357 955 wyników w czasie 1 206 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Nie żyje Aga in America

urodziła chyba na Bali, nie chodziła do lekarza, ani przed ani po porodzie, dziecko nie było badane przez pediatrę. Miała jakieś dziwne pomysły z mlekiem, kupowała od kobiet i mroziła mleko do karmienia czy coś takiego. Jeszcze w czasach gdy twierdziła że ma guza mózgu i pojechała na drogą głodówkę (z

Re: Czy lubicie imiona popularne, średnie, najrza

Kiedyś robiłam sobie taką zabawę i sprawdzałam procentowy udział imion z top3, top 5 itd. w całej populacji dzieci danej płci, w danym roku (wartości jednak trochę szacunkowe, bo nie mogłam znaleźć dokładnej liczby urodzonych konkretnych latach). Porównując np. 2010 z 2023 różnice były

Re: wyjątkowo niefortunna i smutna wypowiedź

stwierdzić czy ważniejszy nauczyciel czy kierowca autobusu? Z drugiej stro > ny sami tworzymy w Europie kasty królów, książąt i hrabiów z samego urodzenia i > ekscytujemy się ich życiem. Gdzie tu równość? dlaczego ma być równość ? żyjemy w kraju, w którym funkcjonuje system solidarności

Re: zyskacie na tej propozycji?

p.s. dodam w Warszawie (nie wiem jak w innych miastach) masz 1500 pln miesiecznie na wsparcie opieki nad dzieckiem do 3 roku zycia. Plus 80& wynagrodzenia (zgłaszanego dochodu) przez rok po urodzeniu dziecka.

Re: A są jakieś Bombelki po studiach?

jeszcze nie mam dzieci po studiach, starszy jest po licencjacie i zaraz po obronie zrobił wymuszony przez sytstem rekrutacji rok przerwy. wykorzystał go na poszukanie pracy w zawodzie, zajęło mu to trochę czasu, ale raczej obiektywnie nie dużo, chyba szukał od listpoada, zaczął 1 lutego i to nie

Re: Pokolenie "bez kluczy "

tania.dorada napisał(a): > Zasadniczo mylisz parę rzeczy. Młodsze rodzeństwo faktycznie ma często lepiej n > iż starsze ale nie dlatego że się urodziło w lepszych czasach ogólnie, tylko że > się urodziło w lepszych czasach swoich rodziców, którzy zdążyli między jednym

Re: Pokolenie "bez kluczy "

Zasadniczo mylisz parę rzeczy. Młodsze rodzeństwo faktycznie ma często lepiej niż starsze ale nie dlatego że się urodziło w lepszych czasach ogólnie, tylko że się urodziło w lepszych czasach swoich rodziców, którzy zdążyli między jednym a drugim dzieckiem okrzepnąć finansowo, coś odłożyć, znaleźć

Re: Małżeństwa jednopłciowe

Wielka Brytania - Preston miał 9 miesięcy, gdy adoptowali go geje. W ich piekle nie przeżył pół roku. Jamie Varley oraz McGowan-Fazakerley adoptowali chłopca w kwietniu 2023 roku. Zrobili z niego zabawkę. Molestowali seksualnie, bili, aż zabili w lipcu 2023 roku. Chłopiec kilkukrotnie trafiał do

Re: Instynkt macierzyński

alexis1121 napisała: > To takie niep > rawdopodobne, że zastanawiam się nad posiadaniem dziecka? W kontekście tego, co napisałaś "nie mogę naturalnie urodzić dziecka ze względów zdrowotnych, w przeciwnym razie na pewno bym je miała " - to tak, nieprawdopodobne, że teraz się

Re: Instynkt macierzyński

Instynkt macierzyński pojawił się u mnie po urodzeniu dziecka. Za to taki, że w miesiąc po porodzie byłam gotowa mieć kolejne i generalnie zostać matką wielodzietną.

Re: Noc Świętojańska

, według jednych, rozlewa się w smołę, według innych, l wraca do grobu. 7 Strzygoń żonaty chodzi po śmierci do swojej żony, pomaga jej w pracy: urżnie sieczki, drzewa narąbie, a nawet może mieć z nią dzieci. 8 Spotkawszy człowieka, Strzygoń stara mu się chuchnąć w usta, gdyż przez to pozbawi go życia. 9

Re: Noc Świętojańska

urodziła dziecko, to oddawała je temu, który był jej luby, mówiąc: „To twoje dziecię”. On zaś urządzał święto i brał je. Feost zaś taki zakon odrzucił i ustanowił jednemu mężowi jedną żonę mieć, i żonie za jednego męża wychodzić; jeśli zaś kto naruszy, niech wrzucą go do pieca ognistego. Dlatego przezwali

Re: rocznica zamachu

biegał w tyrolskich spodenkach na szelkach po alpejskich górach. W zasadzie większym łotrem od Piłsudskiego, był łódzki bandyta, Henryk Jagoda, który okazało się podczas procesu, sfałszował metrykę urodzenia żeby ukryć polskie pochodzenie. Faktycznie był dzieckiem łódzkiego aptekarza. Jego decyzje

1 2 3 4 5 6