Przesiadłem się w tym roku z Panasonica Fz 30, który wydawał mi się bardzo dobrym aparatem, na Canona 450 D.Teraz dopiero widzę ,że tylko wydawał.Różnica jest kolosalna.Ostrość zdjęć,szybkość ostrzenia,brak szumów do ISO 800,główne ustawienia pod ręką w przyciskach w pełni rekompensują
taaak, nie ma jak dobry marketingowo (dla canona oczywiście) tytuł - "prawie jak lustrzanka" - z matrycą 1/2.3" na 10mpix da się mniej-więcej przewidzieć, jak to będzie szumieć. ale aparat będzie na pewno turystów zwiedzających Krupówki w pełnym ekwipunku
Jakieś opinie i spostrzeżenia na temat nowego kompakcika ?:) Czy ktoś testował? Pozdrawiam.
Cześć,kupiliśmy z chłopakiem ten aparacik wczoraj. Jak tylko zrobimy trochę fotek postaram się coś napisać.
mam pytanie ma ktos ten aparat warto go kupic>? czy lepiej zainwestowac w jakas lustrzanke? -- Nasze małżeństwo trwa śr., 25-05-2011 Forum: Fotografia - Sprzęt Wątek: canon power shot SX 30 IS warto?
czy ktos moze mi pomoc? Zmienilem komputer a zaginela mi plytka z softwarem do ap. fot. jak w tytule. Czy ktos moze mi pomoc jak to odzyskac, ew. czy ktos moze mi ten software przekazac. Odnosniki ze strony Canona melduja mi ze adres jest zly i nie moge tego sciagnac od nich. Ew. prosze o
Interesuje mnie szybkość ostrzenia aparatu zarówno w dobrych warunakach oświetleniowych jak i w bardzo słabych. Będę wdziędczny za opinie.
A więc zakupiłem ww aparat i.... nie zachwycił mnie. Da się z nigo "wycisnąć' niezłe fotki ale bez rewelacji. Amatorski aparat z amatorską jakością zdjęć.
Wygląda na to że z canonów aktualnie wyższe noty osiąga SX100IS www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_sx100is.asp
reakcji?? Nie znam się na tym
np żeby uchwycić skok dziecka
Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy tymi dwoma aparatami. Cenowo zbliżone, Canon ma dłuższy zoom, a Samsung za to szerszy obiektyw. Który radzicie? -- Nika "All theoreticians of eroticism know when there’s no distance, there’s no border; when there’s no border
Hej... Czy muszę do tego modelu mnieć jakąś szczególnią ładowarkę ? Pierwotyna została spalona :)...( prezent z usa, lecz nie przełączone na 220-w ). Jaką kupić,to ważne bo nie można robic zdjęć bez naładowanych akumulatorków :) Dzięki i pozdrawiam. P.
Który aparat warto kupić, pozdrawiam mi