119 wyników w czasie 19 ms
Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Popularność biol-chemów w liceum

Snejkowa, ty chodziłaś do liceum 40 lat temu albo lepiej i nie znasz dzisiejszych realiów. Możesz wybrać klasę biol-chem, ale nie będziesz mieć dodatkowych godzin matematyki i zdanie matury rozszerzonej z matematyki będzie trudniejsze. Dla ułatwienia podpowiem ci, że matura podstawowa z matematyki

Re: Popularność biol-chemów w liceum

6 lat temu kiedy do liceum zdawała moja córka najpopularniejsze klasy do był mat- fiz i mat - geo. Córka poszła do klasy biol chem mat i w progu punktowym ta klasa była niżej niż biol chem ang. Nie było chyba mody na te rozszerzenia. Matura z matematyki rozszerzonej bardzo jej się przydała.

Re: Wyniki matur

Maturzysta z mojej rodziny- matematyka i ang rozszerzenie ponad 90%, polski podstawa 70% z czego on się bardzo cieszy, bo obstawiał ok max 60

Re: Wyniki matur

Wiem, co czujesz, bo 6 lat temu (rok pandemii, matury w czerwcu, wyniki w sierpniu) mój syn też miał poprawkę z matematyki i to z uzyskanymi zawrotnymi 4 procentami. Do tego rozszerzenia, zwłaszcza 2 z 3, dużo powyżej jego przewidywań, wyniki znacznie powyżej przeciętnej, wręcz wysokie. Do poprawki

Re: Moda na prywatne licea?

W LO jednej z córek było podobnie - kto nie zdaje rozszerzenia, ma luzy na lekcjach w klasie maturalnej, kto zdecydował się zdawać - ma trudniejsze sprawdziany i ma chodzić na dodatkowe zajęcia przygotowujące do matury. Przez to, moja córka zrezygnowała z tego rozszerzenia (bo chciała podejść z

Re: Bombelki już aplikują na studia?

W Szwajcarii na maturze zdaje sie lącznie 13 przedmiotów, do których dochodzi jeszcze napisanie i obrona pracy dyplomowej (Travail de maturité). W liceum miał matematykę rozszerzoną oraz biologię-chemię jako opcję specyficzną plus informatyka jako opcja uzupełniająca. Tutaj jak zdasz maturę to

Re: przygotowanie do medycyny

jako obowiązkowego elementu programu. Pochodne pojawiają się co najwyżej marginalnie lub w rozszerzonych klasach jako wprowadzenie. Ukraina (ostatnie klasy szkoły średniej) Typowy program matematyki często obejmuje: funkcje i ich własności, trygonometrię, ciągi, geometrię przestrzenną, kombinatorykę i

Re: Darmowe lody za świadectwo z czerwonym paskie

Ocena zwłaszcza w LO nie jest wyznacznikiem wiedzy. W LO moich dzieci, uczniowie mający 2-3 z matematyki, zdawali maturę rozszerzoną na ponad 90%. Uważasz, że oceny odzwierciedlały ich wiedzę? Syn w liceum paska nie miał, a zdał maturę na średnią ok 95%. Dostał się na prawo w Anglii, miał

Re: Darmowe lody za świadectwo z czerwonym paskie

Z tym się nie zgodzę. W topowych liceach ciężko o wysokie oceny z wiodących przedmiotów. Aż musiałabym sprawdzić świadectwo syna, ale na pewno nie miał z matmy więcej niż 3. A jednak maturę rozszerzoną napisał na 90 czy więcej %. Średnią z całej matury miał coś ok 95%. Oceny często nie zależą od

Re: OT - uważajcie na krokodyle

bywalec.hoteli napisał: > Qqbek, ale to zadanie z matury z matematyki ale zwykłej czy rozszerzonej? Bo co > ś straszą rodzice, że z rozszerzonej jest trudna. Ja z matematyki byłem nieskro > mnie mówiąc bardzo dobry. Ze zwykłej, tylko ze zwykłej są dostępne arkusze CKE na razie

Re: OT - uważajcie na krokodyle

Qqbek, ale to zadanie z matury z matematyki ale zwykłej czy rozszerzonej? Bo coś straszą rodzice, że z rozszerzonej jest trudna. Ja z matematyki byłem nieskromnie mówiąc bardzo dobry.

Re: OT biedna ofiara systemu z PO

tbernard napisał: > Mogli go skierować na maturę rozszerzoną z matematyki aby sprawdzić czy ma inte > ligencję albo czy jest debilem. Mogli wszystko. Tymczasem czekamy na wyrok. Będzie wyrok, będzie wiadomo.

Re: OT biedna ofiara systemu z PO

Mogli go skierować na maturę rozszerzoną z matematyki aby sprawdzić czy ma inteligencję albo czy jest debilem.

Re: Matura 2026

Młoda się rozchorowała w połowie tygodnia, na angielski p, r i ustny jeszcze dała radę pójść, ale nie wiemy co z matematyką rozszerzoną w poniedziałek, bo samopoczucie coraz gorsze.

Re: Matura 2026

Angielski - chyba najmniej stresujący egzamin. Też się obawiam tej rozszerzonej matematyki, pan z matematyki wysłał im jeszcze zestawy treningowe, żeby poćwiczyli trochę przed egzaminem. Na koniec jeszcze fizyka - też może być trudniejsza niż w zeszłym roku. Syn raczej spokojny, ale też nauczyciele

korki (początek wątku)

czasami ze studentami. Sytuacja w szkołach poza wielkimi aglomeracjami jest fatalna. W miasteczkach powiatowych nie idzie zebrać pełnych klas z rozszerzoną matematyką (cóż dopiero z chemią czy fizyką), więc w klasach formalnie mat-fiz (dla Sendiego: teraz to się nazywa "klasa politechniczna", bo słowo

1 2 3 4 5