmile
            • jaroosi Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 16:58
              Witam
              Ja nie jestem z Warszawy tylko z Krakowa ale klej kupiłam w sklepie
              papierniczym, zwykłym, osiedlowym. Może nie szukaj zaraz w "specjalistycznych"
              sklepach. Za klej Magic w tubce, z wąską, nakładaną końcówką zapłaciłam 3 zł.
              Pozdrawiam
              • jadwiszka Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 17:37
                najpierw kupilam na allegro, a potem spytalam w zwyklym papierniczym i okazalo
                sie ze jest, duzo nim kleilam, czesc kleju wypapralam- bo zostawilam nie
                zamknieta tubke i sobie wyplywal, ale nadal konca nie widacsmile takze faktycznie
                ekonomiczny jest,
                jak bedziesz kupowac na allegro to zerknij dokladnie z jaka koncowka kupujesz-
                bo sa takie jak w zwyklym kleju biurowym i takie jak w konturowce- cienkie- do
                wstazek wygodniejszesmile
                • qlka_79 Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 18:16
                  Chciałaby zobaczyć te przyklejoną Magikiem wstążkę - przecież on przesiąka i
                  nie tylko zmienia kolor wstążki, ale jeszcze powoduje plamy.
                  A może używacie jakichś specjalnych wstążek?
                  • jaroosi Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 18:48
                    Witajcie,
                    qlka_79 ja przyklejałam taką zwykłą wstązeczkę szer. 1 cm, od spodu matowa a z
                    wierzchu atłasowa. Magik jest biały jak zwykły szkolny klej. Faktycznie
                    najpierw jest biały i jak przykleiłam wstązeczke to była namoczona i widać było
                    ślady kleju. Z upływem czasu jak wszystko schnie ślady ze wstążeczek znikają.
                    Podobne zmiany nastąpiły na moich palcach - najpierw białe a po chwili zrobiła
                    sie przeźroczysta skorpka jak po bezbarwnym lakierze.
                    • jadwiszka Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 21:55
                      dokladnie smile
                      ja na pierwszy rzut oka tez mialam watpliwosci- bo klej wyglada faktycznie albo
                      jak biurowy albo jak wikol, ale po wyschnieciu- faktycznie nic nie widac

tak samo sprawdza sie na kartkach-robilam ostatnio testowe zaproszenie- kleilam
                      tasiemki, koronki, tekturki,kwiatki malutkie- dawalam dosyc spora krople kleju-
                      wieksza czasem od kwiatka i na to kwiatki , na poczatku plamy,bylam przekonana
                      ze kartka bedzie wygladala jak upaprana klejem, a po wyschnieciu jednak ani
                      sladu, bo klej robi sie jak folia przezroczysty
                      • qlka_79 Re: wstązka - problem z przyklejaniem 24.02.07, 18:48
                        No to w takim razie zrobię zdjęcie wstążki przyklejonej Magikiem.
                        Zostaje plama jak diabli, tzn. takie ciemniejsze i błyszczące miejsce, dlatego
                        wstążki przyklejam na taśmę - bez plam, bez problemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka