tego nowa bateria może szybciej się zużyć. Więcej możesz przeczytać w artykule https://motorlux.pl/wymiana-akumulatora-w-samochodzie-jak-zrobic-to-samodzielnie/ wymiana akumulatora 6 lat to naprawdę dobry wynik – większość pada właśnie po 4–6 latach, szczególnie w autach z dużą ilością elektroniki
Akumulator dobry -co lata wytrzymuje to japoński lub koreański-tak samo jak samochód. 7 lat aku Kobe w Mazdzie 323 1,7 td 14 lat aku Delkor w Kia Cerato 1,6 crdi 6-ty juz rok aku TAB-Polar/robiony na Skandynawię/. A polskie Centry czy Bannery to 3 lata i do wyrzucenia. Jak wymieniać AKU? Zjade
No ale jak czesto masz te awarie rocznie bo jak wiecrj niz 2 razy w roku trzeba samochod holowac to jest naprawde juz samochod do wymiany, Prawdziwa-NieNaNiby,,- Polko -- Oxford Reference: Prawo ziemi - "Most jurisdictions (including the United Kingdom and the United States) now adopt a
Zalezy jakie masz auto i jaki akumulator. Jesli auto "normalne" popularne etc i nie ma w instrukcji wymagania programowania nowego akumulatora to nie bedzie problemu. Nie szukaj sobie tez problemow. Nie mieli takiego jak chcialas wysali ci lepszy za ta sama cene - Zakladam ze zamienilas na
loyezoo napisał: > Za 17" płacę 100zł z wyważeniem > Mało. Ale u mnie na wsi cenią się bardziej niż w Lublinie, więc mogę mieć "zaburzoną perspektywę poznawczą", a do tego zakładam, że twój zakład widzi ciebie zdecydowanie częściej niż dwa razy do roku 😀 -- Fiesta '84
"prezencie na 40-tkę" zafundowałem z żoną... pani notariusz stwierdziła, że to pewnie teraz trudno w pieluchach siedzieć... zdziwiona była tym, że on w tym roku do pierwszej klasy idzie :-) -- Fiesta '84, Almera '95, BMW E36 '98, Astra F '94, Astra G '00, Laguna '96, BMW E53 '01, VW Golf Sportsvan '16
loyezoo napisał: > Po 1. ile osób ma swój kanał? Ja mam. > Po 2. powiedz mi, co potem robisz z tym przepalo > nym olejem? PSZOK odbierze za darmo. > -nie chce mi się przebierać tylko do wymiany oleju > -nie mam ochoty być ujebany w przepalonym oleju (zawsze
motor w aucie nie zastartował, akumulator za słaby po prawie 6-latach użytkowania. Dobrze, że jestem członkiem automobilklubu ADAC, wezwałem online pomoc, przyjechała pomoc drogowa i na miejscu w garażu mechanik wymienił akumulator na nowy. Motor zastartował natychmiast, wymiana od
only_the_godfather napisał: > No więc Konin rok wcześniej zaczął eksploatować oba typu pojazdów. Co do wodorowych to może i racja. Ale rzuciłem trolejbusy nie bez kozery. Otóż większość lubelskich trolejbusów (pierwsze były Ursusy Bogdan kilkanaście lat temu) ma dodatkowe akumulatory
Placisz 1400 i nie wiesz za co? No brawo 30 sek szukania w necie Toyota – plan serwisowy dla modelu Auris I Co 15 tys. km lub co rok: wymiana oleju silnikowego i filtra oleju; kontrola stanu filtra powietrza, wymiana w razie konieczności; kontrola stanu paska wieloklinowego, wymiana w razie
dostępnych fachowców. Galtom jest w podobnej sytuacji, bo ma w tej swojej Toyocie akumulator trakcyjny też (a do tego bardzo skomplikowaną przekładnię, która co prawda jest w Jarek niezawodna, ale w razie "W" jej wymiana będzie kosztować 20k+). Dlaczego mamy sobie tyłki skrobać szkłem? ASO to tutaj taki sam
galtomone napisała: > Czyli mozliwe, ze kwestie formalno-prawne jeszcze trwaja? Bardzo możliwe. Ten pierwszy odcinek, zaraz za Zamkiem, wyremontowali jeszcze w ubiegłym roku (i to w lecie - na Google masz zdjęcie z września, już po "łataniu")... pasów do tej pory nie odmalowali 😂
galtomone napisała: > Raczej, ze powinni tak jezdzic z powodu znakow a nie piaczatki. > Najpier dostosuj sie do znakow, potem analizuj i jak Ci nie pasi działaj. Sęk w tym misiu-pysiu, że odkąd tą ulicę otwarto, w drugiej połowie lat 80-tych, to tam zawsze było "70". Ludzie się do
engine8t napisał: > Oj co by to dopiero bylo jakby bylo 2 wzory ubran i 2 wzory butow.. A buty i ubrania podlegają systemowi kaucyjnemu i są do wymiany zaraz po zakupie i otworzeniu? Dziadzia, pierdzielisz. W Niemczech masz wodę mineralną w szklanych, kaucyjnych butelkach. I
Kilka dni temu jakos mi sie Motodziennik w tokfm wylosowal i Balkan ciekawą rzecz zauważył.... Marki premium tylko Audi, BMW, Mercedes, Lexus zaczynaja miec kłopot. Bo przez lata "premiumowość" z czegoś poza image jako takim wynikała. Materiały to jednao, ale były w tcth markach