ewr 20.02.07, 13:26 Dziewczyny, oświećcie mnie jak przykleić ładnie i solidnie wstążkę wokół drewnianego pudełka. Do tej pory próby na klej kończyły się nie dość że odklejeniem, to przede wszystkim klej przemakał przez materiał wstążki....;-( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadwiszka Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 14:06 a jakim klejem kleisz Ewa? sprobuj kleju Magic- nie przechodzi przez wstazke, nie klei palcow, w razie czego latwo usunac Odpowiedz Link
k_izydorczyk Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 14:07 Klej Magic - czyni cuda A tak by the way to już dziewczyny wcześniej wiele razy do tych celów go polecały, warto używać wyszukiwarki Odpowiedz Link
jadwiszka Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 14:11 wiem ze jeszcze Dziewczyny chyba uzywaja kleju patex. ale Magic sie sprawdza zarowno do wstazeczek, jak i np robienia kartek, bo po wyschnieciu nie zostawia plam i jest przezroczysty Odpowiedz Link
kasia.z Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 14:25 Jeszcze raz Magic. Kasia Odpowiedz Link
bogusia1711 Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 14:28 Ja również używam kleju magick.Wiem też,że w dobrze zaopatrzonych pasmanteriach są specjalne kleje do tkanin,ale odstraszyła mnie cena ponad 17zł. Odpowiedz Link
greglis Re: wstązka - problem z przyklejaniem 20.02.07, 19:29 Klej introligatorski też bardzo dobrze się sprawdza do dostania w sklepach papierniczych Odpowiedz Link
ewr Re: wstązka - problem z przyklejaniem 21.02.07, 09:27 Wielkie dzięki moje drogie ! Już szukam w necie Odpowiedz Link
ewr Re: wstązka - problem z przyklejaniem 21.02.07, 09:49 Słuchajcie, a na taśmie dwustronnej, takie zółtej, mocnej, to nie obleciałabym (opróćz magica rzecz jasna ? Odpowiedz Link
joanx Re: wstązka - problem z przyklejaniem 21.02.07, 10:38 Ja używam taśmy dwustronnej. Dobrze trzyma i żadnych plam pozdrawiam Odpowiedz Link
artpasja Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 14:08 Ja używam kleju Magic i HI-TACK - angielski, rewelacja choć długo schnie, ale klei " na amen". Odpowiedz Link
k_izydorczyk Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 15:07 Taśma lubi po jakimś czasie puścić, Magic trzyma na amen-jego koszt to koło 2zł za tubkę, wychodzi taniej od taśmy, no i jest wydajny. Odpowiedz Link
mamoon1 Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 15:32 tylko gdzie go kupić w Warszawie? Odpowiedz Link
k_izydorczyk Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 15:45 Nie wiem, gdzie jest w Warszawie, ale na pewno jest na Allegro Odpowiedz Link
jaroosi Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 16:58 Witam Ja nie jestem z Warszawy tylko z Krakowa ale klej kupiłam w sklepie papierniczym, zwykłym, osiedlowym. Może nie szukaj zaraz w "specjalistycznych" sklepach. Za klej Magic w tubce, z wąską, nakładaną końcówką zapłaciłam 3 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link
jadwiszka Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 17:37 najpierw kupilam na allegro, a potem spytalam w zwyklym papierniczym i okazalo sie ze jest, duzo nim kleilam, czesc kleju wypapralam- bo zostawilam nie zamknieta tubke i sobie wyplywal, ale nadal konca nie widac takze faktycznie ekonomiczny jest, jak bedziesz kupowac na allegro to zerknij dokladnie z jaka koncowka kupujesz- bo sa takie jak w zwyklym kleju biurowym i takie jak w konturowce- cienkie- do wstazek wygodniejsze Odpowiedz Link
qlka_79 Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 18:16 Chciałaby zobaczyć te przyklejoną Magikiem wstążkę - przecież on przesiąka i nie tylko zmienia kolor wstążki, ale jeszcze powoduje plamy. A może używacie jakichś specjalnych wstążek? Odpowiedz Link
jaroosi Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 18:48 Witajcie, qlka_79 ja przyklejałam taką zwykłą wstązeczkę szer. 1 cm, od spodu matowa a z wierzchu atłasowa. Magik jest biały jak zwykły szkolny klej. Faktycznie najpierw jest biały i jak przykleiłam wstązeczke to była namoczona i widać było ślady kleju. Z upływem czasu jak wszystko schnie ślady ze wstążeczek znikają. Podobne zmiany nastąpiły na moich palcach - najpierw białe a po chwili zrobiła sie przeźroczysta skorpka jak po bezbarwnym lakierze. Odpowiedz Link
jadwiszka Re: wstązka - problem z przyklejaniem 23.02.07, 21:55 dokladnie ja na pierwszy rzut oka tez mialam watpliwosci- bo klej wyglada faktycznie albo jak biurowy albo jak wikol, ale po wyschnieciu- faktycznie nic nie widac tak samo sprawdza sie na kartkach-robilam ostatnio testowe zaproszenie- kleilam tasiemki, koronki, tekturki,kwiatki malutkie- dawalam dosyc spora krople kleju- wieksza czasem od kwiatka i na to kwiatki , na poczatku plamy,bylam przekonana ze kartka bedzie wygladala jak upaprana klejem, a po wyschnieciu jednak ani sladu, bo klej robi sie jak folia przezroczysty Odpowiedz Link
qlka_79 Re: wstązka - problem z przyklejaniem 24.02.07, 18:48 No to w takim razie zrobię zdjęcie wstążki przyklejonej Magikiem. Zostaje plama jak diabli, tzn. takie ciemniejsze i błyszczące miejsce, dlatego wstążki przyklejam na taśmę - bez plam, bez problemu. Odpowiedz Link