matylda1001 napisała: > Wczoraj miałam wizytę duszpasterską. Przyszedł proboszcz, człowiek normalny, no > i sobie pogadaliśmy jak co roku. Jakoś tak zeszło na emocje w społeczeństwie. > Dowiedziałam się między innymi, że od roku nie ogląda TVPis bo nie mógł już słu > chać
matylda1001 napisała: > Taniuszka, za głupi jesteś żeby Tuska zrozumieć :) Tusk odleciał. Gadać o gałęzi i sznurze (w dzisiejszym podzielonym społeczeństwie) może tylko prowokator, głupek, lub głupi prowokator.
(post Matyldy przeniesiony z wątku "Ciągłe rozmowy o Bogu w pracy") matylda1001 29.07.19, 00:44 10iwonka10 napisała: > To on ma az taka wladze w Polsce nie sejm, Ministerstwo Oswiaty tylko Kaczynski? < Jedynym człowiekiem, który decyduje o współczesnej Polsce jest Kaczyński. Sejm
matylda1001 napisała: > Ja też nie rozumiem... Czyżby ci ludzie zakładali, że ich obyczaje są normatywn > e dla całego społeczeństwa? Jestem skłonna wątpić, czy ich mózgi są w stanie wznieść się na taki poziom "abstrakcji", by rozważać tę kwestię.
matylda1001 napisała: > porannakawa01 > > >Ona napewno zdaje sobie sprawę, że w tej sytuacji będzie siedzieć< > > A goowno tam będzie siedzieć! Wybacz ale wkurza mnie już takie czcze gadanie, z > aczyna się błędne koło. Babsko przyjmie stanowisko I prezes
matylda1001 napisała: > Tak, choćby na samego diabła rogatego byleby nie na pisich bo wiekszych wrogów > Polska nie miała. > Czy ja kiedykolwiek zdołam Ci wytłumaczyć, że PO mi wisi i powiewa? Czy wreszci > e przyswoisz z łaski swojej, że ja głosuję na lewicę
matylda1001 napisała: > Europa (w większości) jest indoktrynowana jeszcze dłużej a tam kler tak nie fik > a jak u nas. Wytłumaczysz to jakoś? > proste , "zwartość" prymitywów w tamtejszych społeczeństwach jest drastycznie mniejsza. -- Wiemy, że przekaz TVP info może
matylda1001 napisała: > Co jest nieracjonalnym działaniem, ta wieczna walka z kościołem o prawdę? Nie o prawdę, tylko o rację, jak sama słusznie napisałaś wyżej: "świat nauki zamiast działać dla dobra ludzkości nieustannie traci czas i energię na udowadnianie że religie nie mają racji
Drogi skarbie polecam:longinus9 napisał/a: Ponieważ "matylda 1001" robisz tu za parobka Tuskowego i Komorowskiego to doradź tym swoim druhom, że jak będą u Merkel niech dadzą jej w prezencie książkę o Krzywoustym a gdy zawitają do Putina niech mu wręcza książkę o Stefanie Batorym. Niech się uczą
matylda1001 napisała: > "podjudzał KOD, by ten blokował prezesowi PiS wizytę na grobie brata" > > A prezes pis pytał społeczeństwo czy godzi się żeby pochował brata w muzeum? - a co ty masz do katolickiej katedry ? Potrafisz znak krzyża na swojej piersi naznaczyć ?